Dumlupınar Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Güncel

Dumlupınar Şehitleri Anıldı

NATO tatbikatından dönerken, Çanakkale Boğazı Nara Burnu önlerinde, İsveç bandıralı "Naboland" adlı gemiyle çarpışarak batan Dumlupınar denizaltısındaki 81 denizci Kocaeli'de anıldı.

04.04.2016 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NATO tatbikatından dönerken, Çanakkale Boğazı Nara Burnu önlerinde, İsveç bandıralı "Naboland" adlı gemiyle çarpışarak batan Dumlupınar denizaltısındaki 81 denizci Kocaeli'de anıldı.

Donanma Komutanlığı Gölcük Deniz Ana Üssü'ndeki Deniz Şehitleri Anıtı önünde düzenlenen törene, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Donanma Komutanı Kurmay Başkanı Tuğamiral Yalçın Payal, Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Aydın Eken, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral İbrahim Özden Koçer ile şehit aileleri, gaziler ve emekli denizaltıcılar katıldı.

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan törende Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin mesajları okundu.

Deniz Yarbay Ersoy Akça, yaptığı konuşmada, 4 Nisan'ın, hayatlarını Dumlupınar denizaltısında görevleri başında feda eden 81 denizaltıcıyı anma günü olduğunu söyledi.

Dönemin teknolojik imkanlarının yetersizliği ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kurtarma gayretlerinin sonuç vermediğini dile getiren Akça, "Bugün vahim bir kaza sonucu ebediyete intikal etmiş 81 denizaltıcı şehidimizin arkasından ağlamak için değil, şanlı bayrağımızın altında onları şükranla anmak, aziz ruhları önünde tazimle eğilmek, en az onlar kadar bu vatan için canımızı feda edebilme azim ve kararlılığına sahip olduğumuzu göstermek için toplandık." diye konuştu.

Akça, sahip oldukları bu yüksek ruh ile milleti ve devleti yüceltme gayretlerine, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve inkılapları ile düşünce sisteminin rehberlik edeceğini kaydetti.

Dumlupınar'ın hayattaki son gazisi Hüseyin Akış

Dumlupınar denizaltısının hayattaki son gazisi 94 yaşındaki emekli Seyir Kıdemli Başçavuş Hüseyin Akış da Malta adası açıklarındaki NATO tatbikatında birinci olduklarını fakat dönüşte Gölcük'e ulaşamadıklarını anlattı. Akış, şunları söyledi:

"Çanakkele'ye girerken seyir astsubayı Hüseyin İnkaya'dan nöbeti devraldım. Battıktan sonra ben suyun üzerine çıktım. Geminin boyu 90 metreydi. Yalnız pervaneler suyun üzerindeydi. Ben Naboland'a binerek sudan çıktım. Unutulacak bir şey değil, çok zor. Bana bazıları sitem ediyorlar 'Ne işin var Gölcük'te, Silifke'den oraya gidiyorsun.' diye. Ben buraya gelmeyeyim de ne yapayım. Her sene geliyorum. Onlar benim canım ciğerim."

Dumlupınar şehitlerinden Motor Başçavuş Ali Ulvi Erhazar'ın torunu Seçil Erhazar Alan da Dumlupınar kazasını ve dedesini yıllar boyunca babasından dinlediğini dile getirdi. Seçil Erhazar Alan, "Eğer dedem normal hayat şartlarında vefat etseydi belki benim için yalnızca bir dede olacaktı ancak şu an benim gözümde çok ulu ve değerli bir insan. Torunu olmanın gururunu yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şehitler için Denizaltı Filosu Komutanlığı önünden denize çelenk bırakıldı.

Program, TCG Atılay ve TCG Burakreis denizaltı gemilerinin gezilmesi ve Denizaltı Filosu Komutanı Tuğramiral Mithat Kemal Algül'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen öğle yemeğiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dumlupınar Şehitleri Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'da dolandırıcılık suçundan aranan kişi yakalandı
    11:41 Giresun'da dolandırıcılık suçundan aranan kişi yakalandı

    Giresun'un Piraziz ilçesinde dolandırıcılık suçundan hapis cezası bulunan E.Y, jandarma ekipleri tarafından yakalandı. E.Y, adliyedeki işlemlerinin ardından ceza infaz kurumuna sevk edildi.

  • Afyonkarahisar'da Yakalanan 9 Düzensiz Göçmen Geri Gönderme Merkezine Gönderildi
    11:41 Afyonkarahisar'da Yakalanan 9 Düzensiz Göçmen Geri Gönderme Merkezine Gönderildi

    Afyonkarahisar'da polis tarafından yakalanan 9 düzensiz göçmen, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlandıktan sonra İzmir Geri Gönderme Merkezine gönderildi. Düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmeleri bekleniyor.

  • Samsun'da Ana Sınıfı Öğrencileri Ramazan Coşkusunu Yaşadı
    11:40 Samsun'da Ana Sınıfı Öğrencileri Ramazan Coşkusunu Yaşadı

    Samsun'un Canik ilçesinde bulunan Cahit Zarifoğlu İlkokulu ana sınıfı öğrencileri, 'Daha Zengin Bir Eğitim İçin Kültür ve Dilde Birlikte Büyümek' e-Twinning projesi kapsamında ramazan etkinliği düzenledi. Öğrenciler, yöresel kıyafetler giyerek okul koridorlarında maniler okuyup davul çaldı. Etkinlikle öğrencilere manevi değerleri aşılamak amaçlandı ve çocuklar eğlenceli bir zaman geçirdi.

  • Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı
    11:40 Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı

    Dicle İlçe Devlet Hastanesi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı. Diyalize giren hastalar, ilçedeki diyaliz ünitesinin açılması ile tedavilerini ikamet ettikleri ilçede alma imkanına kavuştu. Ünitede doktor, hemşire, diyaliz teknikeri, diyetisyen ve psikolog hizmet veriyor. Hastaların ulaşımı hastane tarafından tahsis edilen araçla sağlanıyor.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Develi ilçesine 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı yapıyor
    11:40 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Develi ilçesine 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı yapıyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Develi ilçesinde sürekli artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı gerçekleştiriyor. Bu yatırım kapsamında Zile Mahallesi'nde kanalizasyon hatları, foseptik yapısı, doğal arıtma tesisi ve deşarj hattı yapım çalışmaları yapılmaktadır. Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçelerdeki altyapıyı revize ederek daha modern bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti ve yatırımların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

  • Edirne'de jandarma ekipleri bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor
    11:39 Edirne'de jandarma ekipleri bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele eğitimlerini sürdürüyor. Uzunköprü ilçesine bağlı Bıldır ve Elmalı köylerinde halk pazarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen ekipler, Kadın Destek Uygulamasını (KADES) tanıttı. Ayrıca trafik jandarması timleri, Üyüklütatar köyünde vatandaşlara trafik eğitimi verdi.

  • İstanbul'da parkta çocuğa şişle saldırı tehdidi kamerada: 'Senin beynini patlatırım'
    11:39 İstanbul'da parkta çocuğa şişle saldırı tehdidi kamerada: 'Senin beynini patlatırım'

    Kağıthane'de çocuğunun sokakta oynadığı esnada başka bir çocukla kavga ettiğini gören kadın, çocuğu şişle tehdit etti. Küçük çocuk, 'Senin beynini patlatırım' diyerek üstüne gelen kadını, 'Dur abla, bir kendine gel. Canım ablam, bir dakika. Senin yaşın başın kaç? Benden 20 yaş büyüksün' sözleriyle sakinleştirmek istedi. Korku dolu anlar bir başka çocuğun cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.

  • Samsun'da Nitelikli Dolandırıcılık Suçundan Aranan Hükümlü Yakalandı
    11:38 Samsun'da Nitelikli Dolandırıcılık Suçundan Aranan Hükümlü Yakalandı

    Samsun'da, nitelikli dolandırıcılık suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, polis ekipleri tarafından yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışma sonucunda, sosyal medya hesaplarında gördüğü kredi başvurusu linkinin tıklanmasıyla gerçekleştirilen dolandırıcılık olayını gerçekleştiren kişi tespit edildi. Hakkında 4 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü, emniyet tarafından gözaltına alındı ve işlemleri için emniyete götürüldü.

  • Mersin'de çalıntı kamyonetleri çalan şüpheli tutuklandı
    11:38 Mersin'de çalıntı kamyonetleri çalan şüpheli tutuklandı

    Mersin'in Akdeniz ilçesinde, güvenlik kameralarının yardımıyla tespit edilen şüpheli, çaldığı iki kamyonetle ilgili olarak tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çalıntı kamyonetlerin bulunması için çalışma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda zanlının kimliği belirlendi ve hırsızlık olaylarına da karıştığı tespit edildi. Zanlı, gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

  • BBC, İstanbul seçimlerini analiz etti: Cumhur İttifakı'nın adayı avantajlı
    11:35 BBC, İstanbul seçimlerini analiz etti: Cumhur İttifakı'nın adayı avantajlı

    BBC, yerel seçimlere sayılı günler kala İstanbul'u mercek altına alarak, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum ile CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul'un önemine dikkat çekti. Analizde, muhalefetin birlik içinde olmadığı ve bu nedenle Cumhur İttifakı'nın adayının avantajlı olduğu belirtildi.


Advertisement