Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'nin test politikasını övdü - Son Dakika
Güncel

Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'nin test politikasını övdü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son açıklamaları ile gündem olsa da Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'nin test politikasından övgüyle bahsetti. Virüsün yayılmasını önlemede testin önemine değinen DSÖ, bu stratejiyi takdire şayan buldu.

03.10.2020 03:05  Güncelleme: 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSÖ Avrupa Bölge Ofisi Türkiye'nin test politikası ile ilgili açıklama yaptı. Türkiye'nin test kapasitesinin artmasının takdir edilecek bir durum olduğunu vurgulayan DSÖ, "Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi, Türkiye'nin semptom göstermeyen kişiler de dahil olmak üzere tarama testlerini yapabilmek amacıyla nisan ayındaki günlük test kapasitesini ağustos ayından itibaren üç katına çıkarmasını ve virüsün yayılmasını önleme stratejisini takdire şayan bulmaktadır. Bu sayede, herhangi bir semptom göstermeyen kişiler de dahil sağlık sisteminin daha fazla insana ulaşabilmesi mümkün olmaktadır. Risk altındaki bireyler, şüpheli ve olası vakalar ve teyit edilen vakaların yakın temaslıları test açısından önceliklendirilmektedir" ifadelerine yer verildi.

"BU YAKLAŞIM BULAŞ ZİNCİRİNİ KIRMAK İÇİN BİR ÖN KOŞULDUR"

Açıklamada test yapılmasının önemli olduğu vurgulandı ve "Türkiye, semptom gösteren ya da göstermeyen tüm Covid- 19 pozitif vakalarını izole etmektedir. Bu yaklaşım bulaş zincirini kırmak için bir ön koşuldur. DSÖ, aynı zamanda, konuyla ilgili DSÖ rehberi kapsamında veri toplama ve pandemiye yanıt önlemlerinin uyumlu hale getirilmesine yönelik çağrılar yapmaktadır. DSÖ, raporlama ve veri toplama mekanizmalarının güçlendirilmesi ve geliştirilmesi için Türkiye'nin de dahil olduğu tüm üye ülkeleri ile düzenli ve gerekli görüldüğünde istişarelerini devam ettirmektedir. DSÖ olarak, Covid- 19'un durdurulabilmesi için pandemi sürecinde veri paylaşımını daha güçlü hale getirmek ve kanıta dayalı kararları desteklemek amacıyla karşılaşılan sorunlar ve çözümleri ele almak üzere bölgede ülkeleri bir araya getirmeyi planlamaktayız" denildi.

Koca, DSÖ'nün test övgüsüne cevap verdi: Türkiye deneyimini paylaşmaya hazır

KOCA: TÜRKİYE DENEYİMİNİ PAYLAŞMAYA HAZIR

DSÖ tarafından yapılan açıklamaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile cevap veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "DSÖ bugün Avrupa bölgesinde Covid- 19 veri raporlamasını uyumlu hale getirmek için yayınladığı basın bildirisi ile virüsün yayılmasını önleme stratejimizi takdir etti. Türkiye bu konuda da deneyimini paylaşmaya hazır. Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge'ye teşekkürler" ifadelerine yer verdi.

BAKAN KOCA NE DEDİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçen gün yaptığı açıklamada, testi pozitif çıkmış olan ama semptom göstermeyen vatandaşların tabloda verilmediğini belirtti ve "Şunu bilmemiz gerekiyor. Her vaka hasta değildir. Çünkü testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler var ve büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Koca'nın yaptığı bu açıklama birçok kesim tarafından tepkiyle karşılanırken, Türk Tabipler Birliği turkuaz tablo kara tabloya döndü diyerek Koca'yı istifaya davet etti.

Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye\'nin test politikasını övdü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'nin test politikasını övdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • kazancı: dünya takdir ediyor laçin konuşuyor... 2 3 Yanıtla
  • beşer: agızı olan konuşuyor hasta çok olunca neden çok az olunca neden az iyileşme olmasınmı bakanım sen rahat ol 2 yüzlü zihniyetlere bakma onların zihniyetlerine bu ülke kalsa allah korusun 2 2 Yanıtla
  • kazancı: bernaaa nerdesin.... 2 2 Yanıtla
  • dış güçler yalanlara tam gaz devam: yalandan kim ölmüş, körler sağırlar birbirini ağırlar bunlarda böyle işte gülüp geçeceksin.çinin yediği pis şeyleri kimse söylemez ondan sonra çıkıp virüs var derler.çinin nesini koruyor ki bizimkiler ben anlamadım diyeceğim ama menfaat işte ne yaparsın.Çin de virüs biter ama sende bitmez sürünürsün.MÜSLÜMAN bir ülke olduğumuz.temiz ve helal şeyler yediğimiz günde beş vakit abdest alıp temizliğe dikkat ettiğimiz halde bizimkiler çıkıp virüs var diyor.neler karıştırıyorsunuz acaba yetkililer 0 2 Yanıtla
  • insan: larçin konuşur kira veren var esnaf siftah yapamıyor kredi borçları olan pandemiden dolayı çalışamıyan var var oğlu var larçin hanım oh zamanında kazanmış bankada para var kira yok parasında gözümüz yok kazanmış ama kriz olsun faizler artsın gibi zihniyetle konuşuyor bu zihniyetlere kalırsa yandık alkıllı bir şey söyler insallah bu zihniyetler 2 0 Yanıtla
  • eee: övgü mü la adamlar inanmıyor ne övgüsü ne testi kendi aranızda test olıup duruyorsunuz 0 0 Yanıtla
  • hakan: zaten nerde bir yanlışlık onu dsö övüyor. bunu dünyaya yayan çini korumasını unutmuyoruz. 0 0 Yanıtla

Advertisement