Dün gece Beylikdüzü'nde neler yaşandı? - Son Dakika
Güncel
BBC

Dün gece Beylikdüzü'nde neler yaşandı?

23 Haziran İstanbul seçimleri sonrası Ekrem İmamoğlu'nun vatandaşlara seslendiği Beylikdüzü'nde yaşananları anlatan BBC Türkçe, "Bir kişi, konuşurken bize Kürt olduğunu söyledi" diyerek "Hayatımda ilk defa ülkeme büyük bir aidiyet duygusu hissediyorum" ifadelerini kullandığını aktardı.

24.06.2019 15:44  Güncelleme: 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"31 Mart, Ekrem İmamoğlu'nun kampanyası açısından en uzun geceydi. Bir grup gazeteci olarak CHP'nin bir sanayi sitesindeki Seçim Koordinasyon Merkezi'nde sabahlamıştık.

23 Haziran'da ise her şey çok çabuk oldu.

Bu kez çok daha kalabalık bir gazeteci grubu aynı merkezde bir araya geldikten sonra akşam saatlerinde Ekrem İmamoğlu'nun ilk açıklamasını beklemeye başladı.

Basın içinde sokak röportajlarıyla ünlü İlave TV de vardı, Erbil- Süleymaniye merkezli Iraklı Kürt TV kanalları da, Alman ZDF kanalı da.

Herkesin terlediği, tıklım tıklım dolu mekanda bekleyiş sürerken basının kullandığı yan odada Binali Yıldırım canlı yayında konuşmaya başlayınca hemen kumanda bulunup televizyonun sesi açıldı.

31 Mart gecesini hatırlayanlar açısından her şey çok hızlı olmuştu; Yıldırım, seçimi İmamoğlu'nun kazandığını söylüyordu.

Bundan çok kısa süre sonra ise İmamoğlu kürsüye çıktı.

Bu sefer, 31 Mart'taki gibi devam gelmeyecekti. Akşam merkezde ilk ve son kez konuştu.

İmamoğlu'nun uzun konuşması basit bir İstanbul seçimi konuşması değil, satır aralarında 24 Haziran sonrası Türkiye'deki siyasi atmosfere dair mesajlarla doluydu.

İSTİKAMET BEYLİKDÜZÜ

Bu sırada bina dışında kalabalıklar toplanmaya başlamıştı. Slogan sesleri bina içinden de duyuluyordu.

Kalabalık ve yoğun ilgiden dolayı merkezden zar zor ayrılabildi İmamoğlu. İstikamet, beş yıl belediye başkanlığı yaptığı, İstanbul'un 'bir ucundaki' Beylikdüzü'ydü.

Aynı saatlerde İstanbul'un dört yanında kutlamalar başlamıştı. Kimileri ise arabasını alıp Beylikdüzü'ne yola koyulmuştu.

İstanbul'un ortasından geçen en önemli karayolu E-5'te yol alırken dörtlü ışıklarını yakmış, korna çalan, camlardan bayraklar sallanan araçların sayısı sürekli artıyordu.

Dün gece Beylikdüzü'nde neler yaşandı?

"TAM BİR KARNAVAL HAVASI VARDI"

E-5 üzerindeki Beylikdüzü sapağına birkaç kilometre kala trafik durma noktasına geldi. Karanlık çökmüş, kentin ışıkları arasında kıvrılan E-5, kilometreler boyunca yanıp sönen dörtlü araç ışıkları nedeniyle kırmızıya bürünmüştü.

Trafik bazı o noktalar o kadar kilitlendi ki yer yer insanlar E-5'e çıkıp yürüdü, slogan attı, dans etti

İmamoğlu'nun konuşma yapacağı Beylikdüzü'ndeki meydana vardığımızda karşılaştığımız, tam bir karnaval havasıydı.

Hem araçla dışarıdan gelenler hem de Beylikdüzü sakinleri, ellerinde bayraklar sokak sokak, kalabalıklar halinde meydana akıyordu.

