Duayen Gazeteci Mahmut Sabah Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Duayen Gazeteci Mahmut Sabah Son Yolculuğuna Uğurlandı

Duayen Gazeteci Mahmut Sabah Son Yolculuğuna Uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) kurucularından ve kurucu başkanı olan Mahmut Sabah, son yolculuğuna uğurlandı.

21.02.2019 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) kurucularından ve kurucu başkanı olan Mahmut Sabah, son yolculuğuna uğurlandı.

Dün geçirdiği kalp krizi sonucu 81 yaşında hayata veda eden Gazeteci Mahmut Sabah için Hulusi Akar Cami'nda tören düzenlendi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Sabah'ın cenazesi, Asri Mezarlıkta toprağa verildi. Cenaze namazına Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, oda başkanları, kurum kuruluş müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Sabah'ın meslektaşları, ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Mahmut Sabah kimdir:

1938 yılında Kayseri'de doğdu. İlk ve orta ve lise öğrenimini Kayseri'de tamamladı. Gazeteciliğe 1954 yılında Yeni Kayseri Gazetesi'nde başladı. Yerel gazetelerde muhabir ve yazı işleri müdürlükleri yaptı. 1958 yılında Hürriyet Gazetesi Kayseri muhabirliğine başladı. Bu gazetede 35 yıl muhabir, büro şefi ve bölge temsilcisi olarak çalıştı. Bu süreçte önemli gazetecilik olaylarına imza attı. 27 Mayıs 1960 sonrası Yassıada'da yargılanıp, Kayseri cezaevine getirilen aralarında merhum Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın da bulunduğu hükümet üyeleri ve milletvekilleriyle haber ve röportajlar yaptı. 17 Eylül 1967 günü 41 sporseverin ölümüyle sonuçlanan Kayserispor- Sivasspor maçı olaylarını, 1969'da TÖS adıyla bilinen Türkiye Öğretmenler Sendikası genel kurulu nedeniyle çıkan ve ülke gündemine oturan olayları tarafsız ve objektif bir bakışla gazetesine taşıdı. Mart 1971'de THKO eylemcisi Deniz Gezmiş'in Gemerek'te yakalandığı sırada olay yerindeki tek gazeteciydi. Yazı ve fotoğrafları Hürriyet Gazetesi'nin yıldırım baskılarında yer alırken, 'Yılın Gazetecisi' seçildi. 1980 yılında bir grup arkadaşı ile Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni kurdu. 1980-88 yılları arasında KGC'nin başkanlığını yaptı. 1975-1998 yılları arasında Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) temsilciliği görevinde bulundu. 1996 yılında Hürriyet Haber Ajansı'ndan ayrıldıktan sonra Dünya Gazetesi'nde ekonomi ağırlıklı yazılar yazdı. Sabah evli 3 çocuk babasıydı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Duayen Gazeteci Mahmut Sabah Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement