Dr. Rahmi İncekara'dan Ramazanda İsraf Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Dr. Rahmi İncekara'dan Ramazanda İsraf Uyarısı

Dr. Rahmi İncekara\'dan Ramazanda İsraf Uyarısı

– İstanbul Kent Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Rahmi İncekara, ramazan ayında israf etmemeye dikkat çekerek, " bu ay bereketli bir ay, bize enflasyonun en büyük fazileti israf yapmama noktasında olacaktır.

11.05.2019 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Kent Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Rahmi İncekara, ramazan ayında israf etmemeye dikkat çekerek, " bu ay bereketli bir ay, bize enflasyonun en büyük fazileti israf yapmama noktasında olacaktır. Kaynaklarımızı doğru ve etkin kullanmalıyız" dedi.

İstanbul Kent Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Rahmi İncekara, ramazan ekonomisi üzerine açıklama yaptı. İsraf yapmamak konusunda uyarılarda bulunan Dr. İncekara, "En önemli dikkat edeceğimiz nokta, oruçlu ve açken alışveriş yapmamak olmalıdır. Çünkü oruçlu ve açken yaptığımız alışverişlerin bize dönüşü problemli oluyor. Psikolojik olarak gördüğümüz her şeyi almak istiyoruz. Bu süreçte hem israf ediyoruz hem de ekonomik olarak zor durumda kalıyoruz" diye konuştu.

Ramazan ayının bereket ayı olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi İncekara, "Ramazan ayının diğer aylardan en büyük farkı bereketli ve verimli geçmesidir. Bu ayda her yerde şenlik ve tatlı telaş oluyor. Ramazan ekonomisinde de her zaman pozitif bir ilerleme görüyoruz, bize enflasyonun en büyük fazileti israf yapmama noktasında olacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Ticaret Bakanlığı israf etmemeyi ön plana çıkarıyorlar. Enflasyon olgusu karşısında kaynaklarımızı doğru ve etkin kullanmalıyız" ifadelerini kullandı.

RAMAZAN KOLİSİ ALIŞVERİŞİ

Vatandaşlara ramazan kolisi alırken fiyat karşılaştırması yapmalarını öneren Dr. Rahmi İncekara, "Vatandaşlarımız ramazan kolisi alırken marketlerin hazırladığı kolileri fiyat yönünden karşılaştırmalıdır. Fiyat analizi yaparak, koli seçimine karar versinler. Bu dönemde sağlıksız ve son kullanma tarihi geçmiş ürünleri raflarda görebiliriz. Bu da ticari ahlaka uymayacak bir davranıştır. Ticaret Bakanlığı denetimleri yapıyor ama tüketicilere de görevler düşüyor. Tüketiciler, bir problem gördüğünde, hemen ilgili mercilere ve Tüketici Hakem Heyetleri'ne durumu bildirsinler. Ramazan bütçesi aylık veya günlük olarak da yapılabilir. İhtiyacımız kadar olanı tüketmeliyiz, kalan kısımlarını da paylaşmalıyız" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dr. Rahmi İncekara'dan Ramazanda İsraf Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement