DSP İzmir'de Fırtına Gibi - Son Dakika
Yerel

DSP İzmir'de Fırtına Gibi

DSP İzmir\'de Fırtına Gibi

Merhum Başbakanlar'dan Bülent Ecevit'in partisi Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir'de hamle üstüne hamle yapıyor.

17.02.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merhum Başbakanlar'dan Bülent Ecevit'in partisi Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir'de hamle üstüne hamle yapıyor. Güvencinlerin partisi, CHP'den ayrılan küskün belediye başkanları ve başkan adayları dahil 8 ismi saflarına katıp ilçelerinden aday adayı yaparken, iki önemli belediye başkanını da saflarına katmaya hazırlanıyor.

iZMİR CHP'de adayların açıklanmasının ardından başlayan kriz giderek derinleşirken, fırsatları değerlendiren Demokratik Sol Parti hamle üstüne hamle gerçekleştiriyor. CHP'den transferlerine Güzelbahçe'de eski Belediye Başykanı Ertan Avkıran'ı saflarına katarak yapan DSP, ardından CHP Balçova Aday adayı ve Parti Meclisi eski Üyesi Semra Aksakal'ı, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak'ı, Aliağa Eski Belediye Başkanı Hakkı Ülkü'yü, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün'ü, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'nu, Büyükşehir'e aday adayı olan Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan'ı ikna etti. Foça'dan CHP'de uzun süre ilçe başkanlığı yapan aday adayı Osman Mert'i aday yapan DSP, son bombayı ise Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'la patlattı.

ÇİĞLİ'DE SOLAK, ÇEŞME'DE TÜTÜNCÜOĞLU

Seçimlere 43 gün kala müthiş bir atak yapan DSP, listelerin Yüksek Seçim Kurulu'na sunulmasına kısa zaman kala diğer ilçelerdeki temaslarını da arttırdı. Çiğli'de Belediye Başkanı Metin Solak ile görüşen parti Çeşme'de Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ile de büyük oranda anlaşma sağladı. DSP, CHP'de aday yapılmayan Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır, Buca Belediye Başkanı Ercan tatı ve Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'e de teklif götürdü. Bu isimlerin de DSP'ye göz kırptıkları ifade ediliyor.

KARAKÜLÇE ÇOK MUTLU

DSP İzmir İl Başkanı Selçuk karakülçe, görüşmelerin sürdüğünü, partiye katılımların arttığını belirterek, "Ekip arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışıyor. Muhteşem bir performans sergiliyoruz. Genel merkezimiz başta olmak üzere ilçelerde çok ciddi katılımlar ve istekler var. Her şey çok güzel olacak" diye konuştu. Karakülçe, büyükşehir adaylarını açıklamalarının ise an meselesi olduğunu söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DSP İzmir'de Fırtına Gibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement