Dünya El Yıkama Günü'nde Doğru El Yıkamayı Öğrendiler - Son Dakika
Güncel

Dünya El Yıkama Günü'nde Doğru El Yıkamayı Öğrendiler

15 Ekim Dünya El Yıkama Günü dolayısıyla düzenlenen hijyen seminerine katılan ilkokul öğrencileri, doğru el yıkama yöntemini ve mikroplardan korunma yollarını uygulamalı olarak öğrendi.

15.10.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Ekim Dünya El Yıkama Günü dolayısıyla düzenlenen hijyen seminerine katılan ilkokul öğrencileri, doğru el yıkama yöntemini ve mikroplardan korunma yollarını uygulamalı olarak öğrendi.

Çekmeköy Belediyesi ve temizlik ürünleri üreten özel bir firmanın işbirliğiyle 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü'nde farkındalık oluşturmak amacıyla hijyen semineri düzenlendi. Eğitici ve eğlenceli etkinliklerle çocukların hijyen konusunda bilinçlendirilmeleri sağlandı. Ali Kuşçu İlköğretim Okulu'ndaki hijyen konulu etkinlikte, minik öğrencilere günlük hayatta mikroplardan nasıl korunmaları gerektiği anlatıldı. Öğrenciler, en doğru şekilde ellerini nasıl yıkamaları gerektiğini de bu seminerde öğrendi.

DOĞRU EL YIKAMAYI UYGULAYARAK ÖĞRENDİLER

Hijyen seminerine katılan ilkokul öğrencileri, doğru el yıkama yöntemini de uygulamalı olarak öğrendi. Eğitmenlerin verdiği bilgilerin ardından lavaboya gelen minikler, el yıkama konusunda aldıkları bilgileri uyguladı.

AMAÇ, DAHA ÇOK ÇOCUĞA ULAŞARAK SAĞLIKLI BİREYLER YETİŞTİRMEK

Öğrencileri hijyen kuralları hakkında bilgilendiren Orkun Ateşok, "Dünyanın her yerinde olabildiğince çok çocuğa ulaşmaya çalışıyoruz ve yıllardır bu etkinliğimizi sürdürüyoruz. Amacımız daha çok çocuğa ulaşmak. Eğitime bir katkımız olmasını istiyoruz ve sosyal sorumluluk çerçevesinde her yıl Dünya El Yıkama Günü'nde çocuklarımızla buluşmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Ailelere de hijyen konusunda uyarı ve tavsiyelerde bulunan Ateşok, "Velilerin çocuklarını hijyen knusunda bilinçlendirmelerini istiyoruz. Aileler için çocukları çok önemli. Biz diyoruz ki sağlıklı ve mutlu olsunlar" dedi.

NEDEN EL YIKAMALIYIZ?

Ellerin sabunla yıkanması, hastalıkların önlenmesi için en etkili ve en uygun yöntemlerden biri olarak öne çıkıyor. İshal ve zatürre, her yıl yüzbinlerce çocuğun ölümüne sebep oluyor. Ebola, deri ve göz enfeksiyonları, bağırsak solucanları gibi hastalıklar da aynı şekilde ellerin sabunla yıkanması ve doğru el hijyeninin aktarılması ile önlenebiliyor. Sağlık başta olmak üzere birçok açıdan zarar veren bulaşıcı hastalıklar ekonomiyi de olumsuz etkiliyor. Doğru el yıkama yöntemleri halk sağlığı için en uygun maliyetli yatırım olarak belirtiliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünya El Yıkama Günü'nde Doğru El Yıkamayı Öğrendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement