Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Engelliler Günü

Kayseri'de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

03.12.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen engelli grup, anıta çelenk koyarak, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Burada grup adına açıklama yapan Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç, engelliler haftasının sadece Türkiye' de değil BM'ye üye 156 ülke tarafından da değerlendirildiğini belirtti.

Engelliliğin tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu kaydeden Kılıç, "Haftayla alakalı etkinlikler gerçekleştirilmekte, kitle iletişim araçlarında programlar yapılmaktadır ve ne yazık ki birkaç gün sonra unutulup gitmektedir. Engelliler bir haftalık acıyan gözlere ve yardıma değil onlara sürekli hissettirilecek saygı, sevgiyle toplum içerisinde kabul görmeye muhtaçtır" şeklinde konuştu.

TBMM tarafından 7  Haziran 2015'te son bulan yasa tasarısının engellileri toplumda sosyalleştirmek adına düzenlendiğini dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:

"Şu anda bizler için gündemdeki güncel sorun Türkiye'de ilk kez uygulanan ÖMSS'dir. Yetkililerin ilk safhada kontenjanı 20 bin olarak açıklamaları ve daha sonra 3 bin 500 - 7 bin arasına indirgemeleri bizlerde hayal kırıklığı yaşattı. Bizler yine de umudumuzu koruyoruz ve devletimizin bizlere sahip çıkarak 2 yıl içerisinde 20 bin kontenjan sözünü yerine getireceğine inanıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement