DSP'den Pekdaş'a Tepki - Son Dakika
Politika

DSP'den Pekdaş'a Tepki

DSP\'den Pekdaş\'a Tepki

Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve eski İl Başkanı Selçuk Karakülçe, CHP’nin Konak adayı eski Baro Başkanı Sema Pekdaş’ın Atatürk ve Türk bayrağı konusunda sıkıntısı olduğunu iddia ederek, bunu anlamakta zorlandıklarını söyledi.

14.03.2014 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve eski İl Başkanı Selçuk Karakülçe, CHP'nin Konak adayı eski Baro Başkanı Sema Pekdaş'ın Atatürk ve Türk bayrağı konusunda sıkıntısı olduğunu iddia ederek, bunu anlamakta zorlandıklarını söyledi. İzmir'de iki partinin siyaseti şekillendirme çabasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Karakülçe, CHP adayının İzmir Barosu dergisinden Türk Bayrağını kaldırttığını vurguladı. Eski ve yeni baro dergilerini gösteren Karakülçe, şöyle konuştu: "CHP adayı baro başkanı olmadan önce dergide Türk Bayrağı vardı. Sayın aday, baro başkanı olur olmaz ilk iş olarak dergiden bayrağımızı kaldırttı. Bu kişinin Türk Bayrağı konusunda bir sıkıntısı olduğunu görüyoruz. Bunu değerlendirmek halkımızın takdiridir. Bu aday, aynı zamanda evrensel kurallar bahanesiyle adliyede Atatürk rozeti takılmasını da türban ile bir tutmuştu. Bizim Atatürk ve Türk Bayrağı ile sıkıntısı olanlarla sıkıntımız vardır."

30 Mart seçimlerinde Konak halkının göstereceği hassasiyetle bu kişilere gerekli cevabı vereceğini ifade eden Karakülçe, şunları söyledi: "Bizim adayımız Sayın Dr. Hakan Tartan, üç defa Türkiye'nin en başarılı belediye başkanı seçilmiş, devlet deneyimi olan, Atatürkçü ve çağdaş bir insandır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DSP'den Pekdaş'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement