DSP, Yurt Dışına Gidenlerin Borçlarının Faizine Af İstedi - Son Dakika
Güncel

DSP, Yurt Dışına Gidenlerin Borçlarının Faizine Af İstedi

DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, Mecburi Hizmet Karşılığı Yurt Dışına Gönderilenler Hakkında Borç Takibinde Faiz Uygulanmaması İçin TBMM Başkanlığı'naTeklifi Verdi.

12.11.2010 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mecburi hizmet karşılığı yurt dışına gönderilenler hakkında çeşitli nedenlerden dolayı başlatılan borç takibinde faiz uygulanmaması için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi.

-TEKLİFTEN KİMLER YARARLANACAK-

Ağırbaş'ın, "Bazı Kamu Alacaklarının Tahsil ve Terkinine İlişkin Kanun Teklifi", Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt dışına gönderilenlerden eğitimin herhangi bir aşamasında öğrencilikle ilişkileri kesilenler, öğrenim sürelerinin bitiminde mecburi hizmetlerini tamamlamak üzere görevine başlamayanlar, görevlerine başlayıp da yükümlü bulundukları mecburi hizmeti bitirmeden görevlerinden ayrılanlar ile görev başladıktan sonra mecburi hizmetle yükümlü bulundukları süre içerisinde kadrolarıyla ilişiği kesinler hakkında başlatılan borç takibini düzenliyor.

-BORÇLARA FAİZ UYGULANMAYACAK-

Teklife göre; mecburi hizmet karşılığı yurt dışına gönderilenlerden çeşitli nedenlerden dolayı haklarında borç takibi başlatılanların borçlarına faiz uygulanmayacak. Buna göre; borç takibinde bulunanlar teklifin yasalaşması ile birlikte 9 ay içerisinde başvuracak. Borç takibindekiler kendilerine döviz olarak yapılmış olan her türlü masraflar için, imzaladıkları yüklenme senedi ile muteber imzalı müteselsil kefalet senedi hükümleri dikkate alınmaksızın, faiz uygulanmaksızın hesaplanacak tutarla yükümlü tutulacak.(ANKA)

(MG/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel DSP, Yurt Dışına Gidenlerin Borçlarının Faizine Af İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement