Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü Turgutlu'da da Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü Turgutlu'da da Kutlandı

Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü Turgutlu\'da da Kutlandı

31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği tarafından Orta Park Restoranda düzenlenen kahvaltı programıyla kutlandı.

31.12.2017 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği tarafından Orta Park Restoranda düzenlenen kahvaltı programıyla kutlandı.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde oldukça yoğun bir nüfusa sahip olan Azeri kökenli vatandaşları bir araya getiren Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği 1993 yılından beri kutlanan 31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü'nde düzenlediği kahvaltı etkinliğiyle birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Ünal Kağba programda yaptığı konuşmasında, "31 Aralık Azerbaycan Türklerinin birlik bilincine ilişkin özel bir gündür. 1828 Türkmençay Antlaşmasına göre Azerbaycan topraklarının kuzeyi Rus yönetimi altına güneyi ise İran yönetimi altına girmiştir. İki sınırı birbirinden ayıran Aras Nehridir. Aras Nehrinin etrafı dikenli tellerle sarılmış Rus askerleri tarafından korumaktaydı ta ki 31 Aralık 1989 Sovyet Rusya'nın son zamanlarına kadar. 1989'da Azerbaycan Halk Cephesi Lideri Ebulfez Elçibey'in talimatıyla Nahçıvan Halk Cephesinin Aras Nehri kıyılarında telleri kırıp nehre atlayarak birlik ve beraberlik mesajı veren sloganlar atarak biz biriz demişlerdir. 1993 yılında Haydar Aliyev bugünü bayram ilan etmiştir. 31 Aralık Azerbaycan Dayanışma Günü olarak her yıl kutlanmaktadır" dedi. Kağba konuşmasını Ziya Gökalp'in şu dizeleri ile tamamladı: "Ziya Gökalp ne güzel söylemiş Vatan ne Türkiye'dir Türklere ne Türkistan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan."

Programa dernek üyelerinin yanı sıra Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı İskender Tunç, Turgutlu İlçe Seçim Kurulu Müdürü Yaylagül Özer, Turgutlu Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun, daire amirleri, müdürler, STK temsilcileri katıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü Turgutlu'da da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement