Dubai tasarımcıları, moda maskelerini "olmazsa olmaz" aksesuar haline getiriyor - Son Dakika
Yaşam

Dubai tasarımcıları, moda maskelerini "olmazsa olmaz" aksesuar haline getiriyor

Dubai moda tasarımcıları, koronavirüs salgını ile beraber hayatımızın bir parçası haline gelen maskeleri mümkün olduğunca en güzel hale getirmek için harekete geçti.

29.07.2020 17:09  Güncelleme: 23:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öyle görünüyor ki yüz maskeleri, geleceğimizin büyük bir parçası olacak. COVID-19 nedeniyle insanlar maske takmak zorunda oldukları ilk zamanlarda, insanlar takılması rahatsız edici, nefes almada zorlukluk yaşama gibi şikayetler öne sürerek maske takmaktan hoşnut olmadıklarını ifade ettiler. Hallowen ve maskeli balo kutlamalarına kadar bu durum böyle devam etti. O zamana kadar hiç bir şekilde olumlu yanı gözükmeyen maskeler, üç ay sonra hayatımızın büyük bir parçası ve alışkanlığımız oldu.

DUBAİ MODA TASARIMCILARI HAREKETE GEÇTİ

İnsanların maskeleri benimsemesinin bir sonucu olarak Dubai moda tasarımcıları yüz maskelerini mümkün olduğunca en güzel hale getirmek için harekete geçti. Maskeler artık bir kişisel kimlik olarak görülebiliyor. İnsanların Maskeleri sadece virüse karşı bir önlem olarak değil ayrıca özel organizasyonlar için de giydiğini görüyoruz.

Dubai tasarımcıları, moda maskelerini 'olmazsa olmaz' aksesuar haline getiriyor

YENİ MODA YÜZ MASKESİ TASARIMLARINA BAŞLADILAR

Körfez bölgesinin en çok tanınan tasarımcılarından biri olan, Lady Gaga ve Sonam Kapoor gibi ünlüleri giydiren Hindistan doğumlu moda tasarımcısı Essa Walla, yeni moda yüz maskesi tasarımlarına başladı. Gulf News'e konuşan Essa, şayet yeni moda maske tasarlamaya başlamamış olsaydı iş hayatında büyük bir çalkantı yaşayacağını söyledi ve şuan maske tasarımının kendisi için en büyük ekmek teknesi olduğunu ifade etti. Essa, normalde moda tasarımcılarının koleksiyonlarını aylar hatta yıllar öncesinden planladıklarını ama pandemi sürecinin kendisine büyük sürprizler getirdiğini belirtti.

Dubai tasarımcıları, moda maskelerini 'olmazsa olmaz' aksesuar haline getiriyor

"UMARIM SONSUZA KADAR İHTİYACIMIZ OLMAZ"

Essa şöyle devam etti: "İnsanların ilk başlarda maske kullanmanın çok rahatsız edici ve bunaltıcı olduğunu söylediklerini duydum. Elimde olan kumaşlardan bir kaç tane renkli maske ürettim. Bir kaç gün sonra bir arkadaşım beni ziyarete geldi ve renkli maskeleri gördü. Maskeleri beğendiğini söyleyen arkadaşım bir kaç tanesi benden almak istediğini söyleyince arkadaşıma verdim. sonra ürettiğim renkli maskelerden bir kaç tanesinin fotoğrafını çekip sosyal medya hesabımdan paylaştım. Paylaştıktan bir kısa bir süre sonra insanlar bana maske hakkında yüzlerce soru sordular. Bu, bir talepti ve durum normalde moda tasarımında yaptığımız gibi daha önce planlanmış bir durum değildi. Her şey tesadüfen gelişti. İnsanların renkli maskelere büyük ilgisini görünce maske parçalarını yeniden tasarlamaya başladım. Essa'nın koleksiyonu parlak neon tasarımlarını, Rönesana boyamaları özgün kumaşlar içeriyor. Eğer yeni tasarımcı maskleri size tuhaf geliyorsa o zaman dubainin moda kitlesini tam olarak anlamıyor olabilirsiniz. Dubai'de gerçek durum şudur: moda ve güzelliğe her zaman ulaşılabilir. Dubai'de moda markaları 20 dirhemden başlayıp 2000 dirheme kadar çıkıyor. Bu nedenle her kesimden insanlar için güzel görünmek maksadıyla gerekli bakımı yapmak çok ucuz ve kolaydır. Dubai'de yaşıyoruz. Dubai, dünyanın en önemli moda şehirlerinden bir tanesidir ve dünyanın en önemli markalarına bu şehirde rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Şehir estetiğe büyük bir önem veriliyor. İnsaların evlerinden çıktıktan sonra estetik çin nasıl bir uğraş verdiklerini görebiliyorsunuz. İnsanlar modaya çok önem veriyor. Yeni moda maskeler, sadece bir kaç doğal adımdır. Umarım sonsuza kadar maske giymeye ihtiyacımız olmayacak. En azından şuan için ben ve ekibim yeni moda yüz maskeleri için elimizden geleni yapıyoruz."

Dubai tasarımcıları, moda maskelerini 'olmazsa olmaz' aksesuar haline getiriyor

BÜYÜK MARKALAR İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Essa Walla, yeni moda maskelerinde çok önmli bir başarı yakaladıklarını ve bu maskeleri satmak için büyük markalar ile görüşmelerinin devam ettiğini ve markaları Ağustos ayında açıklayacağını belirtti.

Dubai tasarımcıları, moda maskelerini 'olmazsa olmaz' aksesuar haline getiriyor

COVID-19 nedeniyle Dubai'de başka markalar da kuruldu. Dubai'de yaşayan Vikyath Poojary ve Kevin Alexander isimli iki iş adamı özellikle gençlere hitap eden maskelerin üretim ve satışı için ortaklık kurdular. Bu markaların ürettiği maskelere Thug Bandana, Dream the Catch ve Doodle-licious gibi ilginç isimler verdiklerini ve gençlere hitap edecek bir şekilde ürettiklerini ifade etti. Vikyath Poojary ile pandemiye karşı iş ortaklığı kurduğunu söyleyen Kevin Alexander, Gulf News'e yaptığı açıklamada pandeminn plastik kullanımında artışa sebep olduğunu ve bu durumun çevreye ciddi zarar verebileceğini vurguladı.

PLASTİK YERİNE EL YAPIMI PAMUK

Ayrıca tek kulanımlık maskelerde kullanılan maskelerin ve sağlık çalışanlarının kullandığı eldiven diğer koruyucu ekipmanlarında üretiminde kullanılan plastik maddelerin çevre için ciddi tehdit oluşturduğunu belirten Kevin, "Maskelerde kullanılan plastiğin çevre üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak ve kendimizi korumak amacı ile gerekli adımları atmak istedik. İnsanların tek kullanımlık, plastikten üretilen maskeler yerine el yapımı pamuk kullandıklarını görünce bu markamızı kurduk. Ürettiğimiz maskeler de FDA onaylı" dedi.

Dubai tasarımcıları, moda maskelerini 'olmazsa olmaz' aksesuar haline getiriyor

DAHA SAĞLIKLI BİR SEÇENEK SUNULUYOR

Markanın diğer ortağı Vikyath ise Gulf News'e yaptığı açıklamada, insanların en az kendi sağlıkları kadar çevreye duyarlı oldukları için tekrar kullanılabilen maske kullandıklarını gördüğünü ve bu nedenler kendilerine maske kullanımı açısından daha sağlıklı bir seçenek sunulduğunda insanların bu seçeneği kabul etmemesi için bir neden olmadığını belirtti. Maskeleri tasarlama sürecinde çok sıkı bir şekilde ve tüm detayları göz önüne alarak çalıştıklarını belirten Vikyath, satışlara bir hafta önce başlamış olmalarına rağmen insanların maske taleplerinin beklediklerinden çok daha fazla olduğunu söyledi.

Dubai tasarımcıları, moda maskelerini 'olmazsa olmaz' aksesuar haline getiriyor

COVID -19 ÜRÜN ALIM SATIM ŞEKLİ ÜZERİNE ETKİLİ OLUYOR

Normal kişiler olarak COVID-19'un insanların alışveriş şekillerini nasıl değiştirdiklerini görmüyor olabilirsiniz ama moda tasarımcıları bunu çok iyi görüyorlar. Dubai'de yaşayan Mısır asıllı moda tasarımcısı MarMar Halim, bu gerçeği doğruluyor. MarMar Halim , modanın geleceğinde kesinlikle bir değişimin olacağını, çevreyi ve insan sağlığını korumak için karbon ve atık madde miktarını en aza indirmek için en iyi materyallari kullanmak zorunda kalacaklarını söyledi. Günümüz tüketicilerinin geçmişe oranla çok daha zeki olduklarını, bir ürün satın aldıklarında marka ve fiyatı göz önünde bulundurduklarını ve çok dikkatli davrandıklarını belirtti. Pandemiye kadar genel olarak renkli elbise tasarlayıp satan bir markanın sahib olan MarMar Halim, pandemnde sonra tüm üretim kapasitesini tamamen kişisel koruma gereçleri ve maske üretimine çevirdi. Pandemiden sonra eşsiz koruyucu ekipman ve maske üretmeye başlayan MarMar Halim'in maskeleri gerektiğinde filtre yerleştirmek için fermuarlı bir şekilde üretildi.

Dubai tasarımcıları, moda maskelerini 'olmazsa olmaz' aksesuar haline getiriyor

Marmar, öncelikle kendisi için maske üretmeye başladı. Daha sonra bir üzerinde '' Kibar ol'' ve '' Evrensel mutluluğun işareti'' gibi yazılar yazılan maske üretimi yapıp piyasaya sürdüğünü kısa bir süre içinde maskelerin Dubai'de yaşayan insanların beğenisini kazandığını, Dubai'de kısıtlamaların kalkmasına rağmen insanların alışveriş merkezi ve caddelerde kendi markasına ait maskeleri giymeye devam ettiklerini görünce büyük bir şaşkınlığın yanı sıra büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi. Ürettiği tüm maskeleri beğendiğini söyleyen Marmar, üzerinde Arapça ' Yaşam '' yazan maskenin en sevdiği maske olduğunu söyledi. Marmar, yaşamın, zor zamanlarda bize çıkış yolu gösterdiğini ve yaşamaya devam etmemizi sağladığını söyledi. Dubai'deki modacılar, insanların virüsten korunmak için kullandıkları cerrahi maskelerin şık durmadıklarını bu nedenle maskeleri modaya uygun bir şekilde ürettiklerini söylediler.

Dubai tasarımcıları, moda maskelerini "olmazsa olmaz" aksesuar haline getiriyor

Son Dakika Yaşam Dubai tasarımcıları, moda maskelerini 'olmazsa olmaz' aksesuar haline getiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Para: Para çok geliyor hıyarlara 0 0 Yanıtla
  • SIRLARIN PADİŞAHI: eşşek resmi koyun yanına da aşıyı bulamayan bilim insanıyım diye gezenlerin resmini koyun ki anlaşılsın henüz eşşeklikten kurtulamamış bir insanlık olduğunu zaten kurtulacağını pek sanmıyorum.KURTULURSUNUZ AMA BİRAZ DAHA DÜNYANIN AKLININ ALINMASI LAZIM İNSANLAR İYİCE SAPITTI O YÜZDEN YA DA ALLAHIN ŞAFİ İSMİNİN YAZDIĞI MASKELER OLMALI DİYE BİR SIR VEREYİM SİZLERE.O SIRRA KİMSE EREMEZ. 0 0 Yanıtla ..: kesinlikle 0 0
  • Hacı yakışıklı: Aşı bulmak modacıların işi mi güldürme kendine 0 0 Yanıtla
  • Korıs: Asıyı bulun asıyı bunlara kafayorana kadar 0 0 Yanıtla
  • we2wqre: Maskelerin Mode hale getirilmesi büyük bir sorun yaratır öncelikle bunlar acaba virüsü tutuyor mu tutmuyorsa yasaklayın gitsin 0 0 Yanıtla
  • Murat: Bu maskelerin son derece kötü dikiş işçiliği var. 0 0 Yanıtla
  • Laz: Israil köpeği hain dubaiden başka ne beklenir 0 0 Yanıtla
  • Naco: Ben de Dubai deyince altın fermuar sandim 0 0 Yanıtla
  • bici: lc wakikide daha gzlleri var 0 0 Yanıtla
  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.


Advertisement