Rasim Öztekin'den Dümbüllü'nün kavuğunu devralacak olan Şevket Çoruh: Haberi duyunca oturup ağladım - Son Dakika
Magazin

Rasim Öztekin'den Dümbüllü'nün kavuğunu devralacak olan Şevket Çoruh: Haberi duyunca oturup ağladım

Usta oyuncu Rasim Öztekin, Ferhan Şensoy'dan aldığı kavuğunu Şevket Çoruh'a devredecek. Haberi alınca gözyaşlarına hakim olamadığını söyleyen Çoruh, "Tarif edilemez bir duygu" diyerek hislerini aktardı.

28.08.2020 08:43  Güncelleme: 03:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleneksel Türk tiyatrosunun son temsilcisi İsmail Hakkı Dümbüllü, ustası Kel Hasan Efendi'den aldığı kavuğu oyuncu Münir Özkul'a emanet etmişti. Özkul'un daha sonra Ferhan Şensoy'a devrettiği kavuğun beşinci sahibi ise Rasim Öztekin olmuştu. Geçtiğimiz aylarda sağlık problemleri nedeniyle tiyatro sahnesine çıkamadığı için kavuğu genç bir tiyatrocuya vereceğini söyleyen Öztekin, dün kavuğu Şevket Çoruh'a devredeceğini açıkladı.

RAHATSIZLIĞINDAN DOLAYI KAVUĞU DEVREDECEK

Dün kavuğunu teslim edeceğini duyuran Rasim Öztekin, "Kavuğu aldığım yaz, kalp yetersizliğinin yanına ciddi ritim problemleri de eklenince doktorum canlı performansı yasakladı. Kalbim, kavuklu olarak tiyatro yapmama izin vermedi. Kavuğu çok bekletmeden bir tiyatrocu kardeşime devretmeye karar verdim. Büyük özverilerle Baba Sahne'yi kuran, zorlu koşullarda tiyatro yapmaya ve tiyatroyu yaşatmaya çalışan Şevket Çoruh'a Türk tiyatrosuna yaptığı ve yapacağı katkılardan dolayı kavuğu devredeceğim" ifadelerini kullandı.

Rasim Öztekin'den Dümbüllü'nün kavuğunu devralacak olan Şevket Çoruh: Haberi duyunca oturup ağladım

"HABERİ DUYUNCA OTURUP AĞLADIM"

Öztekin'in bu kararı Şevket Çoruh'u sevinç gözyaşlarına boğdu. Konu hakkında ilk kez konuşan Çoruh, "Rasim Usta'ya çok teşekkür ediyorum. Bu büyük sorumluluk. Tiyatroların açılmasını, Kültür Bakanlığı'ndan tiyatrolar için özel kanunlar çıkmasını beklerken böyle güzel bir haber aldım. Sağ olsun, Rasim Abi'nin ince yürekliliği. Kavuğu Türkiye'deki tüm tiyatro emekçileri adına kabul ediyorum. Haberi ilk duyduğumda 15 dakika kendime gelemedim. Oturup ağladım. Tarif edilemez bir duygu" ifadelerini kullandı.

KENDİSİNİ ELEŞTİRENLERE SİTEM ETMİŞTİ

Rasim Öztekin, nisan ayında Hülya Koçyiğit'in sunduğu "Film Gibi Hayatlar" programına konuk olmuş, "kavuğu hak etmediğini" düşünenlere şu sözlerle sitem etmişti: "Kavuğu aldım ama kalbimdeki rahatsızlıktan dolayı doktorlar canlı performansı yasakladı. Herkes iyi niyetli değil; 'Kavuğu aldın madem niye oynamıyorsun?' diyorlar. Sağlığım el vermiyor. Bu nedenle kavuğu genç bir arkadaşa devredeceğim."

FERHAN ŞENSOY ONAY VERDİ

Ferhan Şensoy, daha önce kavukla ilgili bir açıklama yapmış, "Rasim Öztekin beni aradı. Doktoru sahneye çıkmasına izin vermediği için kavuğu devretmek istediğini söyledi. Adayını söyledi, ben de onay verdim. Yeni kavukluyu açıklamak Rasim'e düşer" demişti.

Rasim Öztekin, kavuğu 20 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenecek törenle Şevket Çoruh'a devredecek.

Rasim Öztekin\'den Dümbüllü\'nün kavuğunu devralacak olan Şevket Çoruh: Haberi duyunca oturup ağladım
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Rasim Öztekin'den Dümbüllü'nün kavuğunu devralacak olan Şevket Çoruh: Haberi duyunca oturup ağladım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • snraa: CHP'nin Karadeniz'de bulunan gazdan dolayı hükümeti alkışlaması için bir şartı var haberi ile ilgili sayfada yorumları açar mısınız? 5 13 Yanıtla
  • ali: Kendi boş yalan dünyanızda oyalanadurun bakalım 6 10 Yanıtla
  • abc: al sana yeni bir mezhep 2 11 Yanıtla
  • Zırto: adama verseydin bari 5 6 Yanıtla Karataş: Bence de.Buna verilecegini duyunca bende agladim. 0 0 Tayfun: Adama vermiş zaten senin gibi zırtoyamı vercekti... 0 0
  • 61BADY: BAŞKA ADAMMI YOKTU 6 5 Yanıtla
  • Saffet: Adamlar bu işin mutfağında bırakın da kendileri karar versinler kime devredeceklerine 7 3 Yanıtla
  • Biri: Kavuk kutsal birsey degildir ayrica tezgahtan alınmış bir hediye tiyatroculugun nirvanası gibi bir hale geldi gerek yok kardesim 1 2 Yanıtla
  • Cankat Muzorta: Devir kriterleri çok asil ve kavuğu hakettiğinin göstergesi adeta tşklr Rasim usta 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement