DSP Lideri Türker: "Avrupa Ülkeleri Türkiye'ye Ahlaksız Teklifte Bulunuyor" - Son Dakika
Politika

DSP Lideri Türker: "Avrupa Ülkeleri Türkiye'ye Ahlaksız Teklifte Bulunuyor"

DSP Lideri Türker: "Avrupa Ülkeleri Türkiye\'ye Ahlaksız Teklifte Bulunuyor"

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, hükümetin Suriye politikalarını eleştirerek, "Avrupa ülkeleri Suriyeli sığınmacılar konusunda Türkiye’ye ahlaksız tekliflerde bulundular, tampon bölge olarak bakmaya başladılar" dedi.

19.10.2015 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, hükümetin Suriye politikalarını eleştirerek, "Avrupa ülkeleri Suriyeli sığınmacılar konusunda Türkiye'ye ahlaksız tekliflerde bulundular, tampon bölge olarak bakmaya başladılar" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Mersin'e gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'nin gelecek 50 yılını belirleyeceğini öne süren Türker, 7 Haziran sonrası yeni bir seçimin olacağını söylediğini hatırlatarak, 1 Kasım'dan sonra da 1 yıl içinde bir seçimin daha olacağını ileri sürdü. 7 Haziran seçimlerinden sonra üç partinin de AK Parti ile koalisyon kurmayı hayal ettiğini savunan Türker, "Gerek oylar bölünmesin diye, gerekse terör olayları yüzünden 'bize oy verin' diyorlar. Bizim arkadaşlar oyunu CHP'ye verirken, CHP'liler de HDP'ye oy verdi. Herkesin oyunu kendi partisine vermesi gerek" diye konuştu.

PKK terör örgütünün sorumlusunun hükümet olduğunu iddia eden Türker, "Mayınlar döşenirken neredeydiler? Orada çalışan işçileri, müteahhitleri hiç sorgulamadılar. Bize yardım eden Amerikalılar o sinyalleri görmedi mi? Biz ilk etapta terörü sona erdirmek istiyoruz. Halka dokunan ekonomik politikalar ve Türkiye'nin yurt dışında onurlu olması için güçlü bir politikayı öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'de 3-4 bini aşkın IŞİD militanı olduğunu savunan Türker, şöyle devam etti:

"Bunların adresleri de dahil bilgilerinin tamamı biliniyor ama hiçbir işlem yapılamıyor. 200 tanesi aktif haldedir. Canlı bomba olanlar hakkında da hiçbir işlem yapılamıyor. Hükümet yetkilileri 'biz bunların kim olduklarını biliyoruz ama eylem yapmadıkları için işlem yapamıyoruz' diyorlar. Çünkü hükümet, Türkiye'deki terör örgütlerine elini kaptırmış, yönetemez hale gelmiştir. IŞİD'in hedefi sol partiler olduğu için bugünkü iktidar sessiz kalıyor. IŞİD'in hedefine AK Parti girerse hepsini alırlar."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "parlamentoda beşinci bir partinin yer alması gerektiği" sözlerini hatırlatan Türker, "Parlamentoda beşinci parti olmalıdır, doğru olan da budur. Mersin'de bir milletvekili çıkaracak kadar oy alırsak 'seçimi kazandık' diyerek o arkadaşımızın milletvekili olması için uğraşacağız. Artık oylar bölünüyor sözleri sona erdi. Her parti kendi oyunu alırsa siyaset yapmaya devam eder. Oyumuzu bugünü kurtarmak için değil, geleceği kurtarmak için vermeliyiz" dedi.

"AVRUPA ÜLKELERİ TÜRKİYE'YE AHLAKSIZ TEKLİFTE BULUNUYOR"

Suriye politikalarını da eleştiren Türker, Avrupa ülkelerinin Suriyeli sığınmacılar konusunda Türkiye'ye ahlaksız tekliflerde bulunduğunu, tampon bölge olarak bakmaya başladıklarını belirterek, "'Siz oradaki sığınmacıları tutun, biz size para verelim' diyorlar. Bunun karşılığında vize de verilecekmiş. Bunun sevinecek bir tarafı yok, hem dövizini götürecekler hem bir gece ansızın vize kalktı diyecekler. Böyle sözlere kanmamak lazım, Avrupa Birliği sözünde durmuyor. Kişilikli bir politika uygulamadığımız sürece Türkiye para kazanmak için onurunu kaybedecektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de ciddi bir ekonomik sıkıntının olduğunu söyleyen Türker, "İnsanlar borçlandırıldı ve köleleştirildi. 'Oylarınızı AK Parti'ye verin istikrar bozulmasın, faizler artmasın, hepiniz kredi kartları yüzünden borçlandırılırsınız' diye insanlar korkutuldu. Türkiye'de hakça bir düzen istiyorsak muhakkak memurların maaşını artırmak, tarım kesimine ve esnafa yardım etmek gerekiyor. Biz DSP olarak bu seçime toplumcu rekabet ekonomisi modeli çerçevesinde giriyoruz. Asgari ücreti 2 bin lira, asgari emekli maaşını ise 2 bin 600 lira yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DSP Lideri Türker: 'Avrupa Ülkeleri Türkiye'ye Ahlaksız Teklifte Bulunuyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement