DSÖ, Hindistan yapımı öksürük şurubundaki kabul edilemez miktarda glikol için uyardı - Son Dakika
Güncel

DSÖ, Hindistan yapımı öksürük şurubundaki kabul edilemez miktarda glikol için uyardı

DSÖ, Hindistan yapımı öksürük şurubundaki kabul edilemez miktarda glikol için uyardı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Hindistan'da üretilen öksürük şurubunda kabul edilemez miktarda dietilen glikol ve etilen glikol olduğu uyarısında bulundu. DSÖ, Marshall Adaları ve Mikronezya'da bu şuruptan örneklerin tespit edildiğini belirtti. Guaifenesin Syrup TG Syrup adlı şurubun etkileri hakkında bilgi verilmedi ancak kabul edilemez miktarda glikol tüketiminin ölüme neden olabileceği uyarısında bulunuldu.

27.04.2023 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YENİ DELHİ, 27 Nisan (Xinhua) -- Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Hindistan'da üretilen ve "kabul edilemez miktarda dietilen glikol ve etilen glikol" içeren öksürük şurubuna karşı uyarı yayımladı.

DSÖ'nün Salı günü akşam saatlerinde yayımladığı uyarıda, Hindistan yapımı kontamine öksürük şurubunun bir partisinin, Marshall Adaları ve Mikronezya'da tespit edildiği belirtildi.

Uyarıda Marshall Adaları'ndaki Guaifenesin Syrup TG Syrup adlı şuruptan alınan örneklerin, kirletici madde olan kabul edilemez miktarda dietilen glikol ve etilen glikol içerdiği dile getirildi.

Guaifenesin, akciğerlerdeki tıkanıklığı ve öksürük semptomlarını azaltmakta kullanılan bir balgam söktürücü ilaç olarak biliniyor.

DSÖ, Guaifenesin Syrup TG Syrup kullandıktan sonra hasta olan kişiler olup olmadığı hakkında bilgi vermedi, ancak kabul edilemez miktarlarda dietilen glikol ve etilen glikol tüketilmesinin ölüme neden olabileceği uyarısında bulundu.

Hindistan hükümeti son DSÖ uyarısı konusunda henüz açıklama yapmadı.

Bu son uyarı, DSÖ'nün Hindistan'da üretilen başka öksürük şuruplarını Gambiya ve Özbekistan'daki çocuk ölümleriyle ilişkilendirmesinden birkaç ay sonra geldi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel DSÖ, Hindistan yapımı öksürük şurubundaki kabul edilemez miktarda glikol için uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement