Dünya Gençleri Aytepe'de Buluştu - Son Dakika
Yerel

Dünya Gençleri Aytepe'de Buluştu

Dünya Gençleri Aytepe\'de Buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik kampları İstanbul ve Kocaeli’ndeki uluslararası öğrencileri ağırladı.

20.01.2016 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin gençlik kampları İstanbul ve Kocaeli'ndeki uluslararası öğrencileri ağırladı.

Gençlik kamplarında İstanbul'da ve Kocaeli'nde üniversite öğrenimi gören misafir öğrenciler ağırlandı. Her biri farklı dünya coğrafyalarından gelen öğrencilerin katıldığı kampta öğrenciler, eski köy oyunlarını oynadı. İstanbul Uluslararası Öğrenci Merkezi yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubuyla gençlik kampına katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Müdür Yardımcısı Mustafa Ermiş, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin uluslararası öğrenciler için gerçekleştirdiği bu organizasyonda İstanbul'da bulunan misafir öğrencileri de düşünüp, burada ağırladıkları için tüm yetkililere teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrencilerin kente uyum sorunlarını gidermek, İstanbul'da yaşadıkları sıkıntılara çözüm üretmek noktasında İngilizce, Rusça ve Arapça dilinde rehberlik hizmeti verdiklerini belirten Ermiş, "İstanbul'da öğrenci arkadaşlarla sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetleri gibi birçok hizmetler üretmeye çalışıyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin de misafir öğrencilerin farkına vararak, onlara bu tür hizmetleri sunmasını takdir ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile uluslararası öğrenciler için ortak çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

Kocaeli'ndeki 40 kişilik misafir öğrenci grubunun da katılımıyla İstanbul'daki ve Kocaeli'ndeki misafir öğrenciler kampta birbirleriyle kaynaştı. Ağırlıklı olarak Türk kültürünün tanıtıldığı kampta Türk yemeklerini tadan öğrenciler, birbirinden eğlenceli oyunlarla eğlendi. Gebze Teknik Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyan Muhammed Ali Abdulsaki, "Ben iki yıldır Türkiye'deyim. Geçen sene Türkçe hazırlık bölümünü bitirdim. Daha önce başka şehirlerde de bulundum, fakat başka hiçbir yerde Kocaeli'ndeki gibi hizmetler görmedim. Türkiye'nin misafirperverliğini sizin belediyenizde gördük" dedi.

Gençlik kamplarının vazgeçilmezi haline gelen takım oyunu paintball, doğa yürüyüşü, kamp ateşi, bilgi yarışmaları, faydalı seminerler uluslararası öğrenciler için de uygulandı. Türk kültürünü yansıtan eski köy oyunlarını oynarken çok eğlendiklerini belirten İstanbul Üniversitesi 2. Sınıf öğrencisi Etiyopyalı Haleke Geldesa, "Gençlik kampı beklediğimden daha güzel. Burası yüksekte olduğu için baya soğuk ama doğasıyla çok güzel bir yer. Diğer öğrenci arkadaşlarımızla birbirinden eğlenceli aktiviteler yaptık. Birazdan paintball oynayacağız, daha önce bu oyunu oynamadığım için çok merak ediyorum ve heyecanlıyım" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Gençleri Aytepe'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement