Dükkanlarını Boşaltmak İstemeyen Balıkçılar İmza Topluyor - Son Dakika
Güncel

Dükkanlarını Boşaltmak İstemeyen Balıkçılar İmza Topluyor

Dükkanlarını Boşaltmak İstemeyen Balıkçılar İmza Topluyor

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde, belediyenin aldığı kararla kiracı oldukları dükkanlarını yıl sonuna kadar boşaltılmaları istenen balıkçılar, imza kampanyası başlattı.

28.01.2012 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde, belediyenin aldığı kararla kiracı oldukları dükkanlarını yıl sonuna kadar boşaltılmaları istenen balıkçılar, imza kampanyası başlattı.

Lüleburgaz Belediye Başkanlığı, Özerler Mahallesi'nde kendilerine ait 4 dükkanın kiracılarına yıl sonuna kadar işyerlerini boşaltmaları için süre tanıdı. Hal binasında kiracısı olan balıkçı esnafı, alınan kararla kira sözleşmelerinin yenilenmemesine tepki gösterdi. Balıkçılardan Erkan Özpamuk, Lüleburgaz Belediyesi'nin hal çevresindeki dükkanların sözleşmelerini yenilemediğini ve yıl sonuna kadar da dükkanları boşaltmalarını istediğini söyledi.

Alınan kararla ortada kalacaklarını ifade eden Özpamuk dükkanlarını bırakmamak için imza kampanyası başlattıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Uzun yıllardan beri hal binasında balıkçılık yapıyoruz. Ömrümüz burada geçti. Belediyemiz tarafından hal binasında bulunan esnafın tümünün mukaveleleri yenilenmeyerek 2012 yılı içerisinde işyerlerini boşaltmaları istendi. Biz de balıkçı esnafı olarak yerimizden çıkmak istemiyoruz. Halkımıza burada hizmet veriyoruz. Şehrin göbeğinde bulunuyoruz. Halkımıza çok yakınız. Bize belediye olarak bir yer de gösterilmedi. Bu kışta kıyamette nerede dükkan bulacağız. Belediye bu kararını yeniden düşünmelidir."

Toplanan imzaların Lüleburgaz Belediye Başkanlığı'na verileceğini kaydeden Erkan Özpamuk, "amacımız belediyenin kararını yeniden gözden geçirmesidir" diye konuştu.

"DÜKKANLARI KENDİMİZ KULLANACAĞIZ"

Lüleburgaz Belediye Başkanlığı yetkilileri ise dükkanların bu yıldan itibaren kendi birimlerine ait hizmet binaları olarak kullanılacağını belirterek, "Bina eksiğimiz olduğu için bu dükkanları kendi birimlerimiz olarak kullanmak istiyoruz. Bu nedenle balıkçı esnafımıza yıl sonuna kadar başka dükkanlara geçmeleri için yazı gönderdik" dedi. - Kırklareli/ Lüleburgaz

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dükkanlarını Boşaltmak İstemeyen Balıkçılar İmza Topluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement