"Dünden Bugüne Boğaziçi Fotoğrafları" ile buluşacak... - Son Dakika
Güncel

"Dünden Bugüne Boğaziçi Fotoğrafları" ile buluşacak...

"Dünden Bugüne Boğaziçi Fotoğrafları" ile buluşacak...

S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi tarafından düzenlenen ve her buluşmada daha fazla ilgi gören Boğaziçi Buluşmaları'nın 5.'si, "Dünden Bugüne Boğaziçi Fotoğrafları" temasıyla 24 Aralık Cumartesi, saat 14.00'te yapılacak.

19.12.2016 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fotoğraf Tarihi Uzmanı, Yazar ve Küratör Engin Özendes'in anlatımıyla gerçekleşecek buluşmada, Fransız Bilimler Akademisi tarafından 19 Ağustos 1839'da bulunuşu duyurulan ve dünyaya yepyeni bir kapı açan fotoğrafın Boğaziçi'ne ait 19. yüzyıldan görünümleri aktarılacak.

Dinleyiciler ayrıca, Osmanlı fotoğrafının ünlü isimlerinden Basile (Vasili) Kargopoulo, Pascal Sébah, Abdullah Frères, Gülmez Kardeşler, Guillaume Berggren, Bahriyeli Ali Sami ve Pierre Loti'in gözünden Boğaziçi'nin 19. yüzyıldaki halini ve Cumhuriyet döneminin fotoğrafçılarından Othmar Pferschy'nin, 60'lı yıllardan Ara Güler'in ve günümüzden fotoğrafçıların eserlerini görme şansını bulacak.

Boğaziçi'nin dünyadaki diğer kentlerini kıskandıran güzelliğini fotoğraflarla izlemek ve 19. yüzyıldan günümüze, geçirdiği değişimi keşfetmek isteyenler 24 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'te S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi'nde bir araya gelecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Dünden Bugüne Boğaziçi Fotoğrafları' ile buluşacak... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement