"Dumlupınar'daki Aşk Hikayesi" Beyaz Perdeye Aktarılıyor - Son Dakika
Güncel

"Dumlupınar'daki Aşk Hikayesi" Beyaz Perdeye Aktarılıyor

"Dumlupınar\'daki Aşk Hikayesi" Beyaz Perdeye Aktarılıyor

Dumlupınar Denizaltısı'nda şehit olan bir subayın aşk hikayesi, "Sonsuza Kadar" ismiyle beyaz perdeye aktarılıyor.

16.01.2014 12:50  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Boğazı'nda 61 yıl önce şileple çarpışarak batan Dumlupınar Denizaltısı'nda şehit olan bir subayın aşk hikayesi, "Sonsuza Kadar" ismiyle beyaz perdeye aktarılıyor.

Akdeniz'deki NATO tatbikatı dönüşü 4 Nisan 1953'te, Nara Burnu önlerinde İsveç bandıralı ''Naboland'' şilebiyle çarpışarak batan Dumlupınar Denizaltısı'nda şehit olan 81 denizciden subay İsmail Türe'nin aşk hikayesinin anlatıldığı filmin yapımcılığını, Kuzey Kumsal üstleniyor.

Fragmanı hazırlanan, senaryosu tamamlanan "Sonsuza Kadar" adlı kısa metraj filmin çekimlerine kısa süre içinde başlanacak. Filmde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait bir denizaltı kullanılacak. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencisi Leman Melis Vural ise subay İsmail Türe'nin Gelibolu'daki nişanlısı rolünde oynayacak. Filmin yönetmenliğini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Furkan Daşbilek yapacak.

Filmin fragmanında, şehit subayın nişanlısının sahilde elinde bir feneri yakıp söndürerek denizcilerin haberleşme aracı olan mors alfabesiyle ''seni seviyorum'' mesajı göndermesine, aynı yöntemle denizaltıdan gelen ''sonsuza kadar'' cevabına karşılık gözyaşlarını tutamamasına yer veriliyor.

''Işığın ve aşkın yansımasını anlatan bir film olacak''

Yapımcı Kuzey Kumsal, 20 dakikalık kısa metrajlı filmde, 61 yıl önce yaşanan aşk hikayesini bazı kurgularla daha dramatize hale getirdiklerini söyledi.

Hedeflerinin şehit 81 denizciyi 61 yıl sonra yaşatmak olduğunu belirten Kumsal, "Çanakkale'nin her yerinde ayrı bir tarih yatıyor. Dumlupınar Denizaltısı da bunlardan birisi. 81 denizciden birisi olan İsmail Türe'nin Gelibolu'da gözü yaşlı kendisini bekleyen nişanlısı var. Filmin konusu bu. Işığın ve aşkın yansımasını anlatan bir film olacak. Yaşanan hikayeye biz de kurgular ekledik. Film izleyenlere hem bu büyük aşkı anlatacak hem de 81 şehit denizci yad edilecek'' diye konuştu.

''O dönemde aşklar için daha çok emek harcandığını bizzat yaşadım''

Şehit subayın nişanlısı rolündeki Leman Melis Vural, 61 yıl önceki bir aşk hikayesini oynadığı için çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu filmde oynarken, o dönemde aşklar için daha çok emek harcandığını bizzat yaşadım. Nişanlısıyla haberleşebilmek için belli bir günü ve saati soğuğa aldırmadan sahilde bekleyen bir genç kız var. Şimdi baktığımızda aşklar ve insan ilişkileri için bu çok zor bir şey. Şu an birbirimizle olan ilişkilerimize o kadar çok değer verdiğimizi sanmıyorum."

Filmin çekimleri nisan ayına kadar tamamlanarak facianın yıl dönümü olan 4 Nisan'da, denizaltının battığı yerde tekne içinde tanıtımı yapılacak ve daha sonra gösterim için uluslararası festivallere gönderilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Dumlupınar'daki Aşk Hikayesi' Beyaz Perdeye Aktarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement