Duisburg'da Hüzün Hakim? Prof. Dr. Bülent Uçar'ın Acı Günü - Son Dakika
Güncel

Duisburg'da Hüzün Hakim? Prof. Dr. Bülent Uçar'ın Acı Günü

Duisburg\'da Hüzün Hakim? Prof. Dr. Bülent Uçar\'ın Acı Günü

Erken doğum için gittiği hastanede bir kız bebek dünyaya getiren Güzeyya Uçar'a, doğum sonrası oluşan aşırı kanama nedeniyle birkaç ameliyatın yapıldığı belirtildi.

04.09.2013 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erken doğum için gittiği hastanede bir kız bebek dünyaya getiren Güzeyya Uçar'a, doğum sonrası oluşan aşırı kanama nedeniyle birkaç ameliyatın yapıldığı belirtildi. Bir hafta komada yatan ve önceki gün kurturulamayıp yaşamını yitiren Güzeyya Uçar, başta eşi Prof.Dr. Bülent Uçar olmak üzere ailesini, akraba, komşularını ve bölgede yaşayan Türkleri yasa boğdu. UĞURLAMAK İÇİN CAMİYE AKIN ETTİLER

Güzeyya Uçar için Duisburg DİTİB Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazını T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetler Ateşesi Ramazan Ilıkkan kıldırırken, cenaze namazına Diyanet İşleri Türk İslam Birliği(DİTİB) Genel Başkanı Prof.Dr. İzzet Er, UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, Osnabrück şehir idaresinden ve üniversitesinden çok sayıda temsilci, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve cemaat katıldı.Vatandaşların yoğun katılımıyla cami avlusu adeta dolup taşarken, Prof.Dr.Bülent Uçar, babası Yaşar Uçar, kardeşleri Levet ve Servet Uçar ve kayın babası Mehmet Bingöl'ün göz yaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Güzeyya Uçar ile Bülent Uçar çiftinin diğer çocukları Saliha Sedef ile Yusuf Gazi de, yakınları tarafindan camiye getirildi.

Kılınan cenaze namazı ve alınan helalliklerin ardından Uçar ailesi taziyeleri kabül ederken, cenaze toprağa verileceği İstanbul'a uğurlandı.

Cenaze namazına katılan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği(DİTİB) Genel Başkanı Prof.Dr.İzzet Er habercilere, Prof.Dr.Bülent Uçar hocamıza değerli eşinin çok yardımcı olduğunu ve rahat bir çalışma ortamı sağladığını anlatılıyordu, böylesine bir kayıp çok acı oldu.Bizde oldukca üzüntülüyüz, Uçar ailesine sabır diliyoruz açıklamasında bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Duisburg'da Hüzün Hakim? Prof. Dr. Bülent Uçar'ın Acı Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement