Dpü Öğretim Görevlisi Ahmet Özkan, 'Türk Dünyasının Geleceği, Fırsatlar ve Tehditler' Temalı... - Son Dakika
Yerel

Dpü Öğretim Görevlisi Ahmet Özkan, 'Türk Dünyasının Geleceği, Fırsatlar ve Tehditler' Temalı...

Dpü Öğretim Görevlisi Ahmet Özkan, \'Türk Dünyasının Geleceği, Fırsatlar ve Tehditler\' Temalı...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Öğretim Görevlisi Ahmet Özkan, 2017 Türk Dünyasının Kültür Başkenti Türkistan’da gerçekleşen “Türk Dünyasının Geleceği, Fırsatlar ve Tehditler” temalı Kongreye katılarak sunum gerçekleştirdi.

04.05.2017 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Öğretim Görevlisi Ahmet Özkan, 2017 Türk Dünyasının Kültür Başkenti Türkistan'da gerçekleşen "Türk Dünyasının Geleceği, Fırsatlar ve Tehditler" temalı Kongreye katılarak sunum gerçekleştirdi.

Kazakistan'ın Türkistan Şehrindeki Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi'nde "Küreselleşme Sürecinde Türk Dünyasının Geleceği, Fırsatlar ve Tehditler" temalı kongre düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Öğretim Görevlisi Ahmet ÖZKAN, "Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi: Türkistan Forumu III - Küreselleşme Sürecinde Türk Dünyasının Geleceği, Fırsatlar ve Tehditler" kongresi çerçevesinde Kazakistan'ın Türkistan şehrinde Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi'nde sunum gerçekleştirdi.

Türkiye için 'Ata Yurdu' olan ve 'Oğuzeli' olarak bilinen Kazakistan'ın Türkistan şehrinde 26-28 Nisan 2017 tarihleri arasında Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi: Türkistan Forumu III - Küreselleşme Sürecinde Türk Dünyasının Geleceği, Fırsatlar ve Tehditler" isimli kongre gerçekleştirildi. Kongrede Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra bağımsızlıklarını kazanan birçok Türk Cumhuriyeti'nin bu süreç içerisinde sosyal, iktisadi, hukuki vb. alanlardaki gelişimleri ile Türkiye Cumhuriyeti'nin bu gelişmelerdeki rolü ve etkinliği dünyanın çeşitli üniversitelerinden katılan pek çok öğretim üyesiyle birlikte bilimsel bir boyutta ele alındı.

UNESCO tarafından 2016 yılı Türk Dünyasının ruhani lideri "Hoca Ahmet Yesevi" yılı olarak ilan edilmesi, bununla birlikte Türkistan şehrinin Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 2017 yılı "Türk Dünyası'nın Kültür Başkenti" ilan edilmesi bu kongreyi daha da anlamlı kıldı.

Konferans çerçevesinde Türkistan'da bulunan Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Özkan "Trump Amerikası ve Rusya Yakınlaşmasının Türk Dünyasına Muhtemel Etkisi" tebliğiyle katılımcılara seslendi. Konferansta, Amarika'daki seçimleri Trump'ın kazanmasının Rusya ile bir yakınlaşmanın başlangıcı olarak görülmesi gerektiğini dile getiren Özkan, şimdiye dek yapılan açıklamaların ve yaşanılanların dünyadaki güçlü bir değişimin ve dönüşümün işareti sayılabileceğini; bu çerçevece Türkiye'nin Türk Dünyasında daha etkin bir misyon üstlenebileceğini belirtti.

Kongrenin Türk Dünyası için kültürel, sosyo-ekonomik konular başta olmak üzere pek çok alanda işbirliğinin gelişmesine vesile olması temenni edilerek, kongrenin amacına ulaşan başarılı bir organizasyon olduğu dile getirildi. 17 oturumla 100'e yakın akademisyenin katıldığı ve üç gün süren kongrenin kapanışıyla birlikte Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerinin türbesi başta olmak üzere pek çok tarihi mekan ziyaret edildi. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dpü Öğretim Görevlisi Ahmet Özkan, 'Türk Dünyasının Geleceği, Fırsatlar ve Tehditler' Temalı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement