DSP Genel Başkanı Aksakal Açıklaması - Son Dakika
Güncel

DSP Genel Başkanı Aksakal Açıklaması

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "DSP'nin cumhuriyet rejimi ile ya da parlamenter sistemle bir sorunu yok. Başkanlık sistemi dendiğinde ne anlaşılıyor bilmiyorum ama başımızdaki Cumhurbaşkanımızın adı ve görevi zaten başkandır.

30.10.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "DSP'nin cumhuriyet rejimi ile ya da parlamenter sistemle bir sorunu yok. Başkanlık sistemi dendiğinde ne anlaşılıyor bilmiyorum ama başımızdaki Cumhurbaşkanımızın adı ve görevi zaten başkandır. Cumhur halk demek, başkan da başkan." dedi.

DSP Genel Başkanı Önder, partisinin Manisa öğretmenevinde gerçekleştirilen il kongresine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, ABD'nin geçmiş yıllardan beri dünya üzerinde kaos yaratmaya çalıştığını ve günümüzde de bu projesini sürdüreceğini bildirdi.

Aksakal, ABD'nin bölgenin yeraltı ve yer üstü kaynakları kendi çıkarı doğrultusunda yeniden biçimlendirdiğini belirterek, "Hatırlarsınız 2002 yılında Bülent Ecevit'e o zaman ki ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice bölgeyi yapılandırmak istediklerini söylemişti. 22 ülkenin sınırlarını değiştireceklerini söylemişti. Amerika'dan gelip Orta Doğu'da hatta Afrika'nın kuzeyinde 22 ülkenin coğrafyasını değiştirmeye çalıştılar. Değiştiriyorlar mı? Değiştirmeye çalışıyorlar. Milyonlarca insan öldü ve ölmeye de devam ediyor. Türkiye'ye de şehit haberleri geliyor. Bunlara müsaade etmemeliyiz." ifadesini kullandı.

Konuşmasının ardından gazetecilerin "başkanlık sistemi" tartışmalarına ilişkin sorusunu yanıtlayan Aksakal, şunları kaydetti:

"Başkanlık sistemi dendiğinde ne anlaşılıyor bilmiyorum ama başımızdaki Cumhurbaşkanımızın adı ve görevi zaten başkandır. Cumhur halk demek, başkan da başkan. Bunda bir sıkıntımız yok. Adı başkan olduğu zaman ya da kendilerinin deyimiyle reis dendiği zaman asgari ücret 4 bin lira olacak mı ben ona bakarım. Liselerdeki öğrencilerimiz üniversitelere sınavsız mı girecek ben ona bakarım. Çiftçinin mazotu 1 liraya inecek mi ona bakarım. Bunların hiçbiri olmayacaksa cumhurbaşkanı da olsa başkan da olsa fark etmez. Eğer ülkenizde yaşayan insanların yaşam standartlarını güvence altına alabiliyorsanız isterse adınız kral olsun bizi hiç bozmaz. İngiltere'de, Danimarka'da kral var. Ama oralarda demokrasi de var. İnsan hakları var. Gelişmişlik var. Çağdaşlık var."

Aksakal'ın konuşmasının ardından kongrede başkanlık seçimine geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimlerde mevcut başkan Mesut Öztürk yeniden seçildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DSP Genel Başkanı Aksakal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement