DSP Genel Başkan Adayı Aksakal Eskişehir'de - Son Dakika
Yerel

DSP Genel Başkan Adayı Aksakal Eskişehir'de

DSP Genel Başkan Adayı Aksakal Eskişehir\'de

Demokratik Sol Parti (DSP) Olağanüstü Genel Kurultayı’nda Genel Başkanlık için adaylığını açıklayan DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, partinin Eskişehir il örgütü yöneticileri ile bir araya geldi.

09.12.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Sol Parti (DSP) Olağanüstü Genel Kurultayı'nda Genel Başkanlık için adaylığını açıklayan DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, partinin Eskişehir il örgütü yöneticileri ile bir araya geldi.

Burada DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova ve partililerce karşılanan Aksakal, adaylık sürecini ve DSP'nin gelecek planlarını konuştu. DSP Genel Başkan Adayı Önder Aksakal, "Parti meclisi üyeleri, merkez disiplin kurulu üyeleri ve il başkanlarımız DSP'nin yeni dönemdeki genel başkanlığını benim üstlenmemi istediler. Bu elbette benim için onurların en büyüğüdür" diyerek başladığı konuşmasında; siyasetin Türkiye'de zor ve fedakarlık isteyen bir iş olduğunu ve DSP'nin önünde zor bir görev olduğunu belirtti.

DSP ÇATISI ALTINDA

DSP Genel Başkan Adayı Aksakal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet ne zaman çamura batırıldıysa ve toplum ne zaman çıkmaza sürüklendiyse onu bu durumdan her zaman DSP çıkarmıştır. Türkiye'de sol potansiyelin yüzde 35 değil yüzde 80 olduğuna inanıyorum. Yurttaşların yüzde 80'den fazlasının yoksulluk sınırında yaşadığını biliyoruz. O zaman sol ve sağ kavramların ne olduğunu halka doğru anlatırsak onları da sola çekmemiz mümkün olacaktır. Halk sağın içine sıkıştırılmış vaziyette, bunu yıkmamız gerekiyor. DSP'ye düşen solda olması gereken kesimleri solda toplamaktır. DSP kişisel olarak siyaset yapmayan, gelirini siyasetten sağlamayan insanların bulunduğu bir parti. Tüm toplum kesimlerini yeniden DSP çatısı altında toplanmaya davet ediyorum."

ZEKİ SEZER'İN ADAYLIĞI

DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer'in yeniden genel başkanlık için aday olmasını da değerlendiren Aksakal, şöyle konuştu:

"Zeki beyin adaylığını bir haber ajansından yazılı olarak duyduk, kendi ağzından duymadık. Oysa DSP'ye genel başkanlık yapmış birinin yeniden aday olma isteğini duyurmak için bir kaç il başkanımızı ya da kurultay delegelerimiz alarak bir basın açıklaması yapmasının daha doğru olacağını düşünüyorum, umarım ilerde bu şekilde de bir basın açıklaması yapar." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DSP Genel Başkan Adayı Aksakal Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement