Düğünde koronavirüs kaptığını, kalp ameliyatı sonrası yoğun bakımda öğrendi - Son Dakika
Sağlık

Düğünde koronavirüs kaptığını, kalp ameliyatı sonrası yoğun bakımda öğrendi

Düğün için geldiği Erzurum'da rahatsızlanınca acil baypas ameliyatına alınan Levent Görkem, yoğun bakımdaki üçüncü gününde, yeni tip koronavirüs ile de mücadele ederek hayata tutundu.

18.09.2020 11:21  Güncelleme: 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'a düğün için gelen Levent Görkem, rahatsızlanınca acil baypas ameliyatına alındı. Ameliyat öncesi koronavirüs testi negatif çıkan Görkem'in ameliyat sonrası yoğun bakımdayken koronavirüs olduğu tespit edildi. Görkem, 20 gün boyunca tedavi görerek sağlığına kavuştu.

Ankara'dan 25 gün önce Erzurum'a gelen 3 çocuk babası 49 yaşındaki Görkem, katıldığı düğün sonrası göğsünde ağrı şikayetiyle Erzurum Şehir Hastanesine başvurdu. Tetkiklerde kalp damarlarının tıkalı olduğunu belirlenen Görkem'e, doktorlar koroner baypas ameliyatı olması gerektiğini bildirdi.

AMELİYAT SONRASI 3. GÜNDE SOLUNUM SIKINTISI YAŞADI

Kovid-19 testinin de negatif çıkması üzerine Görkem, Kalp Damar Cerrahisi Servisi Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Ali Kaygın ve ekibince ameliyata alındı. Dörtlü baypas ameliyatı sonrası yoğun bakımdaki 3. gününde solunum sıkıntısı yaşayan Görkem'in, çekilen akciğer tomografisinde ve yeniden yapılan Kovid-19 testinin pozitif olduğu tespit edildi. Kaygın ve yoğun bakım ekibinin hem koroner baypas hem de Kovid-19 tedavilerini uygulamasıyla hayata tutunan Görkem, yaklaşık 20 günlük zorlu yoğun bakım sürecini atlatarak taburcu edildi.

Yaşadıklarını anlatan Levent Görkem, "Erzurum'a düğün için gelmiştim, rahatsızlanınca hastanede ilk etapta anjiyo, daha sonra açık kalp ameliyatı oldum. Sonra Kovid-19'a yakalandığımı öğrendim." dedi. Zorlu geçen yoğun bakım sürecinin ardından sağlığına kavuştuğunu ifade eden Görkem, insanların Kovid-19'a yakalanmamak için çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Düğünde koronavirüs kaptığını, kalp ameliyatı sonrası yoğun bakımda öğrendi

YAŞADIKLARI DERS OLDU

Yoğun bakımda Kovid-19 ile verdiği mücadeleyi anlatan Görkem, şöyle devam etti:

"Yoğun bakımdayken nefes alamamak çok zor ve kötü durum. Kovid-19 nedeniyle nefes almak ve alamamak arasında tereddütte kalıyorsunuz ama aileniz ve kendiniz için nefes almaya uğraşıyorsunuz. Kovid-19'u yaşayan biri olarak insanların kalabalık yerlerde bulunup Kovid-19'a yakalanmasını istemem. Pandemi sürecinde cenaze, düğün gibi kalabalık ortamlara gidilmesin, bana ders oldu yaşadıklarım, çünkü sağlık bunların hepsinden önemli."

AMELİYAT ÖNCESİ TEST NEGATİF ÇIKTI

Ameliyat öncesi yapılan çeşitli tetkiklerin yanı sıra Kovid-19 testinin de negatif çıkması üzerine hastayı acil ameliyata aldıklarını anlatan Kaygın, "Bu süreçte dörtlü koroner arter baypas ameliyatı yaptık. Hastamızı yoğun bakımda takip ederken 3. gününde nefes darlığı, akciğerlerinde tutulum gelişmesi sonucunda çekilen tomografisinde Kovid-19 bulguları görüldü. Bunun üzerine acilen Kovid-19 tedavi sürecini de başlattık." diye konuştu.

Kaygın, salgının tüm dünyada sürdüğünü belirterek Görkem'in şehir dışından gelmesi ve düğüne katılması nedeniyle hastalığı kendisine bulaştırdığını vurguladı. Hastalarını sağlıklı şekilde evine göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Kaygın, bu süreçte maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesini ve özellikle kalabalık ortamlarda bulunulmamasını istedi.Kaygın, salgın döneminde hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanları ve vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

Düğünde koronavirüs kaptığını, kalp ameliyatı sonrası yoğun bakımda öğrendi
Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Düğünde koronavirüs kaptığını, kalp ameliyatı sonrası yoğun bakımda öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Nefes almakta zorlanan Zeynep Bastık, ameliyat olacak
    08:37 Nefes almakta zorlanan Zeynep Bastık, ameliyat olacak

    Nefes almakta zorlanan ünlü şarkıcı Zeynep Bastık, ameliyat olacak. Sağlık durumundan bahseden şarkıcı "Ciddi bir deviasyonum varmış. Burnumun şekline de bir şey olmayacakmış, çok kısa sürecekmiş" dedi.

  • Bahçesaray'da iki hasta ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi
    00:40 Bahçesaray'da iki hasta ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi

    Van'ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı olan 75 yaşındaki hasta ile 22 yaşındaki hamile kadın, ambulans helikopterle Van'a sevk edildi. Bahçesaray Devlet Hastanesine göğüs ağrısı şikayetiyle kaldırılan 75 yaşındaki hasta ile doğum sancısı çeken 22 yaşındaki hamile kadının ileri tetkik ve tedavi için Van'a sevkine karar verildi. Karayoluyla sevkin sıkıntılı olmasından dolayı Van İl Sağlık Müdürlüğünden helikopter ambulans talep edildi. Kısa sürede hazırlanan ambulans helikopter, Bahçesaray ilçesine giderek 75 yaşındaki hasta ile gebe kadını Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaştırdı.

  • Kütahya'da Yeni Sağlık Yerleşkesi İnşa Edilecek
    21:20 Kütahya'da Yeni Sağlık Yerleşkesi İnşa Edilecek

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasının yıkılıp yerine 'Sağlık Yerleşkesi' yapılacağını duyurdu. Yerleşkede Aile ve Halk Sağlığı Merkezi, Verem Savaş Dispanseri gibi birimlerin bulunacağı belirtildi.

  • Siirt'te Doktor Ersin Arslan Anıldı
    18:39 Siirt'te Doktor Ersin Arslan Anıldı

    Siirt Tabipler Odası üyeleri, Gaziantep'te görevi başındayken hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen doktor Ersin Arslan'ı anmak için basın açıklaması yaptı. Açıklamada, sağlıkta şiddetin önlenmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Mardin'de kayalıklardan düşen kişi ağır yaralandı
    18:34 Mardin'de kayalıklardan düşen kişi ağır yaralandı

    Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde Kabala Mahallesi'nde kayalıklara çıkan Hamdullah Buray, dengesini kaybederek düştü. Olay yerine AFAD, jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Buray, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


Advertisement