Dünya Gümrük Günü Arhavi'de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Dünya Gümrük Günü Arhavi'de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Dünya Gümrük Günü, Arhavi'de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

27.01.2011 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Gümrük Günü, Arhavi'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bayraktar Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Hopa Kaymakamı Abdullah Akdaş, Arhavi Kaymakamı Bülent Bayraktar, İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, Artvin Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Erdem, Hopa Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Hilmi Türkoğlu, ile Gümrük personeli katıldı.

Hopa Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Hilmi Türkoğlu, yaptığı konuşmasında, Dünya Gümrük Günü'nün Dünya Gümrük Örgütü'ne üye 176 ülke tarafından her yıl 26 Ocak tarihinde kutlandığını anımsatarak, 'Bu günün Dünya Gümrük Günü olarak kutlanmasının sebebi, daha önceleri gümrük işbirliği konseyi olarak adlandırılan Dünya Gümrük Örgütü'nün ilk resmi oturumunu 1953 yılının 26 Ocak gününde gerçekleştirmiş olmasıdır' dedi.

Kutlamalar kapsamında ayrıca, Hopa'daki çeşitli okullardan gelen yaklaşık 40 öğrenciye gümrük sahasını gezdirdiklerini de belirten Türkoğlu, öğrencilere gümrük sahasında yapılan işlemleri gösterdiklerini söyledi.

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu ise 26 Ocak Dünya Gümrük Günü'nün tüm dünyada kutlandığını belirterek, tüm gümrük teşkilatına kutlu olmasını diledi.

(BS-ZAF-MHD) - ARTVİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Gümrük Günü Arhavi'de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement