Dr. Fazıl Küçük'ün eşi Süheyla Küçük, son yolculuğuna uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Dr. Fazıl Küçük'ün eşi Süheyla Küçük, son yolculuğuna uğurlandı

Dr. Fazıl Küçük\'ün eşi Süheyla Küçük, son yolculuğuna uğurlandı

Kıbrıslı Türklerin özgürlük mücadelesinin lideri Dr. Fazıl Küçük'ün eşi Süheyla Küçük, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

12.06.2020 20:20  Güncelleme: 22:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıslı Türklerin özgürlük mücadelesinin lideri Dr. Fazıl Küçük'ün eşi Süheyla Küçük, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Kıbrıs Türkleri ile Kıbrıs Rumlarının 1960'ta ortak kurduğu Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan Dr. Fazıl Küçük'ün eşi Süheyla Küçük 8 Haziran tarihinde başkent Lefkoşa'da tedavi gördüğü Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde 95 yaşında hayatını kaybetmişti. Küçük, eşinin mezarının bulunduğu Anıttepe'de düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Küçük'ün ailesinin yanısıra, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin Tatar, 1. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 2. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Altan Er, Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Başkanı Tufan Erhürman, bakanlar, milletvekilleri, askerler ve dernek temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, cenaze töreninde yaptığı konuşmada toplumun mücadeleyle geçen yakın tarihinin en önemli şahsiyetlerinden birisini sonsuzluğa uğurlamakta olduklarına vurgu yaparak, "Süheyla Küçük, toplumsal mücadeleye yaptığı katkı ve Kıbrıs Türk kadın hareketindeki müstesna yeriyle her zaman anımsanacaktır" ifadelerini kullandı.

Akıncı, yıllarca aynı yastığa baş koyup, kader birliği içinde toplumsal mücadeleye omuz veren Dr. Fazıl Küçük ile eşi Süheyla Küçük'ün, bugün bir kez daha ve ebedi olarak birbirlerine kavuşmuş olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı, toplumun bu önder çifti asla unutmayacağını ve hep saygıyla yad edeceğinin altını çizdi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dr. Fazıl Küçük'ün eşi Süheyla Küçük, son yolculuğuna uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement