İBB'nin 3 hafta içerisinde düzelecek dediği Haliç, daha da siyaha büründü - Son Dakika
Güncel

İBB'nin 3 hafta içerisinde düzelecek dediği Haliç, daha da siyaha büründü

Mavi sularının siyaha bürünmüş hali ile gündeme gelen Haliç, günler sonra yeniden görüntülendi. Çekilen görüntülerde Haliç'in mavi sularının daha da siyaha büründüğü görüldü. İBB'nin durumu 'alg'lerden oluştuğunu iddia ederek 3 hafta içerisinde normale döneceğini belirtmişti ancak aradan geçen sürede durumun daha kötüleştiği görüldü.

06.07.2020 18:45  Güncelleme: 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un 'Altın Boynuz' olarak adlandırılan Haliç'in mavi sularının siyaha bürünmüş hali İHA tarafından 12 Haziran'da havadan görüntülenmişti. Görüntülerin arından bir anda Türkiye'nin gündemine oturan Haliç'ten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da harekete geçerek numune almıştı. İBB yetkilileri ise Haliç'in renginin değişmesinin kirlilikten değil yaşanan alg patlamasından olduğunu iddia etmişti. Ayrıca yapılan açıklamada durumun 3 hafta içerisinde düzeleceği ve Haliç'in yeniden mavi sularına kavuşacağı açıklanmıştı.

Yaşanılan bu gelişmelerin ardından Haliç, günler sonra İHA tarafından yeniden havadan görüntülendi. Yeni çekilen görüntülerde Haliç'in sularının daha da siyaha büründüğü görüldü. Havadan çekilen görüntülerde Haliç'in sahil kısımlarının büyük bir bölümünün çamura büründüğü drone kamerasına yansıdı. Yer yer çöplerin olması ise "bu kadarına da pes" dedirtti. Temizlenerek mavi sularına kavuşan Haliç'in yeniden eski günlerine doğru gittiğini ifade eden vatandaşlar, kokudan dolayı oturdukları evde rahatsız olduklarını söylediler. Yeterli temizlik çalışmalarının yapılmadığını ifade eden vatandaşlar, yetkililerden durumu düzeltmelerini istediler.

İBB'nin 3 hafta içerisinde düzelecek dediği Haliç, daha da siyaha büründü

"YATIRIM YAPMIYORLAR SONRA ALG OLDU DİYORLAR"

Haliç'in gün geçtikçe daha da kirlendiğini ifade eden Ergün Saraçoğlu, " Alg olduğu söyleniyor bunlar tamamen yalan, insanları aldatıyorlar. Geldiklerinden beri bir sıkıntı oluyor buralarda hep bir kasvet havası var daha önce biz ailemizle gelip burada oturuyorduk. Yatırımları yapamıyorlar sonra yok alg oldu diyorlar, yok başka bir şey, inanmıyoruz bunlara" dedi.

"GÖRÜYORSUNUZ HALİNİ ÇAMUR BİLDİĞİN LAĞIM KOKUYOR"

30 yıldır Eyüpsultan'da yaşadığını ifade eden Samiye İşçi, "AK Parti döneminde Haliç düzeltildi. Çok temiz berrak su aktı buralardan. Şimdi görüyorsunuz halini, çamur bildiğin lağım kokuyor. Buradan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sesleniyorum. Neden bu hale geldi? Temizken berrak akarken neden böyle oldu? Bu hale gelmesi büyük bir acı oldu bizim için" ifadelerini kullandı.

İBB'nin 3 hafta içerisinde düzelecek dediği Haliç, daha da siyaha büründü

"HALİÇ ESKİDEN İYİYDİ AMA ŞİMDİ LAĞIM KOKUYOR"

Haliç'ten gelen kötü kokulardan dolayı rahatsız olduğunu ifade eden Fatma Çakar, "Haliç eskiden iyiydi ama şimdi lağım kokuyor. Çok kötü bir hal aldı çevresinde oturulacak gibi değil. Oturduğum ev Haliç'in az yukarısında oraya bile kötü kokular geliyor. Kesinlikle temizlenmesi gerekiyor bazı şeyleri siyasete karıştırmamak gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

İBB'nin 3 hafta içerisinde düzelecek dediği Haliç, daha da siyaha büründü
İBB\'nin 3 hafta içerisinde düzelecek dediği Haliç, daha da siyaha büründü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İBB'nin 3 hafta içerisinde düzelecek dediği Haliç, daha da siyaha büründü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • X Kişisi: lağım kokusu yaratan ve siyah renk ALG.. komiksin İBB :) 4 3 Yanıtla
  • Ali: Her şey çok güzel oldu. 4 3 Yanıtla
  • Memo: Birşey olmaz. Seçim arefesi temizleriz . Bak biz temizledik deriz , her şey güzel oldu deriz olur biter. 4 2 Yanıtla
  • Fenerist: Istanbul un dışkısı oraya akiyo ne bekliyosunuz ki maldivlerdeki gibi biseymi 5 1 Yanıtla
  • Mrtgr06: herşey çok güzel olacak... 0 4 Yanıtla
  • Xx: 20 yıldır temizlemeye ler utansın adamı 1 yılda temizlesin 3 yıl öncede böyleydi 0 2 Yanıtla
  • suat doğan: Xx: sen ne utanmaz birisin ki bunu diyebildin. yahu 20 sene önce leş gibiydi Erdoğan Belediye başkanıydı tertemiz etti ve Ekrem'e masmavi içinde artık balıklar varken mis gibi teslim edildi. 1 sene bakım yapılmayınca bu hale geldi sen kalkmış hala neyini savunuyorsun 1 0 Yanıtla
  • gg: GÜZELDİ ZATEN :) 0 1 Yanıtla
  • cem: herşey güzel oldu :):):):):) 0 0 Yanıtla
  • Muhittin : burayı sadece karadeniz den su salarak temiz görüntüsü verebiliyorlar yani net temizlenen bir haliç yoktu hiç olmadı görüntüsü var yani haliç in dibindeki çamur çok var daha Eyüp alibeyköy arası tarihte 30 metre derinlik verdiği yerler vardır ancak şu anki derinlik 3 metre ile 7 metre arasında yani dip deki çamur tabakası hala duruyor zaten yeterince temiz değildi çok temiz olması için dipdeki çamur tamamen alınmadan olmaz temiz 0 0 Yanıtla

Advertisement