Dünya Çevre Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Çevre Günü

Adana Barosu ve İnşaat Mühendisleri Odası Şubesi, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

04.06.2017 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Barosu ve İnşaat Mühendisleri Odası Şubesi, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Barodan yapılan açıklamada, ekolojik yaşamın önemine dikkat çekilerek, bunun korunması gerektiği belirtildi.

Dünyanın insan kaynaklı tehditler altında olduğu bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ekolojik yaşamı ve dengeyi bütünüyle korumak ancak tüketim kültürünü değiştirmek, kapitalizmi yok etmek, rant için değil halk için yöneticilik anlayışını benimsemek, insan merkezcilikten çıkarak insanın da doğanın bir parçası olduğunu kabul etmekle mümkündür. Yurttaşlarımızın yaşam alanlarına sahip çıkması, kamusal alanlar üzerinde hak talep etmesi ve anayasadaki temel hakkı olan sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını savunması gerekmektedir. Çağdaş kentler, şehrin bir bölümüne salt yüksek katlı binaların dikildiği yerler değil, yayaların öncelikli olduğu, modern toplu taşıma yöntemlerinin kullanıldığı meydanları, yeşil alanları kent ormanları, spor alanlarının olduğu kentlerdir. Tüm siyasal sorumluları Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine uyumlu politikalar üretmeye çağırıyoruz."

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Çağdaş Kaya ise yaptığı açıklamada, çevre sorunlarının bütün dünya için büyük bir tehdit oluşturduğunu bildirdi.

Tehdit karşısında tüm insanların duyarlılık göstermesi gerektiğini belirten Kaya, ayrıca şu görüşleri ekledi:

"Daha da önemlisi, ayrım yapmaksızın siyasetçilerin, partilerin, kurum ve kuruluşların önlem alması, önlemleri takip etmesi ve değişen koşullara uygun davranış geliştirmeleri gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, hızla artan çevresel kirlenme karşısında, çevre kalitesini yükseltmeye önem vermek, kentlerdeki sağlıklı yaşam alanlarının nitelik ve niceliklerini artırmak bir zorunluluktur"

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Çevre Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement