Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Erdoğan "Türkiye Söyleşileri"Ne Konuk Oldu - Son Dakika
Güncel

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Erdoğan "Türkiye Söyleşileri"Ne Konuk Oldu

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Erdoğan "Türkiye Söyleşileri"Ne Konuk Oldu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) Uluslararası Öğrenci Akademisi kapsamında düzenlenen "Türkiye Söyleşileri" programına Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan konuk oldu.

23.03.2019 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) Uluslararası Öğrenci Akademisi kapsamında düzenlenen "Türkiye Söyleşileri" programına Dünya Etno spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan konuk oldu. Erdoğan, "Bizim ecdadımızın geçmişinde sömürgecilik yok. Güçlenen yeni Türkiye, ecdadının zulme karşı duran, mazlumun her zaman yanında duran anlayışını yeniden dış politikada, uluslararası ilişkilerinde yaşatmaya gayret ediyor" dedi.

Türkiye'de yükseköğrenim eğitimi alan uluslararası öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesi için Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından "Uluslararası Öğrenciler Akademisi" kapsamında düzenlenen "Türkiye Söyleşileri" etkinlikleri birçok ilde devam ediyor. Daha önce siyaset, tarih, edebiyat, sanat, spor ve benzeri alanlarda gerçekleştirilen "Türkiye Söyleşileri" programına son olarak Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan konuk oldu.

Eskişehir'de düzenlenen etkinlikte uluslararası öğrenciler unutulmaya yüz tutmuş geleneksel spor ve oyunları tanıma imkanı buldu. Programa YTB Başkanı Abdullah Eren, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ile çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, Türkiye Bursları programı kapsamında dünyanın 170 ülkesinden 17 bin uluslararası öğrencinin ülkemizde eğitim alma fırsatı elde ettiğini hatırlattı. Eren, Türkiye sınırları dışında çok fazla soydaş ve akraba topluluklarının bulunduğunu aktararak, YTB'nin bu coğrafyalara yönelik birçok faaliyet gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Eren, "Biz bunları gönül coğrafyamız olarak nitelendiriyoruz. Gönül coğrafyamızda soydaş ve akraba topluluklarımızla ilişkilerimizi kurarken birlik ve beraberliğimizi tesis etmede çok fazla önem gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımız ve ekibi gece gündüz demeden mücadele ediyor. Biz de yeni Türkiye'nin ve sistemin genç bir kurumu olarak gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden yeni bir gelecek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Medeniyetlerin renklerini yeniden canlandırıyoruz"

Dünya nüfusunun sadece yüzde 12'sinin Batı'daki ülkelerde yaşadığını ifade eden Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ise, geriye kalan yüzde 88'lik bölümün batı dışarısında kendi geleneği, medeniyeti olan ülkelerde yaşadığının altını çizdi. Bu medeniyetin renklerinin yeniden canlanması gerektiğini belirten Erdoğan, "Nevruz'un toprağı yeniden canlandırması gibi biz buna geleneksel sporlarla başlayalım dedik. Geleneksel sporların tabanda yayılması, kabul görmesi çok daha hızlı olabilir" diye konuştu.

Erdoğan, bu spor dallarını yeniden popülerleştirmeye çalışırken asıl maksatlarının dünyanın baskı altında kendini ifade edemeyen kültürlerini, renklerini yeniden canlandırmanın arayışı olduğunu belirterek, "Dünyanın renkliliğinin zenginlik olduğunu nasıl yaygın bir şekilde insanlara anlatabiliriz? İstiyoruz ki YTB bünyesinde Türkiye'ye gelen uluslararası öğrencilerimiz kendi topraklarındaki geleneksel sporlarını bize anlatsınlar, tanıtsınlar. Bu vesile ile UNESCO ile yaptığımız bir uluslararası sporlar ansiklopedisi çalışması var. Belki bu çalışmaya katkısı olabilir" dedi.

Türkiye'nin dünyanın adaletsiz düzenine karşı "dünya beşten büyüktür" diyerek çıkış yapmasının dünyanın patronlarını çok rahatsız ettiğini, bu yüzden de Türkiye ile ilgili ciddi karalama kampanyaları yapıldığını vurgulayan Erdoğan, "Bu düzenin bozuk olduğunu, bu kadar büyük bir ülke söylediği için tabii ki batı ülkelerinin hedeflerine koyuluyor. Ama bizim şu anda yapmaya çalıştığımız hiçbir menfaat beklememek. Zaten bizim ecdadımızın geçmişinde sömürgecilik yok. Güçlenen yeni Türkiye, ecdadının zulme karşı duran, mazlumun her zaman yanında duran anlayışını yeniden dış politikada, uluslararası ilişkilerinde yaşatmaya gayret ediyor. Ben de bir vatandaş olarak bununla, oğlu olarak da babamla gurur duyuyorum" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Erdoğan 'Türkiye Söyleşileri'Ne Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.


Advertisement