Dünya Çevre Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Çevre Günü

Tunceli'de Munzur Özgür Aksın Meclisi üyeleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

05.06.2017 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de Munzur Özgür Aksın Meclisi üyeleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Tunceli Baro Başkanı Barış Yıldırım, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz ile meclis üyeleri katıldı.

Meclis adına açıklamada bulunan Tunceli Baro Başkanı Barış Yıldırım, Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde yapılması planlanan HES ve madencilik projelerine dikkat çekerek, "Başta Munzur nehrimiz olmak üzere tüm derelerimiz özgür aksın, kültürel ve doğal mirasımız yarınlara taşınsın istiyoruz. İlimizde Munzur Çayı, Pülümür Çayı, Peri Çayı gibi Dersim coğrafyasında bulunan akarsular üzerindeki projelerin bir an önce iptal edilmesini istiyoruz. Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde gerçekleştirilmek istenen ve kuruluşumuzun asıl kaynağı olan Konaktepe HES 1 ve HES 2 projesinin acele kamulaştırma kararının iptal edilmesi gerektiğini buradan tekrar belirtmek istiyoruz. Coğrafyamızda uygulanmak istenen 145 madencilik projesinin korunması gereken ekolojik sahalara zarar vereceğini ifade ediyoruz. Bu projelerden vazgeçilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz de Munzur Özgür Aksın Meclisi olarak, Tunceli'de ekolojik dengeye zarar verecek hiç bir projeye izin vermeyeceklerini, projeler karşısında hukuki ve demokratik haklarını sonuna kadar arayacaklarını hatta il sınırları içerisinde yapılması planlanan baraj projeleriyle ilgili başbakandan randevu talep edildiğini ifade etti

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Çevre Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement