Dr. Suat Günsel Kadın Basketbol Turnuvası Başlıyor - Son Dakika
Spor

Dr. Suat Günsel Kadın Basketbol Turnuvası Başlıyor

Dr. Suat Günsel Kadın Basketbol Turnuvası Başlıyor

Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi ile Avrupa’nın iddialı takımlarını bir araya getirecek Uluslararası Dr. Suat GÜNSEL Kupası bugün başlıyor.

14.09.2017 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi ile Avrupa'nın iddialı takımlarını bir araya getirecek Uluslararası Dr. Suat GÜNSEL Kupası bugün başlıyor.

Lig mücadelesi öncesinde katılan takımlar için ciddi bir sınav niteliği taşıyacak olan ve 17 Eylül 2017 Pazar günü sona erecek turnuvada Euroleauge ve EuroCup'ta yer alan 6 takım mücadele edecek.

Basketbolseverlerin heyecanla beklediği kupa için, Yakın Doğu Üniversitesi, Galatasaray, Hatay BŞB, İspanya'dan CB Avenida, Belçika'dan Castors Braine ve Çekya'dan USK Prague Kadın Basketbol takımları karşı karşıya gelecek.

Turnuvanın açılış maçı bugün saat 17.15'de Galatasaray ile CV Avenida arasında oynanacak.

Basketbol otoriterlerinin de yakından takip ettiği turnuva için Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan hakemler, görevliler ve spor yazarları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geldi.

Takımlar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde

Turnuvada mücadele edecek olan ve kadrolarında kadın basketbolunun yıldız isimlerinin bulunduğu Galatasaray, Hatay BŞB, CB Avenida, takımları Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti'ne geldi. Castros Braine takımı ise bu sabah adaya gelecek.

Yakın Doğu Üniversitesi turnuvaya hazır

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı ev sahipliğini üstlendiği Uluslararası Dr. Suat Günsel Kupası basketbol turnuvası için salı akşamı adaya geldi.

Teknik, idari ekip ve Başantrenör Zafer Kalaycıoğlu yönetiminde adaya gelen takım Yakın Doğu Üniversitesi RA25 Spor Salonu'nda antrenmanlarını yaptı. Turnuvada B grubunda mücadele edecek olan Yakın Doğu Üniversitesi ilk maçını bugün saat 19: 30'da USG Prague takımı ile yapacak.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin yeni transferlerinin ilk kez forma giyeceği turnuvada; Kuanitra Hollingsvorth, Bahar Çağlar, Ann Wauters, Olcay Çakır, Elin Eldebrink, Kim Mestdagh, Cansu Köksal, Gökçe Doğan, Emine Koç yer alacak.

Takımın önemli isimlerinden olan Kyle McBride, Courtney Vandersloot ve Jantel Lavender ise devam eden WNBA sezonu nedeniyle bu turnuvada forma giyemeyecekler.

Maçlar Yakın Doğu Üniversitesi'nde oynanacak ve BRT'den yayınlanacak

Turnuva maçları Yakın Doğu Üniversitesi NEU RA25 Spor Salonu'nda oynanacak. Turnuva süresince maçlar, BRT1 HD'den naklen yayınlanacak. Maçlara giriş ücretsiz ve halka açık olacak.

Turnuva Programı:

14 Eylül 2017

17: 15 Galatasaray - CB Avenida

19: 30 Yakın Doğu Üniversitesi - ZWZ USK Prague

15 Eylül 2017

17: 15 Hatay Büyükşehir Belediyesi - Galatasaray

19: 30 CastorsBraine - Yakın Doğu Üniversitesi

16 Eylül 2017

17: 15 CB Avenida - Hatay Büyükşehir Belediyesi

19: 30 ZWZ USK Prague - CastorsBraine

17 Eylül 2017

15: 00 A Grubu 3.sü - B Grubu 3.sü ( 5.lik ve 6.lık maçı)

17: 15 A Grubu 2.si - B Grubu 2.si ( 3.'lük ve 4.lük maçı)

19: 30 A Grubu 1.si - B Grubu 1.si ( Final Maçı) - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dr. Suat Günsel Kadın Basketbol Turnuvası Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.


Advertisement