DSÖ, koronavirüs aşıları için ABD'nin örnek alınması çağrısını yaptı - Son Dakika
Sağlık

DSÖ, koronavirüs aşıları için ABD'nin örnek alınması çağrısını yaptı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ABD'nin Kovid-19 aşıları için fikri mülkiyet korumasından geçici olarak feragat etmesini "aşı eşitliği için önemli bir dayanışma ve destek ifadesi" olarak nitelendirerek, "Diğer ülkeleri de ABD'yi örnek almaya çağırıyoruz" açıklamasını yaptı.

07.05.2021 20:33  Güncelleme: 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin geçtiğimiz çarşamba günü Kovid-19 aşıları için fikri mülkiyet korumasından geçici olarak feragat etmesine ilişkin olarak, "Aşı eşitliği için önemli bir dayanışma ve destek ifadesidir. Bunun politik olarak kolay bir şey olmadığını biliyorum, bu nedenle ABD'nin liderliğini çok takdir ediyorum. Diğer ülkeleri de ABD'yi örnek almaya çağırıyoruz" dedi.

YENİ BİR KONSEY KURULACAK

Ghebreyesus küresel ekonomiyi şekillendirmenin yeni yollarını belirlemek, sağlıklı, kapsayıcı, eşitlikçi ve sürdürülebilir toplumlar inşa etmek için "herkes için sağlık" temelinde yeni bir DSÖ Konseyi kurulacağını açıkladı. University College London'da İnovasyon ve Kamusal Değer Ekonomisi Profesörü ve İnovasyon ve Kamusal Amaç Enstitüsü Kurucu Direktörü Profesör Mariana Mazzucato başkanlığındaki konseyin, ekonomi, sağlık, hükümet, finans ve kalkınma alanlarında uzman olan 11 kişiden oluşacağı belirtildi.

DSÖ'DEN SINOPHARM'A ONAY

Ghebreyesus, korona virüs vakalarının dünya genelinde rekor seviyeye ulaştığını ve her hafta neredeyse 100 bin vaka tespit edildiğini dile getirerek, DSÖ'nün Çin'in geliştirdiği Sinopharm aşısının acil kullanımına onay verdiğini kaydetti.

Sinopharm'in güvenlik, etkinlik ve kalite açısından DSÖ'nün acil kullanım onayını alan 6'ncı Kovid-19 aşısı olduğunu belirten Ghebreyesus, "DSÖ, Sinopharm'ın Kovid-19'a karşı geliştirdiği aşıya acil kullanım onayı verdi. Böylelikle Sinopharm aşısı, güvenlik, etkinlik ve kalite açısından DSÖ onayını alan 6'ncı aşı oldu" ifadelerini kullandı.

Aşının 18 yaş ve üstü yetişkinler için iki doz halinde uygulanmasının tavsiye edildiğini kaydeden Ghebreyesus, bu onayın, Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'nın (COVAX) aşı listesini genişlettiğini, ülkelere kendi içlerinde acil kullanım onayı ile bu aşıyı ithal edip uygulamaları için güven verdiğini vurguladı.

DSÖ, koronavirüs aşıları için ABD\'nin örnek alınması çağrısını yaptı
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık DSÖ, koronavirüs aşıları için ABD'nin örnek alınması çağrısını yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Doğrucu Nuri efendi: Daha aşı yok arkadaşlar kimseye inanmayın bunlar sadece insanlar üstünde deneme 0 0 Yanıtla
  • Ramazan kaleli: Aşı stokunu yaptiktan sonra cin ve rusyanın aşı hegemonyasini kırmak istiyor,insani kararlar abd nin işi değil 0 0 Yanıtla
  • TAMAMDA: AMERİKANIN İŞİNE GELECEKTE ONDAN , BAŞKA HASTALIKLARDA 1 , 2 , 3 , 5 , MİLYON DOLARLARA VARAN İLAÇ VE TEDAVİLERDE AMERİKA NEDEN FERAGAT ETMİYOR , DÜNYADA BİRÇOK GARİBAN ÇOCUK ONLARIN PARA HIRSINDAN ÖLÜYOR , ŞİMDİ KENDİSİ ZORDA SALLA SALLAYABİLDİĞİN KADAR , İŞTE BUNLAR TAM EMPERYALİST HAREKETLERİDİR , ALLAH GAVURLARIN HEPSİNİ HELAK ETSİN İNŞALLAH 0 0 Yanıtla
  • HADİ BAKALIM DEVLER: ABD çok değişti. Çin ve Rusya da aynı adımı atarsa bu beladan kurtulur insanlık. 0 0 Yanıtla
    .: Sadece görmek istediklerinizi gösteriyorlar. Lütfen bakış açınızı genişletin, fikriniz değişecektir. 0 0

Advertisement