Dünya Çocukları, Kocaeli'de Buluşuyor - Son Dakika
Yaşam

Dünya Çocukları, Kocaeli'de Buluşuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Kocaeli 23 Nisan Çocuk Festivali, farklı etkinliklerle farklı ülkeden gelen çocukları ağırlayacak.

18.04.2019 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Kocaeli 23 Nisan Çocuk Festivali, farklı etkinliklerle farklı ülkeden gelen çocukları ağırlayacak.

11. Uluslararası Kocaeli 23 Nisan Çocuk Festivali, bu yıl 47 ülkeden bin 100 çocuğun katılımıyla 18-24 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dünya çocukları için festival kapsamında 21-23 Nisan tarihlerinde 30 bin metre kare kapalı alana sahip Uluslararası Fuar Merkezi'nde Türkiye'de örneği olmayan bir fuar düzenleyecek. Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı'nın bu seneki ana teması ise 'Doğal Yaşam ve Çevre' olacak. Fuarda gelecek nesillerimizin daha sağlıklı bir dünyada yaşayabilmelerine yönelik "Doğadan Doğala", "Ata Toprağı Çocukları" gibi farkındalık projeleri hayata geçirilecek. Dünya çocukları, ülkelerine ait bayrakların renklerinden oluşan ve kendi elleriyle yapacakları cam yapraklarla "Sevgi Ağacı"nı süsleyecek.

19 Nisan Cuma günü saat 15.30'da geleneksel festival korteji düzenlenecek. Ülkelerine özgü yöresel kıyafetlerle Atatürk Heykeli Saat Kulesi'nden korteje başlayan çocuklar, Yürüyüş Yolu'nu takip ederek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binasına gelecek. Burada dünya çocuklarını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın karşılayacak. Festivalin en özel etkinliklerinden biri olacak sevgi ağacı ile 47 ülkeden gelen misafir çocuklar, birlik ve beraberliği tüm dünyaya gösterecek. Avrupa'nın en büyük Doğal Yaşam Parkı'nda bulunan Sevgi Ağacı'na dünya çocukları ülkelerinin bayraklarında yer alan renklerden kendi elleriyle yapacakları cam yaprakları asacak.

Uluslararası Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı'nın etkinlik bölümü ise 21 Nisan Pazar günü saat 10.00'da Uluslararası Fuar Merkezi'nde başlayacak. Misafir grupların ulusal kıyafetleriyle gerçekleştireceği küçük sahne gösterilerinin ardından saat 14.00'te fuarın açılış programı yapılacak. Açılışta Doğanın Bilgeleri İzci Korosunun sergileyeceği koreografi etkinliğe renk katacak. Şehir Tiyatroları oyuncuları ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Çocuk Korosu tarafından birlikte gerçekleştirilecek programda; Dede Korkut'a ait sözlerden oluşan Agah Eroğlu tarafından yapılan beste, Doğanın Bilgeleri İzci Korosu tarafından seslendirilecek.

23 Nisan Salı günü saat 16.00'da Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda ülke gösterileri sunumu sonrası Doğukan Manço tarafından DJ performansı sergilenecek. Fuar alanında birbirinden eğlenceli etkinlikler 3 gün boyunca çocuklar için sahne alacak. Hayvanların ve bitkilerin eğlenceli dünyasını keşfedileceği Ormanya atölyeleri çocukları festival boyunca bekliyor olacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da eğlenceli atölyeler alanında onlarca farklı atölyede eğlence adına alanlar olacak. Her sene olduğu gibi bu yıl da festivalin en duygusal anları son gününde yaşanacak. 24 Nisan Salı günü dünya çocukları, evlerine dönmek için yanlarında kaldıkları Kocaelili ailelerden ayrılacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Dünya Çocukları, Kocaeli'de Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
    20:01 Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tokat merkezde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı. AFAD'ın Afet Koordinasyon Merkezi'nde tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

  • İşte Tokat'taki 5,6'lık depremin merkez üssünden ilk görüntüler
    20:01 İşte Tokat'taki 5,6'lık depremin merkez üssünden ilk görüntüler

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Tokat ve komşu il Yozgat'ta ufak çaplı yıkıma neden oldu. Büyük paniğe neden olan depremden ilk görüntüler geldi. Görüntülerde bölge halkının büyük korku yaşadığı ve bazı binaların hasar aldığı kameraya yansıdı.

  • Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı
    19:59 Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte temizlik çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Nazmi Demir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, belediye çalışanları, vatandaşlar ve gönüllü gençler, cadde ve sokaklarda çöp topladı. Çalışmaların devam edeceğini belirten Demir, destek verenlere teşekkür ederek, amacın Çukurca'yı daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi.


Advertisement