Dr. Sadık Ahmet'in Adı Lisede Yaşayacak - Son Dakika
Yaşam

Dr. Sadık Ahmet'in Adı Lisede Yaşayacak

Dr. Sadık Ahmet\'in Adı Lisede Yaşayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtımını gerçekleştirdiği Dr. Sadık Ahmet Akademi Lise ile dava adamı merhum Dr. Sadık Ahmet’in ismini ölümsüzleştirdi.

25.10.2018 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin tanıtımını gerçekleştirdiği Dr. Sadık Ahmet Akademi Lise ile dava adamı merhum Dr. Sadık Ahmet'in ismini ölümsüzleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı, lise ve mezun öğrencilere okula hazırlık ve sosyal eğitim programı adı altında ücretsiz hizmet veren Akademi Lise, hizmet halkasına bir yenisini daha ekledi. İzmit, Gebze, Gölcük, Karamürsel, Derince'den sonra öğrencilerden ve velilerden gelen yoğun talep üzerine Dr. Sadık Ahmet Akademi Lise İzmit 2 Şubesi, düzenlenen tanıtım programı ile öğrencilerin hizmetine açıldı.

Dr. Sadık Ahmet Akademi Lise'nin bahçesinde gerçekleşen açılış törenine TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, merhum Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işık Sadık Ahmet, kız kardeşi Fatma Hasan, Dostluk Eşitlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halit Gökalp Küçük, Batı Trakya Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Lütfü Bodur, Batı Trakya Türkleri dernek başkanları ve yöneticileri, Dr. Sadık Ahmet'in dava arkadaşları, büyükşehir yetkilileri, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Merhum Dr. Sadık Ahmet'in soyadını taşımanın gurur verici olmakla birlikte çok ağır bir sorumluluk olduğunu dile getiren eşi Işık Sadık Ahmet, "Çok onurlu ve gururlu bir soyada sahibim. Onun Batı Trakya'da en büyük düşüncesi eğitim ve ekonomik olarak güçlü olmaktı. 24 sene evvel Türkiye'ye geldim. Büyük Türkiye Devleti'nde yaşamak bize gurur veriyor. Batı Trakya'nın sorunlarını dile getiriyoruz. Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'ndan Allah razı olsun. Buraya Dr. Sadık Ahmet'in isminin verilmesi Batı Trakya Türkleri için çok büyük bir onur. Tüm evlatlarımıza başarılar diliyorum" diyerek Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'na kalem ve kitap hediye takdim etti.

Açılış töreninde "Tek derdimiz güçlü bir gençlik yetiştirmek" diyerek sözlerine başlayan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, "Geleceğimizin büyükleri olan gençlerimizi hayata çok iyi hazırlamak istiyoruz. Geleceğe güçlü, irade sahibi, haksızlıklara karşı direnen, güzel şeyleri tasnif eden, uygulayan gençler olarak yetiştirmek istiyoruz. Bizim tek derdimiz bu. Dünyanın her yerinde derdimiz eğitim. Eğitim derken kastımız sadece okul değil. En önemli değerlerimizi çocuklarımıza kazandıracağız" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Dr. Sadık Ahmet'in Adı Lisede Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement