DSP Genel Başkan Yardımcısı Bural Açıklaması - Son Dakika
Yerel

DSP Genel Başkan Yardımcısı Bural Açıklaması

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural, "Akp, Ekonomiyi Yönetemediği Gibi Dış Politikada da Ülkeyi Temsil Edememekte ve Yönetememektedir" Dedi.

17.02.2011 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural, "AKP, ekonomiyi yönetemediği gibi dış politikada da ülkeyi temsil edememekte ve yönetememektedir" dedi.

Bural, partisinin Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, mevcut seçim sisteminin değişmemesi halinde AK Parti ve CHP dışında TBMM'de başka bir partinin temsil edilemeyeceğini savundu.

AK Parti'nin "ekonomiyi yönetemediği gibi dış politikada da ülkeyi temsil edemediğini, yönetemediğini" ileri süren Bural, "Yunanistan Başbakanının, Erzurum Kongresi'nin yapıldığı yerde 'Türkiye Kıbrıs'ta işgalci' demesi bardağı taşıran son damla olmuştur" diye konuştu.

Anamuhalefet partisi CHP'nin de görevini yerine getiremediğini savunan Bural, "Bırakın görevini yerine getirmeyi, farkında olmadan ceza muhakemeleri kanununda Hizbullah örgütü ve terör örgütü üyelerinin serbest kalmasına neden olan değişiklikleri göremeyecek kadar işlerini hafife alıyorlar. Bu yüzden DSP'nin parlamentoya mutlaka girmesi lazım" dedi.

Bural, seçimlere DSP çatısı altında girmek isteyen diğer partilere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu, bu konuda 4-5 partiyle görüştüklerini anlattı.

Bir gazetecinin, "Seçim ittifakı için hangi partilerle görüştünüz. BDP'den böyle bir teklif gelirse kabul eder misiniz?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Siyasi partilerle görüşmelerimiz sürüyor ama bunların arasında BDP yok, böyle bir öneri gelmedi. Gelse bizden kabul görmez. Abdüllatif Şener, Osman Pamukoğlu ve Mümtaz Soysal ile görüştük. Ayrıca Saadet Partisi Genel Bakan Yardımcısı Şevket Kazan, DSP'yi ziyaret ederek bir birliktelik oluşturulması gerektiğini söyledi."

Vural, DSP Genel Başkanı Mahsum Türker'in, "Ergenekon ve Balyoz" davası sanıklarına yönelik milletvekilliği teklifinin sorulması üzerine ise şunları kaydetti:

"Görüşmelerimiz oldu. Olumlu ve olumsuz yanıtlar var. Eski CHP Genel Başkanı, 'ben, bu arkadaşların avukatıyım' demişti. Şimdiki genel başkan ise bırakın bunların avukatlığını yapmayı araba ile Silivri'den dahi geçemiyor. Biz DSP olarak bunların, komutanlarımızın suçsuz olduğuna inanıyoruz. Bu konuda sonuna kadar çabamızı sürdüreceğiz. Bu arkadaşlara sonuna kadar kapımız açık. Bizler içerdeki tüm general ve albaylarımızın suçsuz olduğunu biliyoruz.

Biz Odatv'nin de suçsuz yere basıldığını biliyoruz. Biz bu tür arkadaşlarla seçime girmeye hazırız. Bizimle çalışmak isteyenlere kapımız sonuna kadar açık. Böyle devam etmesi halinde bu baskılar devam edecektir. Sırada ise siyasiler vardır."

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel DSP Genel Başkan Yardımcısı Bural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement