Dü'de Palyatif Bakım Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Dü'de Palyatif Bakım Merkezi Açıldı

Dicle Üniversitesi'nde 13 yatak kapasiteli Palyatif Bakım Merkezi'nin açılışı yapıldı.

16.11.2017 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi'nde 13 yatak kapasiteli Palyatif Bakım Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Yaşamı tehdit eden hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hastalar için açılışı yapan merkezin açılışını DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, yaptı.

DÜ Rektörü Gül ve beraberindekiler merkezin açılışını yaptıktan sonra, hastaları ziyaret ederek merkezde tedavi gören hastalar ve yakınlarıyla görüştü.

Rektör Gül, açılıştan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, böyle bir merkezin açılışını yaptıkları için memnuniyetini dile getirdi.

Gül, Palyatif Bakım Merkezi'nde yaşlı hastalar, onkolojik hastalar ve nörolojik hastalarda çıkabilen ve uzun dönem seyreden komplikasyonların tedavisinin yapılacağını söyledi.

"Bu hizmetleri yapmak sağlık camiası için çok önemlidir. Çünkü Palyatif Bakım Merkezleri hem hastalar hem de hasta yakınları için çok önemlidir." diyen Gül, şöyle konuştu:

"Böyle bir merkezi geçen seneden kurmayı planlamıştık. Bu sene bu merkezi hizmete açmak nasip oldu. Dicle Üniversitesi'nde ilk defa böyle bir merkez hizmete giriyor. Birçok üniversitede Palyatif Bakım Merkezi yok. Sağlık Bakanlığı kendi bünyesinde kendi eğitim ve araştırma hastanelerinde Palyatif Bakım Merkezleri açmışlar. Bugün burda Palyatif Bakım Merkezi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konuda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bu merkez bu tip hastalara çok önemli hizmetler verecektir. Hizmete muhtaç birçok hasta bu merkezde yatıyor ve tedavi görüyor. Hastaların memnuniyetini duymak beni memnun etti."

DÜ Kalp Hastanesi binasında hizmet verecek olan merkezin açılışına DÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu,

DÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ufuk Aluçlu, DÜ Kardiyoloji Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nizamettin Toprak ve hastane çalışanları katıldı.

Dü\'de Palyatif Bakım Merkezi Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dü'de Palyatif Bakım Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement