DSP Genel Başkanı Aksakal basın toplantısı düzenledi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

DSP Genel Başkanı Aksakal basın toplantısı düzenledi Açıklaması

DSP Genel Başkanı Aksakal basın toplantısı düzenledi Açıklaması

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, asgari ücret belirlenirken sadece enflasyon rakamları değil, hayat pahalılığı artışlarının da dikkate alınması gerektiğini belirterek "Buna göre de asgari ücretin 8 bin 800 ile 9 bin 300 lira aralığında kararlaştırılmasının uygun...

08.12.2022 16:45  Güncelleme: 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, asgari ücret belirlenirken sadece enflasyon rakamları değil, hayat pahalılığı artışlarının da dikkate alınması gerektiğini belirterek "Buna göre de asgari ücretin 8 bin 800 ile 9 bin 300 lira aralığında kararlaştırılmasının uygun olacağını düşünüyoruz." dedi.

Aksakal, parti genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Kesintisiz sürdürülen terörle mücadelede şehit olan Komando Binbaşı Mehmet Duman'a rahmet dileyen Aksakal, artık "Pençe-Bataklık Harekatı"nın derhal planlanmasını ve başlatılmasını istedi.

Basın yayın organlarındaki, bir kız çocuğunun erken yaşta evlendirildiği yönündeki haberleri hatırlatan Aksakal, "Telaffuz ederken bile tüylerim diken diken oluyor. Allah sizin belanızı versin. Buradan İçişleri Bakanına, Adalet Bakanına ve Diyanet İşleri Başkanına açıkça çağrı yapıyorum, bu ahlaksız din bezirganı ve suç ortakları hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmadıkça sizlerin de huzuru mahşerde yeriniz olmayacaktır." diye konuştu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarını da değerlendiren Önder Aksakal, Türk-İş'in, bu yılın Kasım ayı verilerine göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 7 bin 785 lira, yoksulluk sınırının ise 25 bin 365 lira seviyesine çıktığını anımsattı. Bunun ürkütücü bir manzara olduğunu söyleyen DSP Genel Başkanı Aksakal, şunları kaydetti:

"Asgari ücret belirlenirken sadece enflasyon rakamları değil, hayat pahalılığı artışları da dikkate alınmalıdır. Buna göre de Demokratik Sol Parti olarak asgari ücretin 8 bin 800 ile 9 bin 300 lira aralığında kararlaştırılmasının uygun olacağını düşündüğümüzü açıkça ifade etmek isterim ama bu arada işverenin de eli rahatlatılmalıdır. Mesela, SGK priminin ve tazminat priminin yüzde 40-50 oranında daha az ödenmesi gündeme getirilebilir. Bu bizim önerimizdir."

CHP'nin vizyon belgesine eleştiri

Aksakal, CHP'nin açıkladığı vizyon belgesini de "2023 seçimlerinde 13'üncü Cumhurbaşkanlığı hedefini güçlü bir şekilde ortaya koyan bir siyasi iradenin halktan uzak bir formatta, sadece ilgili akademik çevrelere ve elit kesime hitap ettiği bir program izledik. Halkın anlayabildiği, daha önceden söylenmemiş tek bir vaat, tek bir hedef yoktu." şeklinde eleştirdi.

DSP Genel Başkanı Aksakal, Yunanistan'ın Ege'de yarattığı sorunlarla diplomatik ortamın ısınmasına katkı koyduğunu, bunun akılcı bir strateji olmadığını da ifade ederek şunları kaydetti:

"Buradan Yunanistan'a seslenmek isterim, küresel emperyalist sistemin göz önündeki yönetmeni Amerika'ya fazla güvenmeyin. Bakın, düne kadar F16 satışının engelleneceği konusunda size umut verdiler ama bugün vazgeçtiler. Onların ipiyle kuyuya inerseniz kuyuda kalırsınız. Size ve özellikle sizi gaza getirenlere, Türkiye Dışişleri Bakanının uyarısının dikkate alınmasını şiddetle tavsiye ederim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DSP Genel Başkanı Aksakal basın toplantısı düzenledi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İnegöl'de Baraka Yangını: Can kaybı yaşanmadı
    14:53 İnegöl'de Baraka Yangını: Can kaybı yaşanmadı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde Salih Aydın'a ait bir baraka alev alev yandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, can kaybı yaşanmadı. Yangın sırasında baraka kullanılamaz hale geldi ve alevler ormanlık alana da sıçradı. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de yangına müdahale etti.

  • İnegöl'de otomobil bisikletli genç kıza çarptı
    14:53 İnegöl'de otomobil bisikletli genç kıza çarptı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen kazada, bir otomobil bisikletli genç kıza çarptı. Yaralanan genç kız, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı ve durumunun iyi olduğu belirtildi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Adana'da Otomobilin Otobüs Durağına Çarpması Sonucu 7 Kişi Yaralandı
    14:53 Adana'da Otomobilin Otobüs Durağına Çarpması Sonucu 7 Kişi Yaralandı

    Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Uğur A. idaresindeki otomobil, otobüs durağına çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Uğur A. ile durakta bekleyen 2'si ağır 7 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastanelere kaldırıldı.

  • Antalya'da dehşet: 34 yıllık hayat arkadaşını bıçaklayarak öldürdü
    14:52 Antalya'da dehşet: 34 yıllık hayat arkadaşını bıçaklayarak öldürdü

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kişi, 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin ortaya çıkması, şüphelinin oğlunu arayarak durumu anlatmasıyla gerçekleşti. Şüpheli, cami imamına eşini İngiltere'ye gönderdiğini söyleyip helallik aldıktan sonra cinayeti işledi. Şüpheli gözaltına alınırken, karısının cansız bedeni otopsi için adli tıp morguna kaldırıldı.

  • Eskişehir'de Motosikletten Ateş Açma Olayında 2 Şüpheli Tutuklandı
    14:52 Eskişehir'de Motosikletten Ateş Açma Olayında 2 Şüpheli Tutuklandı

    Eskişehir'de bir şahsın motosiklet üzerinden ateş açılması sonucunda yaralandığı olayla ilgili polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda yakalanan 7 şüpheliden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayda 1 ruhsatsız tabanca ve 8 fişek ele geçirildi.


Advertisement