Dünya Bankası Afrika'da Gıda Güvensizliğiyle Mücadele İçin 2,3 Milyar Dolarlık Programı Onayladı - Son Dakika
Güncel

Dünya Bankası Afrika'da Gıda Güvensizliğiyle Mücadele İçin 2,3 Milyar Dolarlık Programı Onayladı

Dünya Bankası Afrika\'da Gıda Güvensizliğiyle Mücadele İçin 2,3 Milyar Dolarlık Programı Onayladı

NAİROBİ, 23 Haziran (Xinhua) -- Dünya Bankası Çarşamba günü, Afrika'nın doğu ve güneyindeki ülkelere gıda güvensizliğiyle mücadelede yardım etmek için 2,3 milyar ABD doları tutarında bir programı onayladığını söyledi.

23.06.2022 16:15  Güncelleme: 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NAİROBİ, 23 Haziran (Xinhua) -- Dünya Bankası Çarşamba günü, Afrika'nın doğu ve güneyindeki ülkelere gıda güvensizliğiyle mücadelede yardım etmek için 2,3 milyar ABD doları tutarında bir programı onayladığını söyledi. Dünya Bankası, bu programın bölgenin gıda sistemlerinin dayanıklılığının ve artan gıda güvensizliğiyle mücadele etme kapasitesinin artırılmasına yardımcı olacağını belirtti. Dünya Bankası Doğu ve Güney Afrika Başkan Yardımcısı Hafez Ghanem Kenya'nın başkenti Nairobi'de yaptığı açıklamada, "İklim değişikliği ve piyasa oynaklığının yol açtığı güçlüklerle mücadelede, bölgesel koordinasyonun sağlanması ve gıda politikası reformuna duyulan ihtiyaç kilit öncelikleri oluşturuyor" dedi.

Bankaya göre, bölgede yaşayan tahminen 66,4 milyon kişinin Temmuz ayına kadar bir gıda sıkıntısı veya gıda krizi, acil durum veya açlıkla karşılaşacağı tahmin ediliyor. Aşırı hava koşulları, zararlı ve hastalık salgınları, siyasi istikrarsızlık ve piyasa istikrarsızlığı ve çatışmaların neden olduğu gıda sistemi şoklarının giderek daha sık ve şiddetli hale geldiğine işaret eden Dünya Bankası tüm bunların daha fazla insanı gıda güvensizliği riskiyle karşı karşıya bıraktığını belirtti. Dünya Bankası'na göre Ukrayna krizi küresel gıda, akaryakıt ve gübre pazarlarını sekteye uğratarak bu etkileri daha da kötüleştiriyor. Ghanem, bu programın artan gıda güvensizliğiyle mücadele etmek için gıda sistemlerinin dayanıklılığını ve hazırlıklı olma derecesini artırmak yoluyla Afrika'nın doğu ve güneyinde gıda güvensizliği yaşayan insanların sayısının azaltılmasına odaklanan ilk bölgesel ve birden fazla sektöre dayalı operasyon olduğunu belirtti.

Ghanem, projenin ilk aşamasında, tarihinin en şiddetli kuraklığını yaşayan ve bu nedenle 22,7 milyon kişinin gıda güvensizliği içinde bulunduğu Etiyopya ile yine ülke güneyindeki tarihi kuraklıklar yüzünden 7,8 milyon kişinin akut gıda güvensizliği yaşadığı Madagaskar'ın hedefleneceğini söyledi. Projenin ilk aşamasında bilgi ve veri paylaşımını güçlendirecek olan Hükümetler arası Kalkınma Otoritesi (IGAD) ile bölgesel koordinasyon mekanizmaları için mevcut ağlarını ve sosyal yardım araçlarını kullanacak olan Güney Afrika Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Koordinasyon Merkezi'ne de destek verilecek.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Dünya Bankası Afrika'da Gıda Güvensizliğiyle Mücadele İçin 2,3 Milyar Dolarlık Programı Onayladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Evlenecek Gençlere Destek Projesi Başladı
    14:13 Adıyaman'da Evlenecek Gençlere Destek Projesi Başladı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Adıyaman'da hayata geçirilen 'Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi' projesi kapsamında, genç çiftlerin evlilik öncesi eğitimleri başladı. Proje ile evlenmeyi planlayan çiftlere ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunulacak. Başvurusu onaylanan çiftlere faizsiz kredi verilecek ve eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlanacak. Proje kapsamında Adıyaman'da 24 çiftin başvurusu onaylandı.

  • Çin yapımı yeni enerjili araçlar Avrupa pazarında popülerlik kazanıyor
    14:13 Çin yapımı yeni enerjili araçlar Avrupa pazarında popülerlik kazanıyor

    BYD Louwman'ın Genel Müdürü Lucas Van Schijndel, Hollanda'da Çin yapımı elektrikli araç sayısının son üç yılda beş kat arttığını belirtti. BYD'nin hızlı ilerleyişi ve Avrupa'da fabrika açma planlarıyla birlikte yeni enerjili araçların Avrupa pazarında önemli bir rakip olarak konumlandığını vurgulayan Van Schijndel, Avrupa'nın elektrifikasyona geçme planları nedeniyle yeni enerjili araçların parlak bir geleceğe sahip olduğunu ifade etti.

  • Diyarbakır'da okulda temizlik malzemesinden etkilenen 12 öğrenci hastaneye kaldırıldı
    14:12 Diyarbakır'da okulda temizlik malzemesinden etkilenen 12 öğrenci hastaneye kaldırıldı

    Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan Şehit Üsteğmen Fehmi Taşkın Ortaokulu'nda 6. sınıf öğrencilerinden 12'si, temizlik malzemesinden etkilenerek zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin şikayetleri üzerine okula sağlık ekipleri sevk edildi ve 12 öğrenci tedavi altına alındı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin savunma ve havacılıkta başarı hikayesini vurguladı
    14:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin savunma ve havacılıkta başarı hikayesini vurguladı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin son 20 yılda savunma ve havacılıkta büyük bir başarı hikayesi ortaya koyduğunu belirtti. Türk gençlerinin önündeki engeller kaldırıldığında dünyanın en iyi teknolojilerini geliştirebileceklerini gösterdiklerini vurgulayan Kacır, Türkiye'nin iftihar kaynağı projelerin genç mühendisler tarafından geliştirildiğini söyledi. Ayrıca, Bakan Kacır, Türk gençliğiyle birlikte yeni başarı hikayelerini sürdürmek istediklerini ve uzayda da daha geniş bir ekosistem inşa etmek için çalıştıklarını belirtti.

  • DÜ'de Türk Tasavvuf Müziği Konseri Gerçekleştirildi
    14:09 DÜ'de Türk Tasavvuf Müziği Konseri Gerçekleştirildi

    Düzce Üniversitesi'nde Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü tarafından düzenlenen Türk Tasavvuf Müziği konserinde, tasavvuf eserleri seslendirildi. Konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi. Konserde Rektör Yardımcısı, Genel Sekreter, Dekan, akademik ve idari personel ile öğrenciler de yer aldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
    14:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.


Advertisement