"EN FAZLA COŞKUYU ANKARA HAVALARI YAŞATTI"

Meydanda İmamoğlu'nun otobüsüne ilgi çok yoğun oldu. İmamoğlu konuşmaya başladığında karşısında muazzam coşkulu bir kitle vardı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun 31 Mart seçimlerini iptal ettiği gece "Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var" sözleriyle tepkili bir şekilde coşanlar şimdi zafer mutluluğuyla onu dinleyip coşuyordu.

Konuşma bitti ama binlerce kişi kutlamaya devam etti.

CHP'nin bir aracından yapılan müzik yayını eşliğinde kimi zaman halay, kimi zaman horon, kimi zaman Roman havalarıyla durmadan eğlendi binlerce kişi.

Açık ara en fazla coşku yaratan havalar ise Ankara havaları oldu.

Görüntü oydu ki, tabiri caizse 'her kesim' vardı alanda.

"HAYATIMDA İLK DEFA ÜLKEME BÜYÜK BİR AİDİYET DUYGUSU HİSSEDİYORUM"

Kadınların, gençlerin ve çocukların sayısı özellikle dikkat çekiciydi.

Başörtülü kadınların sayısı ortalama CHP mitinglerindekilerden daha fazlaydı.

Birçok Kürt seçmenin olduğu çok açıktı. Bir kişi, elinde hem HDP hem de Türk bayrağı sallıyordu. Bir başka kişi, konuşurken bize Kürt olduğunu söyledi ve "Hayatımda ilk defa ülkeme büyük bir aidiyet duygusu hissediyorum" dedi.

Son dönemlerde milliyetçi gençler arasında popüler olan, üzerinde Göktürk alfabeli yazılar bulunan tişört giymiş gençler de vardı.

Bazı gençler ara ara Ülkücülerle özdeş bozkurt işareti yapıyordu. Bu işareti delilo halayında yapanlar bile vardı. Konuştuğumuzda kendilerinin İYİ Partili olduklarını ve sonuçtan çok mutlu olduklarını söylediler.

Kalpaklı Mustafa Kemalli ya da düz Türk bayrakları dışında bu kez çok yoğun olarak, üzerinde Ekrem İmamoğlu'nun şablon resminin ve Her Şey Çok Güzel Olacak sloganının yazılı olduğu bayraklar taşınıyordu.

Yine Her Şey Çok Güzel Olacak yazılı ve Atatürk resimli tişörtler de popülerdi.

'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı ve 'İzmir Marşı' yine yaygındı ama CHP'nin önceki mitinglere kıyasla bir nebze daha az atılıyor, söyleniyordu.

"ANONS YAPILDI: HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLDU"

Alanda içki getirenler ise yok denecek kadar azdı.

Müzik sürdükçe oyunlar da sürüyordu.

Sürekli şarkı talebinde bulunulan araç içindeki CHP'liler bir noktada "Eğlencemiz bitmiştir, herkese hayırlı akşamlar" anonsunu geçti.

Daha fazla oynamak isteyenlerin düşen yüzleri eşliğinde hızlıca hareket eden araçtan, ilerlerken son bir anons yapıldı: "Her şey çok güzel oldu."

Bunun üzerinde kalabalıklar alkışlar eşliğinde slogan atmaya başladı: "Her şey çok güzel oldu, her şey çok güzel oldu, her şey çok güzel oldu…"

Aslında bu yeni slogan, 31 Mart'ta İmamoğlu'nun hakkının gasp edildiğini düşünen, onun politikalarını beğenen, onu İstanbul'a belediye başkanı görmek isteyen ve onun 31 Mart'a göre çok daha güçlü bir oy oranıyla seçildiğini gören seçmenlerin genel ruhu halini yansıtıyordu.

Onlara göre meseleyi özetlemek gerekirse 'her şey gerçekten çok güzel olmuştu."

Dün gece Beylikdüzü\'nde neler yaşandı?
Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel Dün gece Beylikdüzü'nde neler yaşandı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü
    17:17 Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü

    Aydın'da düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı stant, drone ile gübre uygulama, hayvancılık ve arıcılık alanındaki destekleri ve Halk Ege Et'in çalışmalarıyla büyük beğeni topladı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.

  • Malatya'da dünya mutfakları yemek yarışması düzenlendi
    17:14 Malatya'da dünya mutfakları yemek yarışması düzenlendi

    Malatya'nın Kale ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, Aslantepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri kıyasıya mücadele etti. Yarışmanın jürisinde ise Kaymakam, Belediye Başkanı, Üniversite Rektör Yardımcısı ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı yer aldı.

  • Samsung Galaxy S25 için geliştirilen Exynos 2500 işlemci, Snapdragon 8 Gen 4'ten daha verimli olacak
    17:11 Samsung Galaxy S25 için geliştirilen Exynos 2500 işlemci, Snapdragon 8 Gen 4'ten daha verimli olacak

    Samsung'un Galaxy S24 serisini tanıtmasının ardından Galaxy S25 için çalışmalara başladığı ortaya çıktı. Sızdırılan raporlara göre Samsung'un geliştirdiği Exynos 2500 işlemci, Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinden daha verimli olacak. Exynos 2500, Samsung'un ikinci nesil 3 nm üretim sürecine göre yapılan çip üretimi sayesinde Snapdragon 8 Gen 4'ten daha yüksek performans gösterebilir. Ayrıca Exynos 2500, Exynos 2400'e göre daha az güç tüketerek daha fazla performans sunacak ve daha güçlü bir grafik birimine sahip olacak. İki versiyonu bulunan Exynos 2500'ün Galaxy telefonlarda ve Galaxy Tab, Galaxy Book serilerinde kullanılması bekleniyor. Galaxy S25'in ve Exynos 2500'ün tanıtımına aylar olmasına rağmen sızdırılan özellikler, güçlü bir telefonun bizi beklediğini gösteriyor.

  • İstanbul'da Fırtına ve Sağanak Yağış Bekleniyor
    17:11 İstanbul'da Fırtına ve Sağanak Yağış Bekleniyor

    İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, AKOM'un yaptığı son meteorolojik tahminlere göre İstanbul'da yarın erken saatlerden itibaren rüzgar aralıklarla fırtına şeklinde esecek. Kuvvetli rüzgarla birlikte sağanak yağmur geçişleri görülecek. Sabah saatlerinde kentin batısındaki ilçelerde görülecek yağışların öğle saatlerinde il geneline yayılarak akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun batı bölgeleri Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giriyor. Cumartesi (yarın) erken saatlerden itibaren kuzeyli yönlerden (Poyraz) aralıklarla fırtına şeklinde (40-65km/s) esecek rüzgar ile birlikte etkisini arttırması bekleniyor. Cumartesi, Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi kentin batısındaki ilçelerde başlaması beklenen sağanak yağmur geçişlerinin öğle saatlerine doğru il geneline yayılacağı, akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli şekilde (20-50kg/m2) etkili olacağı tahmin ediliyor. Soğuk ve yağışlı havanın cumartesi geç saatlerde etkisi kaybetmesi pazar günü itibari ile de şehri terk etmesi bekleniyor. Halihazırda 12-14°C aralığına gerileyen sıcaklıkların tekrar 20°C'lerin üzerine yükseleceği öngörülüyor.

  • Gelibolu'daki Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu revize projeyle devam edecek
    17:10 Gelibolu'daki Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu revize projeyle devam edecek

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezarının restorasyon çalışmaları revize projeyle sürdürülecek. Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, restorasyonun yüzde 50'sinin tamamlandığı ve Çanakkale Müze Müdürlüğü tarafından revize restorasyon projesinin istendiği belirtildi. Ayrıca, türbeyle ilgili gelen şikayetler üzerine gerekli tedbirlerin alınması için yükleniciden talepte bulunuldu.

BBC

Advertisement