Dumlupınar şehitleri, facianın 61'inci yılında anıldı - - Son Dakika
Güncel

Dumlupınar şehitleri, facianın 61'inci yılında anıldı -

Dumlupınar şehitleri, facianın 61\'inci yılında anıldı -

Çanakkale Boğazı'nda, 4 Nisan 1953'te Nara Burnu önlerinde İsveç bayraklı Naboland adlı gemiyle çarpıştıktan sonra batan Dumlupınar denizaltısında şehit olan 81 denizci için facianın 61'inci yılında anma törenleri gerçekleştirildi.

04.04.2014 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Boğazı'nda, 4 Nisan 1953'te Nara Burnu önlerinde İsveç bayraklı Naboland adlı gemiyle çarpıştıktan sonra batan Dumlupınar denizaltısında şehit olan 81 denizci için facianın 61'inci yılında anma törenleri gerçekleştirildi.

Nara Kalesi'nde düzenlenen törende konuşan Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, şehit denizcilerin, kutsal vatan topraklarının azimle korunması ve mücadele uğrunda ölümü göze alma ruhunu miras bıraktığını söyledi.

Şanlı deniz harp tarihinin, şehitlerin asil kanlarıyla yazıldığını dile getiren Şirin, şöyle konuştu:

"Feragat ve fedakarlığın en büyük unvanı ve rütbelerin en yücesi olan şehadet mertebesine erişen, denizde, karada ve havada hayatlarını kaybeden deniz şehitlerimiz, bizlere en anlamlı hediyeyi, kutsal vatan toprakları üzerinde bağımsız yaşama hakkını armağan etmişlerdir. Denizlerin engin maviliklerini kendilerine mezar edinen kahraman deniz şehitlerimiz bizlere aynı zamanda vatanın savunulması ve ülkenin bekası için aynı azim ve irade ile mücadeleyi gerektiğinde bu uğurda ölümü bile göze alma ruh, heyecanı ve azmini miras bırakmıştır. Vatanımızın savunulması, devletimizin hayati çıkarlarının ve bayrağımızın onurunun korunması uğruna seve seve feda edilen bu hayatlar önünde saygıyla eğiliyoruz. Çoğunun kabri deniz olan bu şehitlerimizin ruhları Japon Denizi'nde, Akdeniz'de, Karadeniz'de, Basra Körfezi'nde, Atlantik'te, Marmara ve Ege'de Türk denizcilerinin şimdiki başarılarıyla huzur buluyor. Aziz şehitlerimizin ruhları, fırtınalarda, coşkun denizlerde, gecelerin karanlığında ve denizlerin derinlerinde Türk denizcisine rehber oluyor."

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığının bando ekibince marşlar çalınmasının ardından "TCG 18 Mart" denizaltısına geçen katılımcılar, "TCG Dumlupınar"ın 61 yıl önce battığı noktaya gidip denize çelenk bıraktı.

Anma etkinlikleri kapsamında ayrıca Nara Barbaros Şehitliği'nde Şirin tarafından şeref defteri imzalandı, şehit denizciler için saygı duruşunda bulunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dumlupınar şehitleri, facianın 61'inci yılında anıldı - - Son Dakika


Advertisement