Duayen Siyasetçilerden İmamoğlu'na Destek Ziyareti... Murat Karayalçın: "Türkiye'nin Farklı Partilere Mensup Demokratlarına, 'Birleşin' Diyelim" - Son Dakika
Güncel

Duayen Siyasetçilerden İmamoğlu'na Destek Ziyareti... Murat Karayalçın: "Türkiye'nin Farklı Partilere Mensup Demokratlarına, 'Birleşin' Diyelim"

Eski SHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek ziyaretinde; "Biz farklı partilerin demokratları olarak birleştik. Bence buradan bir çağrı yapalım, Türkiye'nin farklı partilere mensup demokratlarının da bir araya gelmesini talep edelim. Onlara çağrıda bulunalım, ‘Türkiye'nin demokratları birleşin’ diyelim" dedi. Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen de "İnsaftan yoksun bir uygulama refakatinde demokrasinin yok edilmesi dönemindeyiz. Ve bu seçimde bundan mutlaka kurtulmamız lazım" diye konuştu.

16.01.2023 17:44  Güncelleme: 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAYE ŞEYMA CAN- OKTAY YILDIRIM

Eski SHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek ziyaretinde; "Biz farklı partilerin demokratları olarak birleştik. Bence buradan bir çağrı yapalım, Türkiye'nin farklı partilere mensup demokratlarının da bir araya gelmesini talep edelim. Onlara çağrıda bulunalım, 'Türkiye'nin demokratları birleşin' diyelim" dedi. Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen de "İnsaftan yoksun bir uygulama refakatinde demokrasinin yok edilmesi dönemindeyiz. ve bu seçimde bundan mutlaka kurtulmamız lazım" diye konuştu.

Yerel mahkemece, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yöneticilerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek ziyaretleri sürüyor. Aralarında eski meclis başkanları, genel başkanlar, başbakan yardımcısı ve bakanlar, belediye başkanları, milletvekillerinin de yer aldığı 100'e yakın isim, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Saraçhane'de ziyaret edip desteklerini açıkladı.

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, "Sayın İmamoğlu'na uygulanan muameleye bakın. Geçmişte bugünkü cumhurbaşkanının da başına gelmiş ve şekilde milletvekili imkanı olma imkanı elinden alınmıştı. ve nasıl geri alındığını da biliyoruz. CHP'nin inisiyatifiyle" diyerek şunları söyledi:

"TÜRKİYE'NİN DEMOKRASİ AÇISINDAN BU KADAR KÖTÜ BİR DURUMA DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ GÖRMEDİK: Bütün bu dönem içinde Türkiye'nin demokrasi açısından bu kadar kötü bir duruma düşürüldüğünü görmedik. Yani şunları gördük, basın açısından mesela; insanları hapse alıyorlardı, şunu yazdılar bunu yazdılar diye. Fakat hapse almaları şöyle oluyordu: Önce hakkında bir dava açılıyordu, dava devam ediyor, bitiyor. Temyize gidiyor, temyizdeki son aşamalarını geçirdikten sonra Yargıtay'dan geçmiş olduktan sonra bir gün evinize polisten telefon gelirdi, 'Efendim biliyorsunuz. Hakkınızdaki ceza kesinleşti. Ne zaman geleceksiniz? Yani yarın mı gelirsiniz, yoksa perşembe günü mü' diye. ve ona göre insanlar hazırlanarak gidiyordu.

DEMOKRASİNİN YOK EDİLMESİ DÖNEMİNDEYİZ: Şimdi sabahleyin saat beşte ortada bir şey yok, bir soruşturma başlangıcı bile yok, gözaltına alma, arkadan işte tutuklama, hızla, yaşına da bakmıyorlar. 80-85-90 yaşlarında insanlar. Şimdi inanılmaz şeyler oluyor. Yani 5 sene süreyle hapis. Hakkında böyle kesinleşmiş mahkeme kararı falan yok. İddianame yok bazılarında. Bu son subayların hadisesinde gördük. Yani hasta oluyor insan, kriz geçiriyor. Adam ölüyor tabii ki. Yani bu derece insaftan yoksun bir uygulama refakatinde demokrasinin yok edilmesi dönemindeyiz. ve bu seçimde bundan mutlaka kurtulmamız lazım. Sayın İmamoğlu'na uygulanan muameleye bakın. Tipik bir örnek. Geçmişte bugünkü cumhurbaşkanının da başına gelmiş, onunki de aynı şekilde milletvekili imkanı olma imkanı elinden alınmıştı. ve nasıl geri alındığını da biliyoruz. Mecliste anayasa değişti. Kimin inisiyatifiyle, Cumhuriyet Halk Partisi inisiyatifiyle.

TÜRKİYE BU GÜRÜLTÜNÜN İÇİNDEN MUTLAKA ÇIKACAK: Deniz Baykal, Allah selamet versin. O zaman başkanken, böyle bir sonuç alındı. Herkes memnun oldu. Tabii bugünkü Sayın Cumhurbaşkanı da memnun olmuştu o zaman. Neler çektiğini de sık sık anlatırdı iki buçuk ay hapis yatmıştı. Onları da anlatırdı. Şimdi kendi döneminde benzeri bir muamele siyasetten yasak eyleme muamelesinin Sayın İmamoğlu'na uygulanmak üzere olduğunu da çok şükür kesin sonuca varılmadı ama böyle bir girişimde bunu görüyoruz. ve insaf diyorum ben kendi insafına. Başlarına neler geldiyse bugünkü iktidar mensuplarının o başlarına gelenlerin, başkasının da başına gelmesinden memnun olur gibi bir halleri var. Türkiye, bütün bu gürültünün, patırtısının içinden mutlaka çıkacak ve güzel yıllar görecek Türkiye. Hepimiz güzel günler göreceğiz. Bu inançta hepinizi saygıyla selamlıyorum."

Eski CHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın ise konuşmasında tüm partilerde bulunan demokratlara birleşme çağrısında bulundu. Karayalçın, şunları söyledi:

"BU TARİHİ BİR TOPLANTI: Bence bu çok tarihi bir toplantı içinde olduğumuzu düşünüyorum. Farklı siyasi partilerde görev yapmış kişiler olarak şimdi bir aradayız. Demokrasi için bir aradayız. Dayanışmamızı ortaya koymak için bir aradayız. Bir arada olmanın gerekliliğini görmüş kişileriz. Eski bir belediye başkanı olarak da bu süreci izledim. Avrupa'nın önemli belediye başkanları ve yerel yönetimlerle ilgili önemli kuruluşlarının yöneticileri buraya geldiler. Ekrem Bey'i ziyaret ettiler. Daha önce genel başkanlarımız burada açık hava toplantısı yaptılar. Sonra başka belediye başkanları, şu anda belediye başkanı olarak görev yapan arkadaşlarımız geldiler.

TÜRKİYE'NİN KURUMLARI ÇOK CİDDİ BİR GERİLEME SÜRECİNDELER: Devletin önceki dönemlerde yasama organında, yürütme organında görev yapmış siyasetçiler olarak bir aradayız. Vesayet kurumuna ilişkin bir değerlendirme yapmak istiyorum. Türkiye'nin kurumları çok ciddi bir gerileme sürecinin içinde bulunuyorlar. İdari, iktisadi, siyasi kurumlar ya boşalmış ya bir çöküntü içindeler. Bugünkü birlikteliğiniz için vesayet kurumunun değerlendirilmesi gerekir kanısındayım. Bu nedenle bu kuruma değineceğim.

BİRİNDEN TUTTURURUZ DÜŞÜNCESİYLE DAVA AÇIYORLAR: Şunu yapıyorlar, ya Anayasa'nın 124. maddesine göre belediyenin yapması gereken görevleri üstleniyorlar. Örneğin; metro yapıyorlar, oraya 'U' harfi koyuyorlar. Hiçbir şey koyamazlar, yapmamalılar, yapamazlar. Çünkü; Anayasa'nın 127.maddesi diyor ki, 'Yerel ortak hizmetleri yerel yönetimler yapma durumundadır.' Tabii ya da görevden alıyorlar. Doğu'da, Güneydoğu'da bunu yaptılar. Kayyum atadılar. Şimdi de İstanbul'da yapıyorlar, yapmaya çalışıyorlar. Çok sayıda dava açıyorlar. Birinden tuttururuz düşüncesiyle. Bir tehlike gözükürse hakimi başka bir yere tayin ediyorlar.

NİYETLERİ İMAMOĞLUNU ALMAK, VERMEYECEĞİZ: Yasal ve yargısal kararlara karşın bunun gereğini yerine getiren belediye başkanına onu görevden alacak birtakım süreçleri işletmeye başlıyorlar. Niyetleri Ekrem İmamoğlu'nu almak. Sizi vermeyeceğiz, sizi kaptırmayacağız onlara.

TÜRKİYE'NİN DEMOKRATLARI BİRLEŞSİN: Önce bugün buradaki birlikteliğimiz tüm Türkiye'ye verilen çok güçlü bir mesaj. Biz farklı partilerin demokratları olarak birleştik. Bence buradan bir çağrı yapalım, Türkiye'nin farklı partilerine mensup demokratlarının da bir araya gelmesini talep edelim. Onlara çağrıda bulunalım, 'Türkiye'nin demokratları birleşin' diyelim."

Duayen Siyasetçilerden İmamoğlu\'na Destek Ziyareti... Murat Karayalçın: "Türkiye\'nin Farklı Partilere Mensup Demokratlarına, \'Birleşin\' Diyelim"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Duayen Siyasetçilerden İmamoğlu'na Destek Ziyareti... Murat Karayalçın: 'Türkiye'nin Farklı Partilere Mensup Demokratlarına, 'Birleşin' Diyelim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Görür, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.


Advertisement