Dükkanını Sel Felaketinde Kaybeden Sütçülerli Marangoz Ustasına Makina Yardımı - Son Dakika
Güncel

Dükkanını Sel Felaketinde Kaybeden Sütçülerli Marangoz Ustasına Makina Yardımı

Dükkanını Sel Felaketinde Kaybeden Sütçülerli Marangoz Ustasına Makina Yardımı

2011 Yılı Kasım Ayında Sütçüleri İlçesinde meydana gelen Aşırı yağışlar nedeniyle Oluşan Sel baskınında ilçede önemli ölücüde mal kaybı oluşmuştu.

29.05.2012 23:23  Güncelleme: 23:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşte onlardan biride Çobanisa Köyünde Marangozluk yapan Mehmet Ali uysal idi. Selde Tüm işlerini Uysala Vali Memduh Oğuz'un Katkıları ve Hayırsever Vatandaşların katkıları ile Makineleri temin edildi.

Geçtiğimiz yıl Sütçüler ilçesinde Meydana gelen Sel felaketinin ardından ilçede bir çok vatandaş Zarara uğramıştı. Onlardan biride Çobanisa köyünde Marangozluk yapan Mehmet Ali Uysal'dı. Uysal Sel felaketinde makinelerini ve iş yerini kaybedince borçları nedeniyle Cezaevine girdi.

Ceza evinden çıktıktan sonra Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret eden Marangoz ustası Mehmet Ali Uysal'a, Vali Memduh Oğuz'un desteği ve Ispartalı iş adamlarının katkıları ile makineleri yeniden alınarak bu gün valilik önünde yapılan kısa bir programın ardından köyüne gönderildi.

Valilik önünde konuşan Isparta Valisi Memduh Oğuz Hayır sever iş Adamları ile el ele vererek Mehmet Ali Uysal'ın malzemelerini aldıklarını Köyüne gönderdiklerini belirtti.

Vali Memduh Oğuz; "Bugün gerçekten çok mutluyum çok memnunum.Bir güzel hikaye aslında.Bir hikaye demekte haklıyım.Geçen sene bizim yurt dışında olduğumuz dönemde Isparta'da fazla yağış sebebiyle Sütçüler İlçesinde bir sel hadisesi olmuştu.O zaman Çoban İsa Köyünden Mustafa kardeşimizin atölyesini sel bastı ve araç gereçlerini sel götürdü Bir miktar borcu vardı.Kendi seviyesine göre az da değil 12-13 bin lira tutarında.

Borçlarını ödeyememiş.Alacaklıda haczen tazyik sureti ile mahkemeye müracaat etmiş ve borcunu ödeyemediği için de cezaevine götürülmüş.Üç ay cezaevinde yatmış.Cezaevinden çıktıktan sonra beni ziyarete geldi.Ben de durumunu bilmiyordum.Bana yaşadıklarını anlattı.Araç ve gereçlerinin olmadığını ve evini geçindirecek imkanının da olmadığını söyledi.

Ne kadar tutar bu araç ve gereçler diye sordum.Yaklaşık 20 bin lira tutar dediler. Acaba bir taraftan bulabilirmiyiz derken Sayın Şükrü Başdeğirmen'i danışmak için aradım. Kendisi bu makineyi daha ucuza bulabileceğini ayrıca Ankara da mobilya sanayisi ile yakından ilgili Fahri Tunç isimli bir hemşerimizin olduğunu söyledi.Daha sonra yanımızda bulunan arkadaşlar bunu kamuya bırakmayalım kendi aramızda çözelim dediler.İhtiyaç olan makineler bir hafta içinde alındı.

Bunlar 4o planya,4 bıçak,yatar daire çift devir60 şerit,200 komprosör,50 adet işkence ,suntalar ve diğer malzemelerdir.Şimdi bu malzemeler Çoban İsa Köyüne gidecek.Arkadaşımız Mustafa'nın dükkanı ve tezgahı yeniden kurulmuş oldu.Dünyada iyilik ve güzellik işte bu demek.Sayın Şükrü Başdeğirmen'e, Bahattin Şenol'a ve Fahri Tunç Beylere teşekkür ediyorum.Bazen okul cami yaptırıyoruz.bence bu da çok güzel bir hayırseverlik.Üstelik bu Mustafa kardeşim benden bir şey istemedi.Şimdi alınteri ile çalışarak ailesini geçindirmeye devam edecek.İnşallah kendisini dükkanında çalışırken ziyaret ederiz.Bu bir Isparta güzelliğidir.

İş yapmak için makinelerine yeniden kavuşan Mehmet Ali Uysal'ın ise mutluluğu yüzünden okunuyordur. Uysal "Sayın Valimizden Allah bin kere razı olsun Allah devletimize zeval vermesin.Herkese saygılarımı sunuyorum.Şimdi bu malzemelerle tekrar çalışmaya başlayacağım" dedi.

Türk milletinin ve İslam alemini ruhunda yardımlaşmanın her zaman olduğunu belirten IYAŞ yönetim kurulu başkanı Bahattin Şenol ise "Sayın Valimize teşekkür ediyorum bizleri sevap sahibi yaptı.Herkese nasip olmuyor.Hayırlı olur inşallah" dedi. .

Ankara!da ikamet eden İş Adamı Fahri Tunç ise bu yardıma Vali Memduh Oğuz'un vesile olduğunu belirterek Hayırlı olmasını temenni etti.

Bu Tür olaylarda duyarlılığın çok önemli olduğunu belirten ITSO Başkan vekili Şükrü Başdeğirmen ise "İyi ki Sayın Valimiz Isparta da.Biz bundan dolayı çok şanslıyız.Bu olay küçük bir örnek aslında.Buna benzer birçok durumda yardımcı oluyor.Mehmet Ali kardeşimize hayırlı olasını diler Sayın Valimize teşekkür ederim" dedi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dükkanını Sel Felaketinde Kaybeden Sütçülerli Marangoz Ustasına Makina Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement