Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Günü dolayısıyla gerçekleştireceği "CBS Günü Sempozyum ve Fuarı" yarın Ankara'da başlayacak.

29.11.2017 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Günü dolayısıyla gerçekleştireceği "CBS Günü Sempozyum ve Fuarı" yarın Ankara'da başlayacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakanlığın ev sahipliğinde, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, coğrafi bilgi sistemleri konusunda farkındalığı artırmak için tüm dünyada Kasım ayında kutlanan "Dünya CBS Günü" dolayısıyla yapılacak sempozyum ve fuar, 30 Kasım'da Ankara Congresium ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Ana teması "Bilgi Toplumunun Yaşam Alanı: Akıllı Şehirler" olarak belirlenen "CBS Günü 2017 Sempozyum ve Fuarı" boyunca, "Akıllı Şehirler İçin CBS Destekli Uygulamalar, Sürdürülebilirlik ve Akıllı Şehirler, Dünyadan ve Türkiye'den İlham Veren Uygulamalar, Akıllı Şehirler İçin Sensör Ağları ve İletişim Altyapısı, Akıllı Şehirlerde Veri Yönetimi ve Analizi, Akıllı Şehirlerde Ulaşım ve Enerji Çözümleri, Akıllı Şehirler İçin Yenilikçi Kurumsal Altyapı ve Hizmet Uygulamaları" başlıklı paneller düzenlenecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Refik Tuzcuoğlu açıklamasında, programın açılışını Başbakan Binali Yıldırım'ın yapacağını kaydetti.

Akıllı Şehir ve CBS konularındaki çalışmalarıyla uluslararası düzeyde tanınırlığa sahip uzmanların panelist olarak tecrübelerini paylaşacağını aktaran Tuzcuoğlu, "3 bin kişinin üzerinde katılım beklediğimiz etkinliğimize yurt dışı ve yurt içinden konunun uzmanı konuşmacılar, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, yerel yönetimlerin yöneticileri, kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcileri davet edildi." ifadelerini kullandı.

"Akıllı Nesiller, Akıllı Şehirler" Resim Yarışması

Program kapsamında bu yıl Ankara'da öğrenim gören ilkokul 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin, coğrafi bilgi ile yaşadığı çevre ve şehir arasındaki ilişkiyi kurması, geleceğin yaşam alanı olacak akıllı şehirler konusunda farkındalık kazanması amacıyla "Akıllı Nesiller, Akıllı Şehirler" resim yarışmasının da düzenlendiğini anımsatan Tuzcuoğlu, etkinlik boyunca gerçekleştirilecek panel oturumlarına ilişkin de bilgi verdi.

Tuzcuoğlu, "Etkinlik kapsamında kamu kurumları, belediyeler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörden 50 kurumun katıldığı stant alanlarında, akıllı şehirler ve CBS alanlarındaki çalışmalar da sergilenecek." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan programda Türkiye genelinde Akıllı Şehirler uygulamalarında, "Akıllı Kent Uygulamaları", "Akıllı Ulaşım Sistemleri", "Akıllı Bisiklet Yolları", "Akıllı Şehir Konularında AR-GE Faaliyetleri", "Akıllı Trafik Yönetim Kavşak Sistemi", "Tarihi ve Turistik Tanıtıma Yönelik Uygulanan Smart Projesi", "Akıllı Şehirlerde Engelsiz Kentler" temalarında belediye başkanlarına da ödül verilecek.

Sempozyum 1 Aralık'ta sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement