Alman basını Türk SİHA'larını dilinden düşürmüyor: Kaçmak için 7 saniyeniz var - Son Dakika
Dünya

Alman basını Türk SİHA'larını dilinden düşürmüyor: Kaçmak için 7 saniyeniz var

Dağlık Karabağ'da da başarısını kanıtlayan Türk SİHA'larını dünya basını dilinden düşürmüyor. Alman basınında övgüyle bahsedilen SİHA'lara ilişkin, "Dronelar iş başında. Savaş esnasında kaçmak için 7 saniyeniz var" başlığı atıldı. ABD basını ise Baykar Savunma'nın bu kez insansız hava muharebe aracının kavramsal tasarım aşamasına başladığını yazdı.

02.03.2021 20:40  Güncelleme: 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm dünyanın Suriye, Libya, Irak ve Dağlık Karabağ'da hayranlıkla izlediği Türk SİHA'ları adından söz ettirmeye devam ediyor. Almanya'da yayın yapan Tagesschau isimli haber sitesi, Türk SİHA'larından övgüyle bahsetti. SİHA'ların etkisi anlatılan haberde Türk SİHA'ları için dikkat çekici ifadelere yer verildi.

Sabah'ın Alman Tagesschau'den aktardığı habere göre, "Drone'lar iş başında. Savaş esnasında kaçmak için 7 saniyeniz var" başlığı atıldı. Türkiye'nin insansız hava araçlarını diğer askeri teçhizatlarla çok koordine bir şekilde kullandığı vurgulandı. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilimde, Türkiye'nin verdiği SİHA'ların Azerbaycan'ın zaferine büyük bir katkı sağladığı aktarıldı.

"İLK İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞI YAPILACAK"

ABD merkezli Defense News internet sitesi, Baykar Savunma'nın bu kez insansız hava muharebe aracının kavramsal tasarım aşamasına başladığını yazdı. Şirketin, Türkiye'ye ilk insansız hava muharebe aracını kazandırmayı hedeflediğine dikkat çekildi.

"RUSLAR 1 SAAT BİLE DURDURAMADI"

Yerli SİHA'lar ve İHA'lar hakkında BAYKAR CEO'su Haluk Bayraktar, "Rus elektronik harp sistemleri, TB-2'leri 1 saat bile durduramadılar" ifadelerini kullanmıştı.

Dünya basını Türk SİHA'larını dilinden düşürmüyor: Kaçmak için 7 saniyeniz var
Dünya basını Türk SİHA'larını dilinden düşürmüyor: Kaçmak için 7 saniyeniz var
Dünya basını Türk SİHA'larını dilinden düşürmüyor: Kaçmak için 7 saniyeniz var
Alman basını Türk SİHA\'larını dilinden düşürmüyor: Kaçmak için 7 saniyeniz var

Son Dakika Dünya Alman basını Türk SİHA'larını dilinden düşürmüyor: Kaçmak için 7 saniyeniz var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ORHAN GAZİ: BU ÇAĞIN FATİH SULTAN MEHMEDİ SELÇUK BAYRAKTAR DIR. TÜM SATILMIŞLARA VE FIRILDAKLARA DUYURULUR 117 4 Yanıtla
  • xxxxx.: Bunlara yapmak güzel guru verıcı,ama bazı ülelerın gazına gelmemek lazım,Tıpkı saddam kımyasalları, uzay topları unutmayın öyle gaz verdilerki hep birlıkte yok etmek için şimdi bızım savunma sanayını ve iha sihalarızı çok konuşur oldular tehdıt demege başladılar dört tarafızı kuşattılar en küçük bahanede tepemize çökecekler.sakın gaza gelmeyelim. yunan ,mısır,isrel etrafımızdakı hava kuvvetleri bizden çok üstun .dikkat gaza gelmeyelim duygusallıgımızı bırakıp, gerçekten bır şeyler üretmemiz şar 103 16 Yanıtla
  • Azcık susun: Ya arkadaş bir şey yapınca bu kadar dillendirmeyin reklama gerek yok düşmanlarda salak değil bunlara karşı bir savunma geliştirirler biraz sessiz kalın yaa ingiliz siyaseti yapın.Kimse ne yaptıgımızı bilmesin. 71 6 Yanıtla
  • adem: burdan devletime sesimi duyurmak istiyorum ve İNŞALLAH bu yazdıklarım devletime ulaşır çünkü bu rusya ve abd ye güvenmiyorum vede günden güne içimdeki his çoğalıyor yani demek isTediğim şuki bizim türk mühendislerini gerçek anlamda büyük bir koruma altına alsınlar bu gavurlar yıllarca mühendislerimizi öldürüp kaza veya intihar süsü verdiler.. MÜHENDİSLERİMİZE SAHİP ÇIK DEVLETİM..!!! SAYGILARIMLA.. 72 4 Yanıtla
  • D.O.: Susmaya gerek yok ,tam tersi konuşsunlar ki bizim milletimiz kendi gücünü duysun,bilsin ,fark etsin artık.Zaten ülkeler arası politikada hep ajanlar vardır ,onlar mutlaka biliyordur bizim ne yaptığımızı ,bilsinler şimdilik... 33 0 Yanıtla
  • svs: Yapılan güzel şeyleri vatandaş bilir.Sessiz derinden gidin.Her şeyi ilan etmeyin. Savunmada doğru yoldayız.Katma değeri olmayana ve israfı önleyelim.Biri beş yapalım. Allah kolaylık versin. 9 0 Yanıtla
  • SU YORUMCUSU: :) 2 0
  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor
    05:37 Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor

    Gazze bu yıl Ramazan ayını İsrail saldırılarının neden olduğu açlık içinde karşıladı.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement