DTP'li Milletvekilleri Terörist Taziyesine Katıldı - Son Dakika
Güncel

DTP'li Milletvekilleri Terörist Taziyesine Katıldı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Milletvekilleri, Van'ın Başkale İlçesinde Güvenlik Görevlileri ile Girilen Çatışmada Öldürülen PKK Terör Örgütü Mensubu "Boran" Kod Adlı Mahsum Aktaş'ın Ailesine Başsağlığı Ziyaretinde Bulundu.

25.05.2008 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Toplum Partisi (DTP) milletvekilleri, Van'ın Başkale ilçesinde güvenlik görevlileri ile girilen çatışmada öldürülen PKK terör örgütü mensubu "Boran" kod adlı Mahsum Aktaş'ın ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Demokratik Toplum Partisi tarafından Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen kuraklık mitingi için bölgede bulunan DTP Grup Başkanı ve Mardin milletvekili Ahmet Türk, Muş milletvekili Sırrı Sakık, Şırnak milletvekili Sevahir Bayındır, Batman milletvekili Bengin Yıldız, Nusaybin Belediye Başkanı Dr. Mehmet Tanhan ile DTP il ve ilçe yöneticileri; Van'ın Başkale ilçesinde güvenlik görevlileri ile girilen çatışmada öldürülen PKK terör örgütü mensubu "Boran" kod adlı Mahsum Aktaş'ın Nusaybin ilçesindeki Sakarya Caddesi üzerine kurulan taziye çadırını ziyaret ederek ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Fatiha okuduktan sonra Baba Sabri Aktaş'a başsağlığı dileyen DTP'li milletvekilleri, çatışmaların bitmesini istedi. Taziye çadırında vatandaşlara yönelik kısa bir konuşma yapan DTP Mardin milletvekili Ahmet Türk, kardeş kavgasının bitmesi gerektiğini belirterek; "Ne gerilla ne de asker annelerinin ağlamasını istemiyoruz. Bu kirli savaşın durması gerekir" ifadelerini kullandı.

Taziye ziyaretinden sonra DTP'li milletvekilleri Kızıltepe'deki kuraklık mitingine katılmak üzere ilçeden ayrılırken, taziye çadırındaki grup ise DTP ilçe binasına kadar çeşitli sloganlar atarak yürüdü.

(AA-AŞ-GS-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel DTP'li Milletvekilleri Terörist Taziyesine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement