Duman Kardeşlerin Yürek Yakan Dramı - Son Dakika
Güncel

Duman Kardeşlerin Yürek Yakan Dramı

Duman Kardeşlerin Yürek Yakan Dramı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dilektaşı köyünde toprak evde yaşam mücadelesi veren Duman ailelerine Kızılay Hakkari Şubesi yardım elini uzattı.

20.08.2018 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dilektaşı köyünde toprak evde yaşam mücadelesi veren Duman ailelerine Kızılay Hakkari Şubesi yardım elini uzattı.

Bir vatandaş tarafından sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaşılan Duman ailesinin durumu gösteren fotoğraflar üzerine Kızılay Hakkari Şube Başkanlığı ekipleri harekete geçti. Açık adres bulunmamasına rağmen aileyi araştıran Kızılay ekibi, 3 günlük bir çalışma sonucunda aileye ulaşmayı başardı. Dilektaşı köyünde harabe bir evde yokluk ve sefalet içerisinde yaşam mücadelesi veren 9 nüfuslu Ferhat ve 7 nüfuslu Cahit Duman ailelerinin evlerini ziyaret eden Kızılay Hakkari Şube Başkanı Recep Bozkurt, gördüğü manzara karşısında duygulandı.

Duman ailelerine gıda ve giyim malzemesi yardımında bulunan Başkan Bozkurt, yarı çıplak olan çocukları ise kendi elleriyle giydirdi.

Korkudan gece evde yatmıyorlar

9 nüfuslu ve 4 öğrencisi bulunan Ferhat Duman isimli dar gelirli vatandaş, hayırsever vatandaşların daha önce verdiği desteklerle yaptığı derme çatma evde yaşam mücadelesi verirken, 7 nüfuslu ve 3 öğrencisi bulunan Cahit Duman ise yıkılmak üzere olan toprak evde yaşam mücadelesini sürdürüyor.

Cahit Duman isimli vatandaşın kaldığı evi dolaşan Recep Bozkurt, gördüğü manzara karşısında şaşırdı. Duman ailesi, gündüzleri evin bir odasını kullanırken, akşamları ise evin çökme tehlikesi karşısında yakınlarının yanında misafir ediliyor.

"Kızılay olarak kimseyi aç ve açıkta bırakmıyoruz"

Başkan Bozkurt, Kızılay olarak kimseyi aç ve açıkta bırakmadıklarını belirterek, her iki ailenin durumunun içler acısı olduğunu söyledi. Aileye giyim ve gıda yardımında bulunduklarını ifade eden Bozkurt, okula giden çocukların ise kıyafet ve ayakkabıya ihtiyaçları olduğunu söyledi. Ailenin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Bozkurt, Duman ailelerinin çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini belirtti.

"Perişan bir durumdayız"

Cahit Duman isimli vatandaş ise, ağabeyi Ferhat gibi kendisinin de durumlarının iyi olmadığını ve hayırsever vatandaşların desteğini beklediklerini söyledi. Duman, "Ben ve 7 nüfuslu ailem tahrip olan toprak evde yaşam mücadelesi veriyoruz. Gündüzleri evde, akşamları ise evin çökme tehlikesi olduğu için yakınlarımızın evinde kalıyoruz. Okula giden çocuklarımızı da zor şartlar altında okutuyoruz. Çok perişan bir durumdayız. Evimizin yapılması ve bize bir desteğin sağlanmasını hem yetkililerden hem de hayırsever vatandaşlardan bekliyoruz" dedi.

Duman ailelerinin eğitimlerini sürdüren çocuklarının okul kıyafeti, ayakkabı ve kırtasiye malzemesi ihtiyacı olduğunu belirten köylüler ise, her iki ailenin çok mağdur olduğunu söylediler. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Duman Kardeşlerin Yürek Yakan Dramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement