Düğün Konvoylarına Karşı Farkındalık Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Düğün Konvoylarına Karşı Farkındalık Kampanyası

Düğün Konvoylarına Karşı Farkındalık Kampanyası

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, düğün ve asker uğurlama konvoylarının kaldırılmasına yönelik yeni bir çalışma ve farkındalık kampanyası başlatılıyor.

26.01.2016 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, düğün ve asker uğurlama konvoylarının kaldırılmasına yönelik yeni bir çalışma ve farkındalık kampanyası başlatılıyor.

Beyşehir İlçe Kaymakamlığı makamında gerçekleştirilen toplantıda başlatılacak olan kampanya ile ilgili olarak istişarede bulunuldu. Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdür Vekili Sefa Mercan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, MHP İlçe Başkanı Mustafa Taşkın, CHP İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt katıldı.

Toplantının ardından düzenlenecek kampanya ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Başıbüyük, Beyşehir'de toplumu huzursuz ve rahatsız eden bazı alışkanlıkları değerlendirmek için bir araya geldiklerini söyledi. Bu alışkanlıklardan en önemlisinin Beyşehir'i de çok yakından ilgilendiren bir konu olan düğün konvoyları ve düğün ve eğlence gibi merasimlerde silah atılması problemi olduğunu dile getiren Başıbüyük, "Bu problem aslında toplumun bir kısmını eğlence, neşe kaynağı olarak ilgilendirmekte, büyük bir kısmını da bir huzursuzluk, rahatsızlık, bir risk olarak ilgilendirmektedir. Özellikle yaz aylarına yaklaştığımızda, bahar mevsiminde ilçe merkezindeki trafik akışı düğün ve asker uğurlama konvoylarıyla kilitleniyor ve insanlarımız klakson çalma gibi böyle etrafa kasteden çok farklı davranışlar içerisinde bulunabiliyorlar" dedi.

Bazı yörelerde 'en fazla kimin düğününde konvoy oluştu, en fazla kimin düğününde tur atıldı?' Bunun bir övünç meselesi olduğuna vurgu yapan Başıbüyük, "Ama işin aslı orada yaşayan insanların da bir ızdırabı oluyor. Hastaların, ders çalışan çocukların evinde, istirahat eden çalışan insanların da bir ıstırabı oluyor. İnsanlar evinde dinlenmek isterken yoruluyorlar bu gürültüler yüzünden. Sağ olsunlar belediye başkanımız ve ilçe başkanlarımız bu konuyu görüşmek için geldiler ve 'kaymakam bey sizin önderliğinizde bir çare bulalım, ilçemizde bu konuyla ilgili olan bütün kesimlerle görüşelim, düğün salonu sahipleri, düğün yapacak çiftler, davetiye basacak matbaalar, bu konuda önderlik yapabilecek, halka yol gösterebilecek cami imamları, okul müdürleri, eğiticiler bunlarla bir araya gelelim görüşelim, bu konunun zararlarını halkımıza anlatalım, bunları ikna edelim, afişlerle, pankartlarla çeşitli uyarıcı levhalarla bu konunun farkına varılması için bir farkındalık oluşturalım. Eğer bunlarla da insanlar ikna olmuyorlar, yine kendi zevkleri için büyük bir toplum kesimini rahatsız ediyorlarsa da bunu da yasal mevzuat çerçevesinde gerekli cezalandırma yöntemine gidelim' diye bir teklifte bulundular" diye konuştu.

"2012 YILINDA DA BÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPMIŞTIK"

Bu konunun yabancısı olmadıklarını kaydeden Başıbüyük, "2012 yılında da böyle bir çalışma yapmıştık. O zaman pankartlar asmıştık. Bir miktar bunun faydasını gördük, azaldı. Fakat zamanla süreklilik arz etmediğinden dolayı gerek bizim uyarılarımız olsun, gerekse insanların bu konuda çok eskilerden beri gelen alışkanlığının yıkılmasının kolay olmaması nedeni ile bu iş bitirilemedi. Buna tekrardan başlamayı düşünüyoruz inşallah. Mart ayından itibaren çok yoğun bir kampanya başlatacağız. Burada önemli olan toplumun bütün kesimlerinin bize destek olması. Bu desteği ben burada görüyorum. Yani bütün siyasi partilerin ilçedeki temsilcilerinin burada olması bizim için büyük bir güç kaynağı oluyor. Biz halkımızla yapacağımız bu faaliyetin kesinlikle bizim şahsi ve kişisel bir faydamız olduğundan değil, bütün toplum açısından faydalı olacak bir çalışma olduğunun bilinmesini istiyoruz. İnşallah böyle bir kampanya başlatacağız. Bu kampanyanın hazırlıklarını bir ay içerisinde arkadaşlarımızla birlikte yürüteceğiz. Daha sonra kamuoyuna daha geniş katılımlı toplantılarla bu konunun taraflarıyla bir araya gelerek daha geniş bir vurgu yöntemiyle kamuoyunun önüne çıkacağız. İnşallah başarılı oluruz. Böyle bir teklifle geldikleri için siyasi parti başkanlarına ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bunun tabi afişler, pankartlar, basılı evrak gibi bazı çalışmaları var, onu başkanımız taahhüt etti 'biz bunu karşılayacağız' dedi, biz çalışmasını yapacağız. İlçe emniyet müdürlüğümüzle, jandarma komutanlığımızla, sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini alarak afişlerini, pankartlarını hazırlayacağız. İnşallah Mart ayından itibaren çok ciddi bir kampanya başlatacağız. Şimdiden kampanyamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Halkımızın da bize destek vermesini arzu ediyoruz" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düğün Konvoylarına Karşı Farkındalık Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement