Rusya'nın "Aşıyı bulduk" açıklamasının ardından DSÖ'den dikkat çeken sözler: Daha fazla aşı adayına ihtiyacımız var - Son Dakika
Dünya

Rusya'nın "Aşıyı bulduk" açıklamasının ardından DSÖ'den dikkat çeken sözler: Daha fazla aşı adayına ihtiyacımız var

Rusya Devlet Başkanı Putin'in koronavirüs aşısıyla ilgili müjdeli haberi vermesinin ardından DSÖ'den dikkat çeken bir açıklama geldi. DSÖ Genel Başkanı Ghebreyesus, aşı başta olmak üzere salgınla mücadele kullanılacak araçlar için dünyanın en az 100 milyar dolar harcaması gerektiğini belirterek daha fazla aşı adayına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

13.08.2020 22:57  Güncelleme: 08:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, aşı başta olmak üzere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede kullanılacak araçlar için dünyanın en az 100 milyar dolar harcaması gerektiğini bildirdi.

Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında, dünyanın halihazırda salgının kısa vadeli sonuçlarıyla uğraşmak için trilyonlarca dolar harcadığını ifade etti.

"G20 ÜLKELERİ SALGINLA MÜCADELEDE 10 TRİLYON DOLAR HARCADI"

Sadece G20 ülkelerinin salgınla mücadele için 10 trilyon doları seferber ettiğini belirten Ghebreyesus, "IMF, salgının küresel ekonomiye ayda 375 milyar dolara mal olacağını ve küresel ekonomide 2 yılda 12 trilyon doların üzerinde kümülatif bir kayıp olacağını tahmin ediyor." dedi.

Geliştirilmiş olası aşılar başta olmak üzere salgınla mücadelede kullanılacak araçlar için dünyanın en az 100 milyar dolar harcaması gerektiğini tahmin ettiklerini söyleyen Ghebreyesus, öncelikle DSÖ'nün "ACT-Accelerator" programı için 31,3 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Ghebreyesus, Kovid-19 ile mücadelede etkili bir aşının bulunması için farklı tiplerde çok sayıda aşı adayına ihtiyaç olduğunu, başarılı bir aşı bulunduğunda da talebin arzdan fazla olacağını dile getirdi.

ÇİN'İN İDDİASINA NET YANIT

DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan da Çin'in Brezilya'dan ithal ettiği gıda paketlerinde Kovid-19 tespit edildiği iddiasıyla ilgili soruya karşılık şunları söyledi:

"İnsanların gıdalardan, gıda ambalajından, gıdanın işlenmesinden veya teslim edilmesinden endişeye kapılmasına gerek yok. Yiyecek veya besin zinciriyle bu virüsün bulaştığına dair hiçbir kanıt yok. Dolayısıyla insanlar rahat ve güvende hissetmeli."

RUSYA, KORONAVİRÜS AŞISINI BULDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce deneyleri tamamlandığı açıklanan koronavirüs aşısının tescil edildiğini duyurmuştu. Rus lider, koronavirüse karşı Moskova'da geliştirilen aşı Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığını açıklamıştı.

Rusya\'nın "Aşıyı bulduk" açıklamasının ardından DSÖ\'den dikkat çeken sözler: Daha fazla aşı adayına ihtiyacımız var
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Rusya'nın 'Aşıyı bulduk' açıklamasının ardından DSÖ'den dikkat çeken sözler: Daha fazla aşı adayına ihtiyacımız var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • Aksacli: Dünya salık örgütüne hangi devletlerin sözü gecer yada hangi büyük ailelerin rus kovid 19 asisina golge dusurup dahada zengin olup kendileri asiyi piyasya surmek istiyorlar 16 2 Yanıtla
  • Trump: Trump dediğine hak veriyor gibiyim. Bu DSÖ bir işe yaramaz. 15 0 Yanıtla
  • Kenan : Bu adam birgün olumlu konuştuğunu gürmedim DSÖ dünyaya ne faydası var 5 1 Yanıtla
  • ck: Bu salgının devamından menfaatleri var gibi davranıyor bazı çevreler. Sanki ilacı/ aşısı bulunsa üzülecekler. Adam illa da 12 trilyon dolar kayba uğrayacaksınız illa da iki yıl devam edecek diyor 5 0 Yanıtla
  • Çappar emre: Bu adam küreselci ailelerin adamı önüne konulan yazıları okuyor ,Trump da bu yüzden para vermeyi kesti,IMF ve Dünya saglk orgutunn arkasında küreselci aileler, 4 1 Yanıtla
  • Yalcın : DSÖ kendi menfaatini düşünüyor.Belki bunlar yaptı.Kimsiniz lan siz 3 2 Yanıtla
  • tunç06: her ülke kendi aşısını bulmalı kesinlikle... 3 0 Yanıtla
  • Kardeş payı: İngilizler pastayı kimseye bırakmaz. Herşeyin başı onlar. 2 1 Yanıtla
  • FARUK : dsö çin elon musk bill gates coronayı yayanlar 2 0 Yanıtla
  • Senaryo: Koronayı başımıza dünya sağlık örgütü bela etmiştir.Aşı bulma çalışmalarına da gölge ediyor.İstiyoor ki hiç aşı bulunmasın.Bill Gates in cipli aşısı ellerinde millete bu cipli aşıyı taktırarak tam kontrol l etmek istiyorlar. 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement