Duman Avcılarının" 2 Bin Metre Rakımda İftarı - Son Dakika
Yerel

Duman Avcılarının" 2 Bin Metre Rakımda İftarı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde dağlık alanlarda bulunan yangın gözetleme kulelerinde görev yapan ve teşkilatta "duman avcıları" olarak adlandırılan gözetleyiciler, iftarda ezan sesi duyulmadığı için yapılan telsiz anonslarının ardından orucunu açıyor.

14.07.2014 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir ilçesinde dağlık alanlarda bulunan yangın gözetleme kulelerinde görev yapan duman avcıları, ezanın okunduğunun bildirildiği telsiz anonslarının ardından orucunu açıyor.

Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında orman yangınlarına karşı 5 yangın gözetleme kulesi bulunuyor. Bu kulelerden, Anamas Dağı'nın 2 bin metre yüksekliğinde bulunan Dedegül Yangın Gözetleme Kulesi'nde, 2 gözetleyici görev yapıyor.

Teşkilatta "duman avcısı" olarak adlandırılan gözetleyiciler, ramazan ayında da 24 saat esasına göre görev yaparak nöbet tutuyor, bölgedeki olası orman yangınlarını takip altında bulunduruyor.

Kulede görev yapan gözetleyicilerin zaman zaman iftar sofrasına konuk olarak, personelini yalnız bırakmayan Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, işletme şefleri ve orman görevlileri ile beraber dağların zirvesindeki kulelerde iftarı hep beraber açıyor.

Arık, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangınlarda ilk müdahalenin çok önemli olduğunu, bu nedenle teşkilat olarak 5 yangın gözetleme kulesi ile 7 yangın söndürme arazözünden oluşan ekibin, bölgede 24 saat görev yaptığını söyledi.

Anamas Dağı'nın 2 bin metre yüksekliğinde bulunan Dedegül Yangın Gözetleme Kulesi'nde kurulan iftar sofrasında ailelerinden uzakta görev yapan personelle iftar yaptıklarını belirten Arık, şunları kaydetti:

"Personelimiz burada devamlı ormanları muhtemel yangınlara karşı gözetliyor. Saat başı telsizle işletme merkezine ve bölge müdürlüğümüze bilgi veriyorlar. Burada yangın için riskli dönem olan 5 aylık süreçte görev yapıyorlar. Bu personelimizin tüm günü ev ortamına dönüştürülen kulede geçiyor. Ramazan ayında ise ezan ve top sesini duymadıkları için işletme merkezindeki arkadaşların telsiz anonsu ile verdiği bilgiye göre iftar yapıp oruçlarını açıyorlar."

"Ezan okundu, afiyet olsun" anonsu

Gözetleyici Osman Yağcı ise yüksek rakımda görev yaptıkları için ramazanda oruç tutarken zorlanmadıklarını söyledi.

Merkezdeki santralden gelen; "Beyşehir kuleleri, ezan okundu, afiyet olsun" telsiz anonsunu duyduktan sonra, iftar sofrasında oruçlarını açtıklarını anlatan Yağcı, sahuru da aynı şekilde yaptıklarını aktardı.

Kulede 2 kişinin görev yaptığını, gece mesai arkadaşıyla 2 saat aralıklarla nöbet tuttuklarını dile getiren Yağcı, 5 yıldır kulede gözetleyici olarak görev yaptığını, 1 Haziran'da başlayan görevlerinin riskli sezonun noktalandığı 31 Ekim'e kadar sürdüğünü dile getirdi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Duman Avcılarının' 2 Bin Metre Rakımda İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement