Dünya çocukları, barışın temellerini Kocaeli'de atacak - Son Dakika
Güncel

Dünya çocukları, barışın temellerini Kocaeli'de atacak

Dünya çocukları, barışın temellerini Kocaeli\'de atacak

23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı, Kocaeli Bili m Merkezi'nde 22-24 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

18.04.2016 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, barışın, huzurun ve mutluluğun temelini atacak olan dünya çocuklarını bu yıl bir kez daha 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda bir araya getiriyor. Dünyanın birçok ülkesinden yüzlerce çocuğun katılımıyla dünyanın kalbi Kocaeli'nde atıyor. Üstelik dünya çocuklarının tümü Kocaelili ailelerin evlerinde misafir oluyor. Üç gün süren fuarda kurulan dostluklar, dünya barışının da temelini atıyor. 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı öncesinde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, ''Kocaelili çocuklarımızı ve ailelerini, dünya çocuklarının katılımıyla yapılacak şenliğimize bekliyoruz'' dedi.

OKUMUŞ BASIN TOPLANTISI YAPTI

Antikkapı'da gerçekleşen basın toplantısında Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş'a Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Aydın eşlik etti. 22-24 Nisan tarihleri arasında Sekapark içindeki Kocaeli Bilim Merkezi'nde düzenlenecek şenlik için geri sayımın başladığına değinen Genel sekreter Yardımcısı Okumuş, ''Bildiğiniz gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nı bayram tadında kutlamak ve dünya çocuklarının yüreklerine dostluk, kardeşlik ve barış tohumlarını ekebilmek amacıyla dünya çocuklarını Kocaeli'nde kentimizin çocuklarıyla buluşturacağız. 23 Nisan gününden itibaren birçok ülkeden yüzlerce çocuk, renkli kıyafetleriyle, şarkılarıyla, danslarıyla temasını bilim olarak belirlediğimiz Kocaeli Çocuk Şenliğinde buluşacak'' dedi.

BU YIL TEMA ''ÇOCUK VE BİLİM''

Dünya ülkelerinden gelen çocukların şenliğinin yanı sıra tüm çocukların katılımıyla düzenlenecek fuar olmak üzere 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı'nın iki temel ayağı olduğunu hatırlatan Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, ''Ülkemizde ve tüm dünyada büyük ilgi gören şenliğimiz, bu sene bilim temalı etkinliklerle hem kentimizin çocuklarını hem de bütün dünya çocuklarını kucaklayacak. Yalnız bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarımızda bir değişikliğimiz var. 8. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında düzenleyeceğimiz etkinlikleri hepinizin bildiği gibi Uluslararası Fuar alanımız etrafındaki kavşak çalışmalarımız nedeniyle, yoğunluk yaşanmaması için SEKAPark'taki Kocaeli Bilim Merkezi'nde plânladık. Gala programımızı da Yahya Kaptan Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda gerçekleştireceğiz'' bilgisini verdi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Aydın da organizasyona katkı vermekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

KOCAELİLİ AİLELERİN YANINDA KALACAKLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı ise, bu yıl 22-24 Nisan tarihleri arasında beşinci kez kapılarını açıyor. Her yıl farklı bir temayla çocukların gönlünü kazanan Büyükşehir Belediyesi, bu kez fuarın ana temasını ''Bilim ve Çocuk'' olarak belirledi. Dünyanın dört bir köşesinden çocuklar Kocaeli'nde buluşunca mesafeler de ortadan kalkıyor. Binlerce kilometre uzaktan gelen çocuklar; Kocaelili ailelerin yanında yuva sıcaklığında ağırlanıyor, çocukların saf ve temiz kalplerinde kısa sürede kurulan dostluklar, gelecekte dünya barışının temelini atıyor.

Her yıl dünya çocuklarını evlerinde misafir eden Kocaelili anneler ve babalar, dünyanın dört bir köşesinden evlat sahibi oluyor. Festival sonunda evlerine dönmek için Kocaeli'nde ayrılana çocuklar, kalplerinin bir parçasını da burada bırakıyor. Minik kalplerde kurulan dostluklar; dünya barışının da müjdecisi oluyor. 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı, 22 Nisan Cuma günü saat 10.00'da kapılarını açacak. Fuar alanında saat 14.00'te fuarın açılış töreni gerçekleşecek. Kocaeli Bilim Merkezi'ndeki fuar üç gün boyunca 10.00-18.00 saatleri arasında açık kalacak.

DÜNYA KÜÇÜK BİLİM BÜYÜK!

Bu yıl Türkiye'nin en kapsamlı Bilim Merkezi olan Kocaeli Bilim Merkezi, dünya çocuklarına ev sahipliği yapacak. ''Bilim'' temalı çocuk festivalinde dünyanın bilimi dünya çocuklarıyla buluşacak. 200'ün üzerinde bilim düzeneğinin yer aldığı Kocaeli Bilim Merkezi'nde ''Algı ve Gerçeklik Galerisi'', ''Dene ve Gör Galerisi'', ''Dinamik Dünyamız Galerisi'' çocukları ve ailelerini bekliyor. 7'den 77'ye herkese hitap eden Bilim Merkezi'nde Müslüman bilim adamlarının buluşlarından oluşan ''Bilimin Sultanları Sergisi'' de ziyaretçilerine kapılarını açıyor.

DÜNYA KÜÇÜK EĞLENCE BÜYÜK!

Bilim Merkezi'nin iki katına kurulan eğlenceli atölyelerde çocukların yüzlerine kelebekler konduracak KOMEK Yüz Boyama, bilginin yeni adresi KBB Bilgi Evleri, Cam Boncuk-Cam Üfleme, tahta kaşıklardan kukla olur mu diyenlere Kukla Dünyası, İpli Kukla, Balon Kukla, Uçurtma Atölyesi, ''Polis Kimdir, Ne Yapar? İnterneti Nasıl Güvenli Kullanabiliriz? Olay Yerinde Parmak İzi Nasıl Alınır?'' sorularına cevap verecek İl Emniyet Müdürlüğü Standı, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Ve Botanik Parkı, sizleri hayvanlar aleminin gizemli dünyasına davet eden KBB Veteriner Şube Müdürlüğü, PAGEV Oyuncak Komitesi, Karikatür Standı yer alacak. Dış alanda ise spor gösterilerinden oluşan Kağıtspor, midilli atlarıyla çocukların tur atabileceği Ponny Club, hayat kurtarmayı öğreten pratik bilgilerle 112- Acil Servis, Mercedes Mobil Kids Trafik Eğitim Alanı, küçük itfaiyecilerin su sıkacağı KBB İtfaiyesi, gezegenlerle ve dinozorlarla dolu bir dünyada sizi uzay yolculuğuna çıkaracak Plenetaryum, film izlemeye ayrı bir keyif katan 12D Sinema, çocukları keyifli bir yolculuğa çıkaracak Kırmızı Tren bulunacak.

DÜNYA KÜÇÜK ATÖLYELER BÜYÜK!

Üç günlük fuar boyunca Kocaeli Bilim Merkezi Robot Dünyası'ndaki Rubik Küp Çözen Robot, Android Uygulama İle Kontrol Edilebilen Vinç, Robot Adam, Akrep Robot, Katip Robot, Forklift Robotlar çocuklarla tanışmak için can atıyor. Bursa, Konya ve İstanbul Sancaktepe Bilim Merkezleri ile İzmit Bilim Ve Sanat Merkezi de fuarda açacakları stantlarla bilimin sınırlarına yolculuğa çıkacak.

Türk Beyin Takımı'nın her yaş grubu için uygun olan düşündürürken eğlendiren zeka oyunları, Tıbbi Bitkiler Minyatür Botanik Bahçesi, Deney Kafe, Kocaeli Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Yenilenebilir Enerji Kaynakları Atölyesi, Kocaeli Üniversitesi Fizik Bölümü, Kocaeli Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü, TÜBİTAK Bilişim Ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi(BİLGEM), Emsa Kocaeli Oyuncak Hastanesi de fuarda stant açacak.

DÜNYA KÜÇÜK HEZARFEN'İN RÜYASI BÜYÜK!

Hezarfen Ahmed Çelebi, 17. yüzyılda uçmayı kafasına koymuştu. Kendi yaptığı kanatlarla Galata Kulesi'nden Üsküdar'a bir kuş gibi süzüldü. Hezarfen Ahmed Çelebi'nin bu rüyasına ortak olmak isteyen çocukları fuarda bu eşsiz deneyimin birebir simülasyonu karşılayacak. Yine kurulacak İş Makinesi Simülatörü'nde çocuklar sanal ortamda iş makinesi kullanmayı deneyimleyecek.

DÜNYA KÜÇÜK DİNOZORLAR BÜYÜK!

23 Nisan Çocuk Fuarı olur da dinazorlar olmaz mı! Artırılmış gerçeklik uygulaması ile tarihin derinliklerinde kaybolmuş dinozorlar gerçekten yanınızdaymış gibi belirecek. Çocuklarımız hiç korkmadan dinozorlarla birlikte fotoğraf çektirebilecek.

DÜNYA KÜÇÜK KAĞIDIN SERÜVENİ BÜYÜK!

Türkiye'nin ilk kağıt fabrikası olan SEKA Kağıt Fabrikası'nda uygulanan endüstriyel dönüşümle hayata geçirilen Bilim Merkezi'ndeki fuara gelen çocuklar kağıdın serüvenine de tanıklık edecek. Bilim Merkezi'nin hemen yanında yer alan Seka Kâğıt Müzesi'nin açacağı atölyelerde el yapımı kağıdın matbaaya kadar giden serüveni paylaşılacak. Baskı Atölyesi Ve Kaligrafi Atölyesi ile Seka Kâğıt Müzesi El Yapımı Kâğıt Atölyesi'ndeki etkinliklere katılan çocuklar; SEKA'nın tarihini öğrenirken, kağıt yapımına da şahitlik edecek. Kağıt atölyelerinde ayrıca Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ekslibris Atölyesi, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kağıt Heykel Yapımı Atölyesi, KBB Geleneksel Sanatlar Evi "Hat Ve Tezhip"Atölyesi, KBB Geleneksel Sanatlar Evi "Ebru" Atölyesi, Yalova İbrahim Müteferrika Kâğıt Müzesi El Yapımı Kağıt Atölyesi yer alacak. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneğin İzinde Kağıttan Giysiler Sergisi'nde ise rengarenk kağıtların geleneksek kıyafetlerimize dönüştüğü sergi çok ilgi çekecek.

DÜNYA KÜÇÜK ŞENLİK BÜYÜK!

Çocuklarımızın eğitimine ve sağlıklı gelişimine ayrı bir önem veren Büyükşehir, Bilim Merkezi'ndeki şenlik alanıyla çocuklarımıza gerçek bir bayram yaşatmaya hazırlanıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlayan Büyükşehir, bu yıl 8. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali ve 5. Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda çocuklarımıza birbirinden güzel etkinlikler hazırladı. Kocaeli Bilim Merkezi'nin Bilim Sahnesi'nde Hakan Arısoy Kukla Show, Balon Kukla Show, Kukla Tiyatrosu, KBB Konservatuvarı Çocuk Korosu Konseri, İlk Ve Ortaokullarımızın Halk Oyunları, Tiyatro Ve Konser etkinlikleri, Kağıtspor Gösterileri yer alacak.

Bilim Sahnesi'nde yine Kocaeli Bilim Merkezi, Bursa Bilim Merkezi, İTÜ Eğlen Bilim, BİLSEM Deney Ve Gösteri etkinlikler, çocukları bilimin eğlenceli yüzüyle tanıştıracak.

DÜNYA KÜÇÜK SİRK BÜYÜK!

Fuar alanı bu yıl da çocukların şen kahkahalarıyla çınlayacak. 18 kişilik bir gösteri sunan Venedik Sirki; Sirk Bando Ekibi, Venedik Karnaval Ekibi, Tahta Bacak Jonglörü, Palyaçoları, Bisiklet Jonglorüyle çocuklara unutulmaz anlar yaşatacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da canlı heykeller, bilim temasıyla fuar alanında yer alacak.

DÜNYA KÜÇÜK GALA BÜYÜK!

Dünya çocukları ülkelerinden gelirken, yanlarında geleceğe dönük umutlarını, sımsıcak duygularını ve kendi kültürlerini de getiriyor. Dünya çocukları, fuarın ikinci günü olan 23 Nisan Cumartesi saat 18.00'de gala gösterisi için bir araya gelecek. 5 bin kişilik Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda gerçekleşecek gala programında dünya çocukları; Türk kardeşleriyle birlikte ülkelerinin oyunlarını sergileyecek. Yerel kıyafetlerle yapılan ve 3 saat boyunca görsel bir şölene dönüşen galada dünyanın tüm kültrüleri tek bir potada eriyecek.

DÜNYA KÜÇÜK HARİKA KANATLAR BÜYÜK!

Çocukların en çok ilgisini çeken çizgi karakterler arasında yer alan ''Harika Kanatlar'', gala programına renk katacak. Çeşitli sürpriz gösterilerle çocukları eğlendirecek olan Harika Kanatlar, sevilen karakterleri Dizzy, Jett ve Jimbo ile sahneye çıkacak. Ayrıca tanınmış tiyatro sanatçıları, skeçlerle geceye renk katacak.

DÜNYA KÜÇÜK PİKNİK BÜYÜK!

Sadece çocukların değil, anne babaların da eğleneceği bir fuar tasarlayan Büyükşehir, Kocaeli halkına üç gün boyunca unutamayacakları anlar yaşatmayı taahhüt ediyor. Geçen yıl olduğu bu yıl da Kocaeli halkı ile dünya çocukları festivalin üçüncü gününde Sekapark'ta düzenlenecek piknikte bir araya gelecek. Sekapark'taki piknik saat 11.00'de başlayacak. Piknik alanında çocuklar, Venedik Sirki'nin gösterileriyle eğlenecek.

DÜNYA KÜÇÜK UÇURTMALAR BÜYÜK!

Sekapark'ta saat 14.00'te başlayacak Uçurtma Şenliğinde ise rengarenk binlerce uçurtma gökyüzüne bırakılacak. Şenlikte barışın, kardeşliğin ve huzurun sembolü uçurtmalar, gökyüzünde salınacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya çocukları, barışın temellerini Kocaeli'de atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement