Dü Tıp Fakültesinde Dijital Dönem Başladı - Son Dakika
Sağlık

Dü Tıp Fakültesinde Dijital Dönem Başladı

DÜ Tıp Fakültesinde dijital dönem başladıDİYARBAKIR - Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, imzalı onay formu dışındaki bütün işlemlerde dijital döneme geçti.

13.09.2017 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DÜ Tıp Fakültesinde dijital dönem başladı

DİYARBAKIR - Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, imzalı onay formu dışındaki bütün işlemlerde dijital döneme geçti. Sistem ile tasarrufun yanı sıra hastalara daha sağlıklı ve kaliteli hizmet verilecek.

Diyarbakır DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, sağlık hizmetlerinde dijital döneme geçtiğini açıkladı. Konuyla ilgili Başhekimlik toplantı salonunda basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ufuk Aluçlu, başhekim yardımcıları ve başhemşire katıldı. DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, yeni sistemin dijital hastaneye geçiş olduğunu ve "kağıtsız hastane" oluşturmak olduğunu ifade etti.

"Acil servis ve yoğun bakım ünitelerinde de kullanılacak"

Uygulamanın Türkiye'de ilk defa Ankara'da 2012 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından pilot bir hastanede hayata geçirildiği kaydeden ve üniversite hastaneleri arasında ilk defa Dicle Üniversitesi'nde uygulandığını ifade eden Kadiroğlu, "Bu şu demektir, hastanelerde artık kağıt kullanımına son vermektir. Dijital hastaneye geçmektir. Yani kağıtsız hastane oluşturmaktır. Kağıtsız hastane olmanın yararları nelerdir? Niçin biz bunda ısrar ediyoruz? Hastanenin tamamında imzalı onan formu hariç tüm birimlerde kağıt kullanımı kaldırılıyor. Kağıt dönemi bitiyor. Hemen tüm hastanede kağıt kullanımına son vereceğiz. Kağıt israfının önüne geçilecek. Evsel atık azalacak, ağaçlarımız ve ormanlarımız dolayısıyla tabiat, çevre ve ekosistem korunmuş olacak. Bunun çok ciddi anlamda ekosisteme katkısı var. Hekimler e-reçete ve e-imza kullanacaklar. Hekimler ve hemşireler tablet kullanarak hastalarını hasta başında takiplerini alacaklar. Yine laboratuvar, patoloji sonuçları, radyoloji görüntüleme, BT, MR sonuçları, ultrason raporlarına hatta düz çekinle filmlere kadar bunların hepsini elinde tablet, hasta başında inceleyebilecek, yorumunu yapabilecek, kararını verebilecek. Hekim ve hemşireler kliniğin herhangi bir yerinden her an bu bilgilere ulaşabilecekler. Dolayısıyla iş verimliliği ve veri doğruluğu artacak. Hastaya ayrılan vakit artacak. Hasta bakım kalitesi artacak. Bu uygulama sadece kliniklere has değil aynı zamanda hem acil servis hem yoğun bakımlarda da kullanılabilecek" dedi.

"Sıramatikler kapı önünde birikmeleri önleyecek"

Hastanede oluşan yoğunluk ve kapı önlerinde beklemeyi sonlandırmak amacıyla randevu sisteminin yanı sıra geliştirilmiş olan sıramatik makineleriyle hastaların sıra alabileceklerini kaydeden Kadiroğlu, "Randevu sitemiyle birlikte sıramatikleri polikliniklerde de uygulamaya başladığımız andan itibaren kapı önlerinde birikmeyi önleyecek. Bunu ilk defa Nöroloji Kliniği'nde başlattık. Medikal Önkoloji Hastanesi'ni pilot hastane olarak seçtik ve inşallah bu uygulamayı orada başlatacağız. Ben yararlı sonuçlar alacağımızı düşünüyorum ve bu çalışmamızın hastanemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından yeni döneme ilişkin bir sunum yapıldı. Sunumun ardından pilot hastane olarak seçilen Nöroloji Kliniğinde yeni sitemin uygulanması tanıtıldı.

Dü Tıp Fakültesinde Dijital Dönem Başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Dü Tıp Fakültesinde Dijital Dönem Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi
    21:08 Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi

    Aydın'ın Efeler ilçesindeki Mustafa Kiriş Ortaokulu öğrencileri, okulda düzenlenen kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alındı. Öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı
    20:04 Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilavı yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Burdur'da Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarla taşınan çöl tozu etkili olmaya başladı
    19:29 Burdur'da Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarla taşınan çöl tozu etkili olmaya başladı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarıyla taşınan çöl tozunun etkisi Burdur'da hissedilmeye başladı. Yarın ve cumartesi günü özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımının yoğun olması bekleniyor. Burdur Gölü'nün çekilen alanlarından da rüzgarla kente toz taşındığı gözlendi. Astım ve bronşit hastaları dışarıya çıkmamaları ve maske kullanmaları konusunda uyarıldı.

  • Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor
    19:09 Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor

    Ünlü oyuncu Nuri Alço, Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Alço, tedavisine yoğun bakımda başlandı. Eşi Burcu Alço, yapılan son açıklamada oyuncunun yarın taburcu olacağını duyurdu.


Advertisement